Extra large 14699594 1193990997350443 2037422946 o.png
MÅL: Real Madrid scoret hele seks mål, og det var fem forskjellige målscorere.

Referat: Real Betis (B)

Real Madrid holdt lekestue mot Real Betis i Sevilla, og endte rekken med uavgjorte kamper.

Real Betis 1-6 Real Madrid 
Estadio Benito Villamarín
Runde 8, La Liga Santander
Lørdag 15.oktober, 20.45
Vises på Viaplay

0-1 Raphaël Varane (3') - assist Kroos
0-2 Karim Benzema (31') - assist Kroos
0-3 Marcelo (39') 
0-4 Isco (45') - assist Pepe
1-4 Alvaro Cejudo (55') - assist Joaquín
1-5 Isco (62') - assist Ronaldo
1-6 Cristiano Ronaldo (78') - assist Morata

Real Madrid åpnet kampen med scoring allerede etter tre minutter da Varane scoret med hodet på et frispark fra Kroos. Hele tre ganger til i første omgang scoret de hvite fra Madrid. Mål nummer to ble scoret av Benzema, hvor Kroos nok en gang hadde den målgivende. Det tredje målet satte en offside plassert Marcelo inn, og det fjerde kom etter en superkontring som Isco avsluttet. Etter pause reduserte Real Betis til 1-4, men det tok ikke lang tid før Isco la på til 1-5 på vakkert vis. Mannen med den målgivende til Isco fikk æren av å score selv, og Ronaldo satte inn kampen siste etter en pasning fra Morata. Kampen ente 1-6 i Sevilla, og Real Madrid endte rekken med uavgjorte kamper, etter en praktforestilling lørdag kveld. 

Real Madrid (4-3-3): Navas; Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, Kroos, Kovacic (Vázquez 64'), Isco, Bale (Asensio 79'), Benzema (Morata 74'), Ronaldo

Real Betis: Adán (4-3-3); Piccini, Mandi, Pezzela, Durmisi, Brasanac (Cejudo 46'), Petros, Martin (Ceballos 68'), Joaquín, Álex (Zozulya 46'), Rubén Castro

Ut i hundre

Etter poengdeling i tre kamper på rad i La Liga, ønsket Real Madrid å vise seg fra en bedre side mot Real Betis, på deres tøffe hjemmebane. Zidane fortalte på pressekonferansen før kamp at de skulle alt for å vinne denne kampen. Åpningen av kampen gjenspeilet dette, og allerede etter tre minutter scoret Los Blancos sitt første mål for kvelden. På et frispark fra den venstre siden av 16-meteren svingt inn av Kroos, knuste Varane samtlige i lufta, og stanget inn 0-1 og ledelse. 

De hvite fra Madrid fortsatte å presse Real Betis kraftig, og hadde flere gode sjanser like etter scoringen, spesielt i luftrommet. I det 14.min blir ballen svingt inn i feltet til en helt fri Bale, men waliseren header i stolpen, før Adán får slått ballen ut til corner. Kun syv minutter senere får Los Blancos en ny stor sjanse da Kovacic spiller Ronaldo i bakrom, men Adán var med på notene, og avverget. Real Betis slet med å komme til de store sjansene i begynnelsen av 1.omgang. 

Tre mål og kontring i verdensklasse

Real Madrid hadde full kontroll på Los Verdiblancos, og etter 31 minutter økte de ledelsen. Benzema, Kroos og Bale kommer tre mot to, hvor Kroos trekker på seg sin mann og spiller pasning til en helt fri Benzema, hvor franskmannen har få problemer med å sette inn 0-2 bak Adán. Det var ikke langt mellom sjansene til Los Blancos etter scoringen, og allerede to minutter senere kombinerer Isco og Marcelo vakkert, men Adán redder brasilianeren sitt innlegg. Kun to minutter senere var Real Betis nære å utlikne, men skuddet gikk like over krysset til Navas. 

I det 39.min scoret Marcelo Real Madrid sitt tredje mål for dagen, etter at Benzema spiller ballen inn i feltet, via to Real Betis spillere og til Marcelo som demper ballen på brystet, og smeller ballen i mål. Brasilianeren var dog hårfint offside. Minutten før hvilen kom Rubén Castro til en stor sjanse, men det endte i hjørnespark. Corneren var dårlig slått, og det utnyttet Real Madrid som stormet i angrep med fem mann. Kovacic spiller til Benzema, franskmannen spiller videre til Ronaldo som svinger ballen inn i feltet til en helt åpen Pepe, portugiseren er iskald og spiller tversover til Isco, som scorer. En kontring i ypperste verdensklasse. Los Blancos gikk til pause med 0-4, og en meget god prestasjon. 

Redusering og praktmål

Etter en førsteomgang hvor det omtrent kun var et lag på banen, viste Los Verdiblancos en helt annen side i begynnelsen av andre omgang. I det 53.min kombinerer Real Betis flott, men Pepe blokkerer mesterlig etter Navas er utspilt. Kun tre minutter senere kommer reduseringen, og som vanlig etter en personlig feil. Pepe spiller en svak pasning som blir snappet opp, før Joaquín sender Cejudo alene med Navas, og der gjør han ingen feil. Reduseringen var et faktum og stillingen ble 1-4. 

