Extra large  2rm1283
MÅLSCORER: Gareth Bale satte inn Real Madrids eneste mål da Eibar holdt Los Blancos til poengdeling på Santiago Bernabéu.

Referat: Eibar (H)

Real Madrid gikk på nok et poengtap hjemme mot Eibar.

Real Madrid 1-1 Eibar
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga Santander, Runde 7
Søndag 2. oktober, kl. 16:15
Viasat Fotball og Viaplay

0-1 Fran Rico (6') Assist: Ander Capa
1-1 Gareth Bale (17') Assist: Cristiano Ronaldo

Det var igjen duket for La Liga-fotball på Estadio Santiago Bernabéu. Real Madrid skulle møte Eibar som sto med tre seire, to tap og én uavgjort før møtet med Los Blancos. Real Madrid skulle møte Eibar for femte gang, og hadde bare vunnet og ikke en gang sluppet inn mål mot baskerne før dagens kamp. Real Madrid kom fra tre uavgjort-kamper, mot Villarreal, Las Palmas og Borussia Dortmund og et kravstort Santiago Bernabéu-publikum hadde høye forventninger før avspark. 

Real Madrid XI: Keylor Navas - Carvajal, Pepe, Varane (Nacho 46'), Danilo - Isco (Asensio 72'), Kroos, Kovacic - Ronaldo, Benzema (Morata 46'), Bale

Rotete start

Starten på kampen var mildt sagt rotete. For det første så hadde James Rodríguez fått seg en smell under oppvarmingen, inn kom en Kovacic som ikke så klar ut i det hele tatt. Real Madrid startet kampen som de så ofte gjør, med å trille ball og få kontrollen. Det så ut til at Real Madrid skulle ta fullstendig overtak tidlig i kampen, men Eibar ville det annerledes. Etter drøyt fem minutter Eibars høyreback, Ander Capa et langt innlegg. Innlegget havnet hos tidligere Real Madrid Castilla-kaptein, Fran Rico som stanget gjestene i ledelsen. Markeringen var helt fraværende i Real Madrid-forsvaret, og Real Madrid hadde fått verst tenkelig start på kampen.

Det skal sies at Real Madrid hadde god kontroll både før og etter Eibar-målet, men Los Blancos klarte ikke å spille seg til de helt store sjansene. Real Madrid virket å være stresset av at Eibar hadde sjokkstartet kampen, til tross for at det var igjen godt over 80 minutter med fotball på Santiago Bernabéu. 

Uttelling

Etter å ha ristet av seg sjokkstarten til Eibar begynte Real Madrid å komme tilbake til sitt gamle jeg. Spillet begytne å sitte og Real Madrid begynte å skape sjanser. Ronaldo fikk noen halvsjanser, men det var ett eller annet som ikke stemte for Real Madrids nummer syv. Snaut 20 minutter ut i førsteomgangen skulle derimot Real Madrid få den etterlengtede utlikningen sin. Cristiano Ronaldo viste frem innleggsfoten sin mot Borussia Dortmund, og gjrode det igjen også her. Portugiseren siktet seg inn, og traff pannebrasken til Gareth Bale som satte inn utlikningen, 1-1 var et faktum. 

Resten av første omgangen var preget av Real Madrid. Los Blancos hadde mye ball og prøvde å spille seg til dagens andre, men et godt organisert Eibar og et litt slurvete Real Madrid satte en stopper for det. Tross gode sjanser til både Cristiano Ronaldo og Karim Benzema så var stillingen 1-1 da lagene gikk i garderoben etter halvspilt kamp.

Svak andre omgang

Med et uavgjort-resultat til pause så var kampplanen til Real Madrid etter pause enkel - sørge for at det ble seier. Zinedine Zidane gjorde to bytter etter hvilen, ut gikk en særdeles svak Karim Benzema, inn kom Álvaro Morata. Raphaël Varane ble også erstattet av Nacho. Real Madrid presset og presset for å få ballen i mål, og lykkes. Rundt ti minutter ut i andre omgang satte Morata ballen i nettet, men til Santiago Bernabéu-fansens store fortvilelse, så var Morata offside. Bare fem minutter senere var Gareth Bale centimetere unna å sende Real Madrid i ledelsen. Mateo Kovacic slo egentlig en dårlig langpasning, men Gareth Bale kom seg foran Eibar-backen og satte ballen i stanga fra over 16 meter!

