Extra large abner 11.10.2016
COMEBACK: Kampen mot Toledo i forrige runde var Abner sin første Castilla-kamp siden 20. september 2015.

Zidane reddet karrieren til Abner

MARCA avslører at Abner ville gi opp fotballkarrieren etter sin tredje alvorlige kneskade.

Forrige runde tapte Castilla i en meget frustrerende bortekamp mot Toledo, hvor det meste ikke gikk ungguttas vei innenfor motstanderens 16-meter. Et lite lyspunkt etter Castillas andre tap på rad var at brasilianske Abner var tilbake med Real Madrid-drakt. Venstrebacken har vært så uheldig med skader som man kan få blitt. Brasilianeren kom til Real Madrid sommeren 2014, etter å ha levert gode prestasjoner hos den brasilianske klubben Coritiba. 

Abner ble av mange kalt "den nye Roberto Carlos" og var blant annet fast for Brasil under U-17 VM sommeren 2013. Venstrebacken spilte hele kampen mot Slovakia og De forente arabiske emirater. Men mot Honduras gikk det galt, etter bare elleve minutter spilt ble Abner liggende nede og holdt seg til kneet. Coritiba konstaterte med at noe var forstuet i kneet hans, men at ingenting var røket. 19. september 2013 spilte han 26 minutter av 2-2-kampen mot Goiás. På trening noen dager etter falt han igjen og holdt seg til kneet, denne gangen var det ingen tvil: korsbåndet var røket. Brassen var på banen igjen 24. april, og fikk med seg sesongstarten av den brasilianske ligaen før han ble klar for Real Madrid 23. juli 2014. Real Madrid visste om kneskaden til Abner, men regnet med at de skulle få orden på det.

Siden den gang har Abner gått igjennom to lange skadeperioder som følge av kneskader. 98 minutter med Castilla-fotball, mot Atlético Madrid B og Getafe B ble alt Abner fikk før han igjen måtte på sidelinjen. På trening gikk det nok en gang galt med kneet, og han hadde igjen røket korsbåndet i det venstre kneet, men det var ikke noe alternativ å gi opp. 8. september 2015 røk korsbåndet til Abner, 20. september 2016 var han tilbake i trening, over et år senere. Abner trente hardt for å komme tilbake, og 20. september 2016 fikk han et innhopp i 1-0-tapet borte mot Real Uníon. 

Bare dager etter comebacket etter sin andre alvorlige kneskade kom det nok en tøff beskjed for brassen. På trening dager før kamp røk kneet for tredje gang, også denne gang i det venstre kneet. Nyheten var nedslående for Abner, og i følge MARCA så var brassen klar for å gi opp. Venstrebacken hadde bestemt seg, og det gjensto bare å si ifra til daværende Castilla-manager Zinedine Zidane. Zidane sin respons var "Nei, du skal ikke legge opp" og etter en lang prat klarte franskmannen å overtale Abner til å ta fatt på en tredje rehabiliteringsperiode.

Fasiten er at på drøyt to år som Real Madrid-spiller, står Abner bare oppført med én kamp der han har spilt samtlige minutter. Etter forrige helgs comeback gjelder det bare å krysse fingre og tær for at Abner endelig er kvitt skademarerittet, og at han endelig kan bli en viktig del av Real Madrid Castilla. Santiago Solari har hele tiden hatt klokketro på Abner, og derfor valgte han ikke å hente inn noen ny venstreback i sommervinduet.

Tror du Abner kan bli en viktig del av Castilla? 

Pmn6