Extra large 14800319 1197262833689926 1571480801 o.png
ASENSIO: Unggutten scoret nok en gang i en debutkamp, og økte til 3-1 for Real Madrid.

Referat: Legia Warszawa (H)

Real Madrid klart best uten å overbevise mot Legia Warszawa i Champions League.

Real Madrid - Legia Warszawa
Santiago Bernabéu
Champions League, runde 3
Tirsdag 18.oktober, 20.45
Dommer - Ruddy Buquet
Vises på Viasat Fotball og Viaplay

1-0 Gareth Bale (15') - assist Danilo
2-0 selvmål Jodlowiec (19') 
2-1 Radovic (21')
3-1 Marco Asensio (36') - assist Ronaldo
4-1 Lucas Vázquez (67') - assist Morata
5-1 Álvaro Morata (84') - assist Ronaldo

Tirsdag var det igjen duket for Champions League på Santiago Bernabéu. Denne gang var det Legia Warszawa som gjestet den fryktede arenaen. Real Madrid hadde få problemer med motstander, og gikk til pause med en 3-1 ledelse. Bale scoret det første, før Marcelo skjøt via Jodlowiec og i mål til 2-0. Radovic reduserte på straffe like etter, før Asensio økte til 3-1 etter 37 minutter. Andre omgang startet roligere enn den første, og etter et dobbeltbytte fra Zidane ble det igjen fart på kampen, når Morata og Lucas kom inn. Begge var involvert i 4-1, som Vázquez klemte i mål på en volley. I det 84.min fastsatte Morata sluttresultatet, da han økte til 5-1 etter å ha blitt spilt frem av Ronaldo. Real Madrid står nå med syv poeng etter tre kamper i Champions League. 

Real Madrid (4-3-3): Navas; Danilo, Pepe, Varane, Marcelo, Asensio (Kovacic 79'), Kroos, James (Lucas 63'), Bale (Morata 63'), Benzema, Ronaldo

Legia Warszawa (4-3-2-1): Malarz; Bereszynski, Czerwinski, Rzezniczak, Hlousek, Jodlowiec, Moulin, Goulherme, Odjidja-Ofoe, Kucharczyk, Radovic

Høyt press, to mål og straffespark

Det var tydelig at brakseieren mot Real Betis på lørdag hadde gitt mersmak hos de hvitkledde fra Madrid, for mot Legia Warszawa åpnet Los Blancos med et voldsomt press mot målet til de polske motstanderne. Ronaldo og Benzema var begge involverte i flere halvsjanser, men slurv i avslutningsøyeblikket, og en god Legia målvakt hindret en pangstart for Real Madrid. Selv om det meste handlet om de hvite fra Madrid, kom Legia til to store sjanser, først ved et balltap fra Pepe etter åtte minutter som stoppermakker Varane ryddet opp i, og et balltap av Kroos etter 11 minutter som endte med et stolpeskudd. 

Det skulle omsider ikke ta mange minutter etter stolpeskuddet før Real Madrid fikk hull på byllen. Etter 15 minutter fikk Bale ballen på siden av 16-meteren, og waliseren skjærte inn før han fyrte av et flott skudd i det lengste hjørnet. Utagbart for Malarz. Kun fire minutter senere kunne de hvite fra Madrid juble på nytt, da et skudd fra Marcelo gikk via Jodlowiec og inn bak en utspilt Malarz. En fullt fortjent 2-0 ledelse på Bernabéu etter 19 minutter, men kun minuttet senere skapte Danilo spenning i kampen igjen da han på klønete vis felte Radovic innefor 16-meteren, serberen tok selv straffen og reduserte til 2-1.

Lavere tempo

Real Madrid hadde full kontroll på Legia Warszawa, tross deres redusering til 2-1 på straffesparket, og Benzema kunne økt ledelsen etter 23 minutter da han klemte til fra om lag elleve meter, men Malarz var med på notene. Tempoet i kampen falt betraktelig i den andre delen av første omgang, og det gikk lengre tid mellom de store sjansene.

Omgangen var omsider ikke ferdigscoret, og etter 37 minutter kunne hjemmefansen slippe løs jubelen nok en gang. Danilo fosser frem på høyresiden, og spiller opp en feilvendt Cristiano Ronaldo i feltet, portugiseren finner ingen åpninger for skudd, og spiller derfor ut til en ledig Asensio. Unggutten gjør ingen feil, og plasserer ballen forbi tre forsvarsspillere og i mål. Asensio scorer nok en gang i sin debutkamp i en ny turnering. Los Blancos gikk til hvilen med 3-1. 

Dobbeltbytte

Legia Warszawa var mer på hugget etter hvilen, og spilte seg litt mer inn i kampen, uten å skape de helt store sjansene. Sjansene ble fortsatt skapt av de hvitkledde, og i det 49.min fikk Los Blancos en dobbeltsjansen, først ved et skudd fra Benzema som Malarz reddet, og deretter spilte franskmannen en frekk stikker til Ronaldo, som ikke var helt med på notene. Kun minuttet senere klippet ble både James og Ronaldo klippet ned, men portugiseren fikk ikke noe ut av frisparket. 