Real Madrid hadde fått blod på tann, og fortsatte å presse. Men Los Blancos klarte ikke å få det ordentlige overtaket de ønsket seg, Eibar var farlige på kontringer og kunne fort kontre inn ledelsen. Etter å ikke ha fått uttelling på de to store sjansene i starten begynte Real Madrid å gå litt tom for ideer. Frustrasjonen begynte å bre seg i laget og det ble mye slurv. Dermed endte det hele 1-1 i Madrid, og det ble buing fra Santiago Bernabéu-publikumet. 

Spillervurderinger:

Keylor Navas (3) - Har en liten glipp på starten der han mister ballen, men gjør ellers sakene sine greit. Kan ikke klandres for målet til Eibar. Tar det som kommer og virker trygg mellom stengene.

Dani Carvajal (2) - Spiller sin svakeste Real Madrid-kamp på lenge. Prøver å involvere seg, men får det ikke til når han får kula. Blir etterhvert meget frustrert og pådrar seg et gult kort og lager noen helt unødvendige frispark.

Pepe (3) - Spiller en grei kamp, og utpeker seg verken positivt eller negativt. Har relativt god kontroll på Eibar-spiss Sergi Enrich. Blir dratt ut av posisjon på målet til Eibar, og det trekker naturligvis ned. 

Raphaël Varane (2) - Spiller ingen god kamp. I forhold til hvor overbevisende han var mot Borussia Dortmund så er han en skygge av seg selv. Virker ukomfortabel og timer opphoppet feil i forkant av Eibar-målet, noe som sørger for at Carvajal må prøve å avverge - noe som ikke gikk bra. Blir byttet ut etter første omgang, noe som kan være grunnet dårlig prestasjon eller en skade.

Danilo (3) - En av Real Madrids bedre spillere i dag. Prøver og prøver og jobber som en hest i uvant posisjon. Klarer dog ikke sette ordentlig preg på kampen, og blir litt borte etterhvert. Liten tvil om at hans beste posisjon er på høyrebacken.

Isco (2) - Begynner veldig bra, og er veldig mye med i spillet. Viser til å begynne med god ro, og slår gode pasninger. Blir som noen ganger før en finte for mye, og blir etterhvert litt usynlig. Erstattet av Asensio med snaut 20 minutter igjen av kampen. 

Toni Kroos (3) - Igjen så er Toni Kroos arkitekten bak så godt som alt Real Madrid foretar seg. Blir allikevel litt for mange feilpasninger, noe som selvfølgelig har en sammenheng med at det er lite bevegelse foran tyskeren. Kroos er langt fra Real Madrids dårligste, men et godt stykke unna den beste.

Mateo Kovacic (4) - Blir kastet inn i kampen bare minutter før kampstart, og starten hans preges av dette. Etterhvert som han kommer inn i kampen er han blant Real Madrids beste spillere. Tar litt opp stafettpinnen etter Luka Modric, og med sin direkte spillestil gir han Real Madrid noe de trenger når Luka Modric ikke er på banen.

Cristiano Ronaldo (3) - Har kommet seg etter en skuffende start på sesongen, og spiller en grei kamp. Viser at det gamle rykket er borte for lengst, men gir en god assist til Bale. Får noen gode sjanser, og burde kanskje scoret. Men ingen av sjansene er slik at Ronaldo kan klandres for at Real Madrid fikk med seg ett poeng mot Eibar.

Karim Benzema (1) - Spiller enda en skuffende svak kamp. Blir veldig stillestående, og klarer ikke involvere seg i spillet. Får en god sjanse mot slutten av første omgang, men klarer ikke sette ballen i mål. Får bare én omgang på banen før han blir erstattet av Morata etter pause.

Gareth Bale (4 BB) - Sammen med Mateo Kovacic så er Gareth Bale banens beste i dag. Prøver på mye, og jobber som en helt. Scorer et pent mål, og kunne fort fått med seg en målgivende. Vil veldig mye, og prøver på veldig mye. Hadde hele Real Madrid-laget vært like gode som Bale i dag så hadde Real Madrid vunnet.

Innbyttere:

Álvaro Morata (2) - Erstatter en meget svak Karim Benzema, men gjør ikke ting stort bedre. Får et korrekt gult kort for filming bare ti minutter etter han kom inn. Setter ballen i mål, men var én meter offside. Jobber veldig godt, men får ikke utrettet noe.

Nacho (3) - Kommer inn for Varane og virker trygg. Velger enkle løsninger og lykkes godt med dette. Får etterhvert god kontroll på Eibar-angrepet, og gjør sitt ytterste for å hindre flere baklengs. 

Marco Asensio (3) - Erstatter Isco med 20 minutter igjen av kampen. Prøver på veldig mye, og lykkes med noe. Jobber knallhardt, men får ikke utrettet noe ordentlig. Grei kamp av spanjolen.

Hva gikk galt i dag?

Pool