Extra large image
VARANE: Forsvarsspilleren spilte en meget god kamp mot Dortmund.

Referat: Borussia Dortmund (B)

Det endte med poengdeling på Signal Iduna Park etter en meget underholdende kamp.

Borussia Dortmund - Real Madrid
Signal Iduna Park
Champions League, runde 2
Tirsdag 27.september, 20.45
Dommer - Mark Clattenburg
Vises på Viasat 4 og Viaplay

0-1 Cristiano Ronaldo (16') - assist Bale
1-1 Aubameyang (42') 
1-2 Raphäel Varane (68') 
2-2 Schürrle (86') - assist Pulisic

De to beste lagene i gruppe F møttes tirsdag til dyst på Signal Iduna Park, i en kamp som kan være med å avgjøre hvem som endre på topp i gruppen. Begge lagene dundret ut fra startblokkene med et voldsomt tempo, og det var tydelig at begge lag var interessert i å angripe. Det var Dortmund som var nærmest de første 15 minuttene, med flere gode sjanser, men i det 16.min tok Real Madrid Der BVB på senga, da de stormet i angrep med 5 spillere, hvor Bale flikket ballen til Ronaldo med hælen, og Ronaldo var nådeløs og satte ballen i mål til 0-1. Begge lag kom til flere halvsjanser, hvor de farligste ble avblåst for offside for begge lag. Like før hvilen utliknet omsider Dortmund på et frispark Navas ga en alt for enkel retur på, som gikk rett i hodet på Varane og Aubameyang pirket i mål. På overtid av første omgang så det ut som Los Blacos skulle gå til pause med ledelse da Ronaldo headet ballen i mål, men portugiseren ble avblåst for offside, og lagene var like langt etter 45 minutter. 

Dortmund åpnet andre omgang best, og ropte på straffe allerede etter seks minutter, men dommer Clattenburg vinket spillet videre. Ti minutter senere kom Real Madrid sin første store sjanse i andre omgang, da Bale slår et lavt innlegg inn i feltet til Benzema, som snubler og ikke får skutt ordentlig. I det 68.min gikk Los Blancos på ny opp i ledelsen, etter en kort corner Kroos fikk tilbake og svingte inn i feltet til Benzema som satte ballen i tverrliggeren, og på returen ventet Varane som sendte Real Madrid i føringen. Kampene svingte stort etter dette, men Dortmund var ikke ferdig. I det 86.min etter et kraftig press fra de gulkledde, svingte Pulisic ballen gjennom feltet til en umarkert Schürrle som utlikner. Det ender med poengdeling på Signal Iduna Park. 

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Danilo, Kroos, Modric, James (Kovacic 69'), Bale, Benzema (Morata 88'), Ronaldo

Borussia Dortmund: Bürki, Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer, Guerreiro, Weigl, Götze, Castro, Dembele, Aubameyang

Voldsomt tempo fra start

Toppkampen i Gruppe F var mellom to lag som bygger sin fotball rundt det offensive, altså å score mål, og begge lagene dundret ut da kampen ble blåst i gang. Allerede etter to minutter kom kampens første sjanse på et frispark fra Ronaldo, hvor Bürki var nødt til å gi retur, den fanget Real Madrid opp og ballen ble sendt inn i feltet igjen, hvor en offsideplassert Benzema brystet i stolpen. Det tok ikke mer enn et minutt før Dortmund fikk sin første sjanse, også på frispark. Castro slo et godt frispark, som Navas reddet mesterlig. Like etterpå fikk Dortmund et nytt frispark som gikk inn til Navas via armen til Ronaldo, kunne forsvart et nytt frispark i god posisjon og et gult kort til Ronaldo i den situasjonen. 

Det var gjestene fra Madrid som åpnet kampen best de første fem minuttene, før Dortmund tok over kampen. I det 13.min får Los Blancos en ny stor sjanse da Ronaldo spiller fri Benzema, men franskmannen snublet alene med Bürki. Ballen burde omsider vært spilt ut da Schmelzer lå nede med skade. Det tok ikke lang tid før målkontoen ble åpnet på Signal Iduna park, i det 16.min stormet Real Madrid i angrep med fem spillere, og Benzema fikk vendt ballen over på motsatt side. Der ventet fire spillere i hvitt, hvor Bale ble spilt frem, og på vakkert vis hælet ballen til Ronaldo som var nådeløs, og satte kampens første mål. Godt angrepsspill av Los Blacos. 

Dortmund hakket bedre

I andre halvdel av første omgang tok Dortmund mer kontroll i kampen, og i det 23.min fikk Dembele en stor sjanse til å utlikne, men Ramos rakk akkurat å skli inn og avverge. Tempoet gikk noe ned etter dette, og det ble lenger mellom sjansene. Begge lag fikk sine største sjanser avblåst for offside, Dortmund ved et skudd fra Aubameyang som gikk i tverrliggeren, og Real Madrid med en James som ble spilt fri i bakrom. Situasjonen med James så dog ikke ut som offside, da to Dortmund spillere var plassert lenger nede i banen. 

Like før hvilen fikk Dortmund på nytt et frispark i god posisjon, da en klønete Ramos spilte ballen rett til Götze, for så å lage frispark. På det påfølgende skapt av en personlig feil, ledet nok en personlig feil til redusering for Dortmund. Guerreiro slår inn et frispark som ikke er spesielt godt, og Navas bokser noe unødvendig rett i hodet på Varane, og ballen får retning mot nettet, hvor Aubameyang pirker inn utlikningen. To svake prestasjoner på rad av henholdsvis Ramos, og Navas. Et minutt på overtid av første omgang jublet Real Madrid på ny, da Ronaldo headet ballen i mål, men portugiseren ble korrekt avblåst for offside. Lagene gikk til pause med 1-1. 