Legia var igjen frempå etter 52 minutter, da en spiller gikk ned i feltet, men dommeren vinket spillet videre. En vanskelig situasjon, og den franske dommeren gikk for den beste løsningen. Real Madrid skapte lite i starten av andre omgang, men et dobbeltbytte hvor Morata og Lucas kom inn, endret kampbildet. Etter 67 minutter var begge spillerne involvert i Los Blancos sin fjerde scoring, når Morata på vakkert vis vender opp og løper fra to Legia spillere, før han slår ballen inn til Vázquez som kommer stormende inn i boksen og banker inn mål nummer fire på volley. Flott av innbytterne. 

Full kontroll

Etter målet var det tidvis kun et lag på banen, og det var Real Madrid. Ballen var rundt Legia Warszawa sin 16-meter mesteparten av tiden, uten at det resulterte i noen mål. Asensio viste på nytt frem skuddfoten etter 71 minutter, men Malarz var med på notene og reddet kontrollert. En man som virkelig ønsket å score var Ronaldo, men portugsieren klarte ikke å sette ballen i nettmaskene. Verken etter 78 minutter eller 82 minutter klarte portugiseren å sette ballen i mål på gode sjanser. 

Selv om fjorårets mestscorende spiller i Champions League ikke klarte å score selv, betyr ikke at han ikke kunne bidra til å gjøre flere mål. Etter 84 minutter får Ronaldo ballen med to Legia spillere tett på seg, og portugiseren valgte en meget god løsning da han vendte opp og spilte gjennom Morata. Spanjolen var nådeløs alene mot Malarz, og satte inn Real Madrid sitt femte mål for kvelden. Ronaldo var igjen frempå like før slutt, men det ville seg ikke for han i kveld. Dermed endte det med en komfortabel 5-1 seier på Santiago Bernabéu, uten at hjemmelaget overbeviste betydelig. 

Statistikk for Real Madrid

Ballbesittelse: 56%
Skudd på mål: 11
Skudd utenfor mål: 9
Kontringer: 1
Innlegg: 25
Hjørnespark: 9
Offside: 2

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (3): Har en rolig dag på jobben, og får ikke mange skudd på seg. Virker trygg og rolig på det som kommer. 

Danilo (2): Slurver i perioder veldig. Bommer på innlegg, og lager et meget klønete straffespark. Virker å ha mistet formen litt gjennom landslagspausen. 

Pepe (3): Har en meget klønete involvering som leder til en stor sjanse for Legia, men blir reddet av stoppermakker. Spiller ellers trygt, og rolig, er dog tidvis feilplassert. Få problemer mot dagens motstander. 

Raphaël Varane (4): Er virkelig i form om dagen, rydder opp alt som kommer, og har full kontroll. Virker som franskmannen spiller med selvtillit for tiden. Lagets beste forsvarsspiller den siste tiden. 

Marcelo (3): Prøver å involvere seg i spillet fremover, men etterlater tidvis veldig store rom. Ikke like god som mot Betis, men hans skudd leder til 2-0 målet

Toni Kroos (2): Svak kamp av tyskeren. Slurver i pasningsspillet, og klarer ikke å vinne duellene på midten som Casemiro gjør. Blir løpende mye i mellom, og virker litt sliten. Holder på å sende Legia i ledelsen med et balltap, men stolpen stod i veien. 

Marco Asensio (4): Unggutten leverer et mål som vanlig når han debuterer i en turnering. Er trygg og gjør få feil, og viser at han kan skyte. Flott scoring av Marco. 

James Rodríguez (2): Tilfører laget lite, og klarer ikke involvere seg i kampen. Trenger kanskje mer tid etter skaden, men med Isco og Kovacic sine prestasjoner bør han kjappe seg. 

Gareth Bale (3): Scorer kampens første, men utover det tilfører waliseren lite. Bommer på innlegg, og skyter utenfor mål. 

Karim Benzema (3): Ser fortsatt dårlig trent ut, og sløser alt for mye med sjansene. Har flere gode pasninger som leder til sjanser, men mangler fortsatt mye på formen. 

Cristiano Ronaldo (3): Har to flotte assist, men sløser med sjansene i dag. Dårlige frispark, og et irriterende kroppsspråk fra portugiseren. 

Innbytterne:

Lucas Vázquez (4): Tilfører løpskraft og vilje når han kommer inn. Flott mål, og godt initsiativ fra spanjolen. 

Alvaro Morata (4 BB): Et meget godt innhopp fra Morata. Snur kampen på nytt for Real Madrid med sitt gode initsiativ og duellstyrke. Scorer et flott mål, og har en vakker målgivende. Tross lite spilletid, banens beste. 

Mateo Kovacic (3): Får lite tid på banen, men virker trygg og rolig i det han foretar seg. 

Hva syns du om kampen mot Legia? 

Pool