Extra large  4am3042
JUBEL: Både innbyttere i oppvarming og spillerne på banen omfavnet Morata etter hans scoring.

Referat: Athletic Club (H)

Tross dårlig flyt inntok Real Madrid tabelltoppen etter seier over Athletic Club på Bernabéu.

Real Madrid 2-1 Athletic Club
Santiago Bernabéu
Runde 9, La Liga Santander
Søndag 23.oktober, kl.20.45
Vises på Viaplay og Viasat 4

1-0 Karim Benzema (7') - assist Isco
1-1 Sabin Merino (27') - assist Eraso
2-1 Álvaro Morata (83')

Søndag var det igjen duket for La Liga Santander på Santiago Bernabéu, og denne gang var det Athletic Club som gjestet Madrid. Etter at byrival tapte mot Sevilla tidligere på dagen kunne Real Madrid innta tabelltoppen med seier over baskerne. Kampen åpnet på best mulig vis da Benzema sendte de hvitkledde i føringen allerede etter syv minutter. Los Blancos dominerte store deler av kampen, men tross dette fikk Athletic en redusering grunnet svak forsvarspill fra hele backrekken etter 27 minutter. Real Madrid hadde store sjanser både før og etter hvilen til å score, og etter en rekke bom og dårlige avslutninger så det mørkt ut. Etter 83 minutter dukket omsider Morata opp, og smelte sin egen retur i mål, hvilket fastsatte resultatet til 2-1. Dette betydde tre poeng og tabelltopp for hovedstadslaget. 

Real Madrid: Navas; Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, Kroos, Kovacic, Isco (Lucas (63'), Bale, Benzema (Morata 74'), Ronaldo

Athletic : Iraizoz, Etxeita, Laporte, San Jose, Lekue, Saborit, Rico, Eraso, Garcia, Williams, Merino

God start

Søndag kveld var det duket for runde 9 av La Liga Santander på Santiago Bernabéu, og denne gang var det Athletic Bilbao som stod på den andre banehalvdelen. Zidane valgte å starte kampen med akkurat de samme elleve som startet mot Real Betis i forrige runde av ligaen. Laget gikk ut i en 4-3-3 formasjons, som i realiteten virket mer som en 4-2-1-3, ettersom Isco hadde friheten til å bevege seg rundt offensivt, noe uavhengig av Kroos og Kovacic. 

Det tok omsider ikke lang tid før kveldens første mål på Santiago Bernabéu kom, for allerede etter syv minutter sendte Benzema de hvitkledde i føringen. Scoringen kom etter at Isco utnyttet det svake forsvarsspillet til baskerne, og kjempet til seg ballen på innsiden av 16-meteren før han spilte 45 grader ut til Benzema, som hadde få problemer med å sette ballen i mål. Real Madrid har nå scoret innenfor de første ti minuttene i de to siste kampene i La Liga Santander. 

Svakt forsvarsspill

I perioden etter målet var det får store sjanser, verken for Real Madrid eller for gjestene fra Bilbao. Hjemmelaget hadde ballen det meste av tiden, men slet med å komme til de helt store sjansene, grunnet disiplinert forsvarsspill fra Athletic Club. Etter 27 minutter utliknet baskerne mot spillets gang, da Los Blancos nok en gang slurvet i det defensive arbeidet. Merino fikk stå helt alene, og plassere ballen i mål, grunnet at samtlige forsvarsspillere var ute av posisjon, og ikke klarte å klarere ballen, hvilket ledet til 1-1. 

Utlikningen føyer seg inn i rekken over personlige feil og svake involveringer som leder til mål for motstanderne denne sesongen. Real Madrid har nå spilt syv kamper på rad uten å holde nullen en eneste kamp. Tross målet gravde ikke de hvite seg ned av den grunn, men fortsatte heller å presse baskerne kraftig. Det kraftige presset fra Los Blancos ledet til et par store sjanser like før pause, men som vanlig denne sesongen så skaper de hvitkledde mange sjanser, og utnytter få av dem. 

Prøver og prøver

Real Madrid åpnet andre omgang slik de avsluttet den første, med å presse kraftig og ha ballen store deler av tiden. Tross det kraftige presset var det Athletic Club som fikk den første store sjansen i andre omgang. Inaki Williams kom alene mot Navas, og blåste skuddet over mål, etter han snappet opp en ball på midten av banehalvdelen. Det tok omsider ikke lenge før Los Blancos begynte å skape sjanser igjen, og etter en time spill kunne Benzema sendt laget i føringen igjen, men headingen på innlegget fra Isco gikk rett på målvakten. 

Etter 63 minutter ble kampens beste spiller tatt av banen, merkelig nok da Isco gikk ut for Lucas Vázquez. Real Madrid skapte omsider  mye og etter headingen til Benzema kom sjansene tett, hvor Ronaldo brente to gode muligheter i løpet av få minutter, først på et skudd og deretter på en heading. Kovacic var den som kom nærmest da hans heading fra 15 meter sneiet stolpen etter 71 minutter, men det endte ikke med mer enn et utspill fra Iraizoz. 

