Extra large g 9 he14097
LYS FREMTID: Achraf Hakimi imponerer for Castilla og Juvenil A.

Achraf Hakimi - En for fremtiden

Unggutten storspiller for Castilla, og har allerede debutert for landslaget.

Achraf Hakimi er født 4/11/1998, og er høyreback for Real Madrid Castilla, samt laget som deltar i UEFA Youth League. Han er født i Spania med marokanske aner, og har valgt å spille for Marokko. Hakimi er 177cm høy, og hans lave vekt på rundt 65kg birdrag til hans store løpskapasitet. Hakimi ble hentet til Real Madrid i 2006 fra Ofegevi i en alder av syv år. Etter overgangen fra Ofegevi har han gått gradene i La Fábrica, og spesielt de siste sesongene har unggutten bemerket seg. 

Siden 2006 har Hakimi gått gradene i Real Madrid, fra å starte på U-10 B når han ankom klubben, videre gjennom U-12, U-14, U-16, U-19, til nå å spille for Real Madrid Castilla. Det er grunnet hans gode prestasjoner for Juvenil A forrige sesong at han er tatt opp til Real Madrid Castilla, hvor han har imponert så mye at han har spilt seg til fast plass. Etter å ha blitt utelatt til den første kampen i UEFA Youth League, har han imponert stort de to påfølgende og sikret seg en plass i startelleveren. 

Achraf Hakimi har siden starten av sesongen spilt seg opp til å være en av de viktigste spillerne både for Castilla og for Juvenil A i UEFA Youth League. Dette gjør han ikke kun til en av Solari sine viktigste spillere, men også en av Guti sine viktigste i UEFA Youth League. Spesielt kan man trekke frem prestasjonene for Castilla mot Secuéllamos hvor han hadde to målgivende pasninger, og mot Fuenlabrada hvor han scoret det viktige 1-1 målet. For Juvenil A i UEFA Youth League scoret han mål mot Borussia Dortmund, og hadde en målgivende mot Legia Warszawa. 

Utviklingen til unggutten har blitt lagt merke til, og allerede i september i fjor ble Hakimi tatt opp for å trene med A-laget. Hans gode prestasjoner for både Castilla og Juvenil A har ikke bare gjort at han har fått trene med A-laget fra tid til annen, for under den forrige landslagspausen ble Achraf Hakimi den yngste spilleren til å debutere på det markoanske landslaget noensinne, da han entret banen etter 67 minutter for Fouad Chafik. 

Unggutten ses på som et av de største talentene i Real Madrid sitt akademi, og kan fort spille seg inn i diskusjonen for å være Carvajal sin erstatter når den tid kommer. Han beskrives som en direkte spiller, med god fotballhjerne og stor hurtighet. I tillegg har han et godt skudd, og slår gode frispark. Først og fremst er han en offensiv back, som kan bekle roller over hele høyresiden, fra back til ving. Han er kjent for å være en målscorer, og spiller som er vanskelig å stoppe grunnet hans hurtighet. Fremtiden vil vise om Achraf klarer å ta steget opp til A-laget, og om han vil bli brukt som back eller ving. 

Pmn6