Extra large image
LYS FREMTID: Unge Martín Calderón til venstre i bilde har en lysende frentid foran seg.

Martín Calderón - En for fremtiden

Unggutten storspiller for Real Madrid Juvenil A, og har fremtiden i sin hule hånd.

Martín Manuel Calderón Gómez er født 1/3/1999, og er en sentral midtbanespiller for Real Madrid Juvenil A. Han er 183cm høy, og godt fysisk anlagt med sine 77kg. Calderón ble hentet til Real Madrid fra Sevilla sommeren 2013, hvor han har gått gradene i La Fábrica. I Sevilla var han kaptein for U-15, og ble kåret til den mest verdifulle spilleren i ligaen for spillere under 15 år, med sine 15 mål, selv uten å spille de siste kampene av sesongen. 

For hvert år som har gått i Real Madrid, har Martín tatt et steg videre. Han begynte hos Cadette B sesongen 2013/14, gikk videre til Cadette A 2014/15, og forrige sesong spilte den lovende midtbanespilleren for Juvenil B. I år er han flyttet opp til Juvenil A, og har allerede debutert for Castilla i en treningskamp mot Leganés tidligere denne sesongen. Zidane har også lagt merke til unggutten, og kalte han opp til å trene med A-laget søndag den 11.september. 

Calderón er stjerna på Guti sitt Juvenil A lag, og har markert seg stort så langt denne sesongen, spesielt kan man trekke frem hans to sccoringer mot Atletico Casarrubuelos, som begge var fra langt hold. Han er en meget anvendelig midtbanespiller, som behersker å ha ansvar fremover på banen, og bakover på banen. Dette viste han spesielt mot Palmeiras i VM for klubblag i kategorien U-17, hvor han virkelig tok kampen på sine skuldre, og var meget delaktig i seieren. Han ble kåret til den mest verdifulle spilleren i turneringen. 

De jevnt over gode prestasjonene han har vist, gjorde at han fikk en plass på den spanske landslaget som tok sølv i EM for U-17. Dette året spiller han for Real Madrid i UEFA Youth League, og har spilt 90 minutter både mot Sporting CP og Borussia Dortmund. UEFA Youth League er Champions League for U-19, hvor ungdomslagene til årets Champions League deltagere spiller gruppespill mot samme lag som deres A-laget gjør. 

Den unge spanjolen ses på som Real Madrid sitt fremste talent, og kan være mannen som tar over for Casemiro når tiden er inne. Han beskrives som en spiller med god fysikk, som er trygg med ball i beina, og er stødig med begge bein. Som nevnt tidligere i artikkelen har han et skuddbein av meget god kvalitet, og ses på som en meget god all-rounder. Calderón har blitt brukt både som offensiv og defensiv midtbanespiller, men det er som defensiv han har størst potensiale. 

Pmn6