Dårlig flyt og scoring

Los Blancos hadde få problemer med å komme til sjanser i andre omgang, og Benzema hadde nok en mulighet til å sende hovedstadslaget i føringen etter 73 minutter, men franskmannen headet over. Kun fire minutter senere hadde Bale muligheten til å føre seg opp i målprotokollen, etter at Kroos slo en utsøkt pasning fra midtbanen til waliseren i bakrom, men nok en gang endte det med bom. Like etter fikk Morata en enorm sjanse, da Kovacic spilte Lucas nydelig gjennom. Vázquez spilte uselvisk opp Morata, men Iraizoz forstyrret og det endte i hjørnespark. Meget dårlig flyt for Real Madrid, selv på gigantiske sjanser som det. 

Samme mann som på utrolig vis ikke fikk ballen i mål eller 80 minutter, viste tre minutter senere frem sin enorme vilje da han kriget ballen i mål kun tre minutter senere. Marcelo slår ballen inn i feltet til Morata som får skotuppen på ballen, og nok en gang reddet Iraizoz, men denne gang måtte han gi en retur. På returen var det ingen som hindret Morata, og spanjolen sendte Real Madrid tilbake i ledelsen. Kun minuttet senere så det ut til at Los Blancos skulle klare å rote bort seieren, da Varane spilte et meget svakt tilbakespill som Inaki Williams snappet opp, men Navas reddet lobb forsøket på mesterlig vis. 

De siste minuttene var Real Madrid nærmere 3-1, enn Athletic Club var en redusering og på overtid skulle Ronaldo kommet i målprotokollen. Lucas Vázquez viste frem sin store løpskapasitet og stormet i angrep, før han spilte portugiseren alene med keeper, men som stort sett alt annet han foretok seg i kampen, så endte det med bom. Tross mye stanging og dårlig flyt, så ble alle tre poengene igjen i Madrid, og nok en gang er det innbytterne som vipper kampen i de hvitkledde sin favør. Real Madrid topper nå tabellen uten å være i sin beste form, hvilket er veldig lovende. 

Statistikk for Real Madrid

Ballbesittelse: 62%
Skudd på mål: 7
Skudd utenfor mål: 11
Kontringer: 2
Innlegg: 34
Hjørnespark: 6
Offside: 5

Spillervurderinger:

Keylor Navas (4): Får ikke veldig mye å jobbe med, men viser at han er trygg og har en meget god redning når Varane køner det til på slutten. Kunne fort endt med poengdeling uten den gode inngripen. Kan ikke gjøre noe med målet. 

Dani Carvajal (3): Sliter som resten av backrekken, og gir fra seg enorme rom de gangene han er med offensivt. Bidragene offensivt tilfører lite, og han er ute av posisjon ved flere tilfeller blant annet ved målet. Jobber derimot veldig mye. 

Pepe (2): Virker usikker og er ofte ute av posisjon. Nølende og dårlig plassert på scoringen, og gir Williams muligheten til å sende Athletic i føringen i begynnelsen av kampen. 

Raphaël Varane (2): Har et fryktelig tilbakespill som fort kunne gjort at det endte med poengdeling, er også ute av posisjon ved scoringen. En hans svakere kamper denne sesongen. 

Marcelo (3): Ingen stor kamp av dagens kaptein, og sliter spesielt defensivt med rommene han etterlater. Viser på slutten at han virkerlig vil vinne, og gir absolutt alt. Er positivt delaktig i 2-1 scoringen, og negativt i Athletic sin redusering. 

Toni Kroos (3): Ingen storkamp av tyskeren. Sliter med å involvere seg betydelig, og klarer ikke dekke opp mellom forsvaret og midten. Viser tidvis frem sin enorme pasningsfot med utsøkte pasninger. 

Mateo Kovacic (3): Klarer ikke å involvere seg betydelig i kampen, men tross dette jobber han utrettelig og viser at han virkelig ønsker å spille. Har noen flotte tekniske bidrag. 

Isco (4 BB): Fra å ikke være med i rotasjonen til å være kampens gigant i to ligakamper på rad. Viser at han har jobbet med kondisjonen og løper som en helt. Binder sammen hele laget, bryter baller og involverer seg offensivt. Fin assist til Benzema på 1-0. 

Gareth Bale (3): Prøver, prøver og prøver, men det vil seg dessverre ikke for waliseren. Jobber godt og prøver seg på flere gode innlegg, og viser god bevegelighet. 

Karim Benzema (2): Har nok sjanser til å punktere kampen alene, men er ikke i form. Løper lite og tilfører langt mindre enn på 74 minutter enn Morata gjør på 16. Trenger å bli benket en kamp. 

Cristiano Ronaldo (1): Fryktelig kamp fra portugiseren. Dårlige avslutninger, løper nærmest ingenting, bommer på alle sjanser han får, og viser nok en gang et meget negativt kroppspråk. Helt ute av form, og kunne trengt en kamp hvor han starter på benken. 

Innbytterne: 

Lucas Vázquez (4): Viser nok en gang sin enorme energi, og jobber utrettelig. Det har ingenting å si hvor han kommer inn, for han gir alltid alt han har. Flott lagspiller. 

Álvaro Morata (4): Den unge spanjolen scorer nok en gang, og bidrar stort de få minuttene han er på banen. Jobber som en helt, og viser vinnervilje som få har. 

Hva syns du om kampen mot Athletic? 

Real 960x200 pause