Kampen svinger

Med to lag som baserer sin fotball på å score mål, så var det liten tvil om at andre omgang kom til å bli noe roligere enn den første. Dortmund åpnet omgangen best, og tilbragte de første minuttene av omgangen stort sett på Los Blancos sin banehalvdel, og ropte i det 51.min på straffe, men Clattenburg vinket spillet videre. Noen få minutter senere gikk Ronaldo ned i feltet til Bürki, uten at det resulterte i straffe der heller. Godt dømt av Clattenburg i begge situasjoner. 

I det 61.min kom Real Madrid sins største sjanse så langt i andre omgang, da Bale kom fri på høyre siden, og sendte inn et lavt innlegg til Benzema som nok en gang ikke hadde kontroll på beina, ut snublet i skuddøyeblikket. Real Madrid gikk omsider opp i ledelsen nok en gang, da Kroos slo en kort corner, for så å få den tilbake i det 68.min. Tyskeren sendte ballen inn i feltet mot bakre stolpe hor Benzema og Ramos ventet. Benzema fikk beinet på ballen, og via tverrliggeren datt den ned hos Varane som lirket ballen i mål. 

Dortmund press og utlinking

Umiddelbart etter scoringen gjorde Zidane et bytte, da han tok ut James og satt inn Kovacic. Muligens et taktisk bytte for å få inn enn større spiller, og friske bein. Kampen fortsatte å svinge og begge lag forsøkte seg fremover uten suksess ved flere tilfeller, og det ble litt halvveis for begge lagene. Da klokken slo 80 spilte minutter la Dortmund omsider inn et ekstra gir, og presset Real Madrid veldig hardt. 

I det 87.min fikk Dortmund valuta for det kraftige presset mot Navas sitt mål, da Pulisic setter fart og slår ballen gjennom hele feltet til Schürrle, som får allverdens tid og sette ballen i mål. Utlikningen var et faktum, og nok en gang kan man finne en personlig feil i forkant av motstanderens redusering, hvor Carvajal kommer flyvende inn i en duell med Aubameyang, fremfor å markere sin mann Schürrle. 

I de siste minuttene forsøkte begge lag å få et mål, uten suksess. Zidane satte inn Morata for Benzema i håp om at et par friske bein kunne hjelpe de hvitkledde. På overtid fikk Dortmund en stor sjanse som kampens store gigant Varane avverget med en meget god takling, og Navas plukket ballen. I duellen hvor Navas tok ballen fikk han et spark i bryst, og Real Madrid spillerne flokket seg rundt han, og Aubameyang stormet bort til Navas med to strake hender i brystet. Clattenburg delte ut et gult kort til Dortmund angriperen, og blåste av kampen like etter. Det endte med poengdeling i Tyskland. 

Spillervurderinger:

Keylor Navas (4): Gjør en dårlig jobb på Dortmund sin første scoring, men viser ellers solid målvaktsspill med flere meget gode redninger. 

Dani Carvajal (3): Løper mye og slipper tidvis til for mye rom på sin side, klønete valg på Dortmund sin andre redusering, hvor han egentlig skulle markert Schürrle. 

Raphäel Varane (6 BB): Er meget god i dag, og vinner alle dueller han er involvert i, inkludert en løpsduell med Aubameyang. Scorer et mål, og er eller bunnsolid. 

Segio Ramos (3): Ikke den Ramos vi er vandt med å se. Taper dueller, og gir bort ballen for enkelt ved flere tilfeller. Lager noen tullete frispark, blant annet frisparket som leder til Dortmund sitt første mål. 

Danilo Luiz da Silva (4): Spiller meget godt i første omgang, og involverer seg mye offensivt. Stort sett kontroll bakover, men mister Pulisic på slutten da den andre reduseringen kom. 

Toni Kroos (4): Slår mange gode pasninger, og involverer seg godt fremover. Ser ut som han ikke trives som anker, og løpskraften hans er ikke god nok, som gjør at Dortmund slipper til for lett enkelte ganger. 

Luka Modric (5): Kroaten er involvert i alt Real Madrid gjør. Slår en god ball til Benzema på det første målet, løper som en helt og tar ansvar både fremover og bakover på banen. 

James Rodriguez (3): Legger ned en stor innsats i dagen kamp, og hjelper til bakover ved flere anledninger der Kroos ikke klarer å dekke rommene. Fikk ikke sett mye av han fremover. 

Gareth Bale (3): Prøver å slå ballen inn mange ganger, og er god i luftrommet på dødballer, men klarer veldig lite på egenhånd. Virker som om waliseren ikke er helt i form. 

Karim Benzema (2): Snubler ved to anledninger hvor han har store målsjanser, og er ikke en trussel for Dortmund sitt forsvar. God pasning foran det første målet. 

Cristiano Ronaldo (4): Langt bedre fra Ronaldo denne kampen enn de forrige. Scorer et mål og forsøker å involvere seg i det offensivet spillet. Noen farlige pasninger bakover i første omgang. 

Innbytterne:

Kovacic (4): Løper som en helt når han kommer inn, og dekker store rom hos Real Madrid. 

Morata (N/A) 

Hva syns du om toppkampen i gruppe F? 

Pmn6