Ikke mange minuttene senere var Real Madrid frempå igjen, også denne gang med en vakker scoring. Bale tar med ballen inn i feltet og spiller opp Ronaldo, portugiseren tar en vendingsfinte før han spiller ballen inn i feltet mot en Benzema på løp, franskmannen får ikke tak i ballen, og den går tvers gjennom feltet til Isco. Magikeren legger ballen til rette, og curler skuddet opp i lengste kryss. Vakkert gjort av Isco, og hans andre mål for kvelden øker ledelsen til 1-5. 

Full kontroll 

Kampen svingte litt mer etter Isco sin 1-5 scoring, hvor begge lag forsøkte å kontre på hverandre. Både Benzema og Ronaldo var nære å øke ledelsen i begynnelsen av de 70. minuttene. Først på var Benzema som hadde et skudd i tverrliggeren, og like etter headet Ronaldo ballen over fra god posisjon. Real Madrid var omsider ikke ferdige, i det 79.min spilte Morata enn ball inn bak forsvaret til Real Betis, til en Ronaldo på løp. Portugiseren gjorde ingen feil, og scoret Los Blancos sitt sjette mål for dagen, med et skudd i steget til side for Adán. 

Begge lag var frempå like før slutt, Real Madrid ved Ronaldo som skjøt utenfor, og Real Betis ved Rubén Castro og Joaquín, men Pepe avvergert for Los Blancos. Kampen endte 1-6 i Sevilla, og Real Madrid endte den vonde uavgjort rekken, men en brakseier over Real Betis. Zidane lovet mer innsats, og spillere som ville blø for drakten på pressekonferansen, og det var akkurat det man fikk i kveld. Real Madrid hadde full kontroll fra start til slutt, og lekte tidvis med motstanderne. En god revansje for de hvite fra Madrid. 

Statistikk for Real Madrid

Ballbesittelse: 53%
Skudd på mål: 10
Skudd utenfor mål: 10 
Kontringer: 13
Innlegg: 19
Hjørnespark: 5
Offside: 1

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (4) - Har noen flotte redninger, og viser ellers god kontroll på det lille motstanderne har å komme med. 

Dani Carvajal (4) - Svakere enn sin backmakker, løper mye og har kontroll defensivt, men bidrar ikke like mye offensivt som vanlig. 

Raphaël Varane (5) - Har full kontroll på motstanderne, og virker sikker. Har flere gode brudd, og bommer sjeldent på pasningene. 

Pepe (5) - Nære å gjøre en prikkfri kamp, med gode brudd og blokkeringer, men spiller en meget svak pasninger på reduseringen. Spiller en meget viktig rolle i den flotte kontringen som leder til 0-4, spiller opp Isco meget kaldt. 

Marcelo (5) - Visekapteinen var tilbake med et brak. Involverer seg offensivt gjennom hele kampen, løper som en helt og bryter flott bakover ved flere tilfeller. Scorer også et mål, selvom det burde vært avblåst for offside. 

Toni Kroos (5 BB) - Strør pasninger med sin silkefot, bommer sjeldent og viser seg frem i begge ender med offensive løp og defensiv kontroll. Har to målgivende pasninger, på 0-1 og 0-2. 

Mateo Kovacic (5) - Har tatt store steg siden den forrige sesongen, virker sikker og god i startfasen av superkontringen. Viser frem sin gode fysikk ved å vinne dueller, og sin store løpskraft. 

Isco (5) - Tett på å være banens beste i dag. En helt annen versjon av Isco enn det vi har sett så langt denne sesongen. Løper som en helt, vinner dueller, spiller ballen på riktig tidspunkt og scorer to mål. Hans andre en meget vakkert. 

Gareth Bale (4) - Er god i åpningen av kampen, spesielt i luftrommet. Brenner en stor sjanse da han header i stolpen, og forsvinner tidvis ut av kampen. 

Karim Benzema (4) - Er god i den oppbyggende fasen av spillet, og bruker styrken sin til å holde unna motstanderne. Scoret et mål og burde kanskje scoret et eller to til. Har kan utnytte sjansene sine bedre. 

Cristiano Ronaldo (5) - Landslagspausen har gjort portugiseren godt, og han involverer seg stort i kampen. Løper mer enn tidligere, og er spesielt god i pasningsfasen. Blitt bedre til å se ann muligheten, og formen er på vei. Scorer et mål og har en målgivende. 

Innbytterne: 

Lucas Vázquez (3) - Kommer inn for Kovacic, men får ikke involvert seg så mye i kampen. Prøver, men blir ikke til noe. 

Álvaro Morata (3) - Litt som Lucas, får ikke involvert seg veldig, men spiller en flott målgivende. 

Marco Asensio (N/A) - Kommer inn sent i kampen, og har ikke nok grunnlag for vurdering. 

Hva syns om brakseieren over Real Betis? 

Bayern