Extra large 14658376 1456291204386366 187801303 n
KRITIKK: Zidane har blitt kritisert den siste tiden grunnet overflod av innlegg.

Kritisert spillestil

Zinedine Zidane har blitt kritisert etter overdreven innleggsfotball så langt denne sesongen.

Det var få kritikere i begynnelsen av sesongen, etter seier i de første seks kampene, og tilstanden i hovedstaden syntes å være perfekt. Etter fire kamper på rad uten seier er lyder det noe annerledes, og enkelte har begynt å stille spørsmålstegn ved Zidane. Dersom man følger Real Madrid, eller toppfotball generelt vet man at det ikke tar lang tid før en trener mister jobben om ikke resultatene er der. Zidane sitter fortsatt trygt, men treneren har behov for resultater om han ønsker at det skal fortsette slik. 

I løpet av sesongens første ti kamper har Real Madrid slått inn ballen 219 ganger, hvilket tilsvarer et snitt akkurat i underkant av 22 innlegg per kamp. Allerede i første kamp mot Sevilla viste statistikken 24 innlegg ved kampslutt, hvor kun et av innleggene resulterte i mål. De tre påfølgende kampen mot Real Sociedad (10), Celta Vigo (17) og Osasuna (21) holdt Los Blancos seg under snittet, før de mot Sporting CP igjen gikk over med 29 innlegg. Både mot Real Sociedad og Sporting CP ble et mål scoret via et innlegg. I kampen mot Espanyol scoret Real Madrid på et av femten innlegg. 

Mot Villarreal toppet det hele seg da Los Blancos forsøkte hele 42 innlegg, og ingen av de endte i mål. De to påfølgende kampene mot Las Palmas (17), og Dortmund (14) holdt de hvite fra Madrid seg under snittet, men ingen av innleggene resulterte direkte i mål, men det skal dog sies at det første målet mot Las Palmas kom etter en retur på et innlegg fra Nacho. Den siste kampen mot Eibar var Real Madrid igjen tilbake over snittet med 30 innlegg, hvor kun et resulterte i mål. 

Etter 219 innlegg så langt denne sesongen har Real Madrid kun scoret på fem av de, hvilket betyr at kun 2.2% av innleggene har endt med måll. Prosenten på innlegg som har endt med mål, er lavere enn prosenten hjørnespark som har endt med mål. Los Blancos har tatt 75 cornere, og scoret på tre av dem, hvilket betyr 4% av alle hjørnespark er vellykkede. Dette vil si at for øyeblikket har Los Blancos en spilletid som er meget ineffektiv, og med spillere som holder verdensklasse i de fleste posisjoner burde de være i stand til å ta i bruk en spillestil som er langt mer effektiv. 

Om man tar for seg lag sammensetningen hos Real Madrid, så har man midtstoppere som er gode i oppspillsfasen, samt backer som holder et høyt nivå tekninsk, og er veldig fremoverrettet, hvilket betyr at de kan delta i oppbyggingen av spillet. På midtbanen har klubben to av de beste pasningsspillerne i verden med Kroos og Modric, samt James på benken. Dette sammen med en rekke hurtige, og fotballintelligente angrepsspillere, burde til sammen være nok for å ta i bruk en mer effektiv spillestil. 

Slik Los Blancos spiller nå har de lite utbytte av pasninskvalitetene til Modric og Kroos, og de tar ikke i bruk hurtigheten til Bale eller Ronaldo. Det er svært sjeldent at Real Madrid prøver å spille igjennom sine hurtige spillere på et gjennombrudd, eller forsøker et kombinasjonsspill for å sette opp sine angrepsspillere i god posisjon. Spillerne innehar uten tvil kvalitetene til å spille på en annen måte, og med sviktende utbytte av innleggene, og fire kamper på rad med uavgjort, kan det være på tide å endre taktikk. Gjennombrudd skaper oftere større sjanser, enn det Real Madrid per dags dato får ut av sine innlegg. 

Tror du Real Madrid fortsetter med innleggsfotball eller tror du Zidane tar grep? 

Pool