Extra large  he17769
KOVACIC: Spilleren går i sin landsmann sine fotspor, og ønsker med tiden å vise seg verdig som Modric sin arvtager.

Kovacic - Fremtidens Modric

Etter en skuffende første sesong har Kovacic denne sesongen levert gode prestasjoner.

Mateo Kovacic ankom Real Madrid fra Inter Milano sommeren 2015 for 31 millioner euro, en signering flere stilte seg kritiske til. Det var mange som mente at overgangssummen var alt stor til å kjøpe en spiller som var ryktet å være en urokråke, og som var kjent for å være lite fornøyd de gangene han ikke startet kampene. Selv om spilleren har måttet møte kritikk for uttalser, og oppførsel ved enkelte tilfeller, så hadde kroaten rukket å spille 97 kamper for klubben fra Milano i en alder av 21år, hvilket det står respekt av. 

Kritikerne ble ikke færre etter de generelt svake prestasjonene Kovacic leverte under hans første sesong i Madrid, og han var denne sommeren ryktet vekk både i form av salg og utlån. Florentino Pérez ønsket omsider ikke å selge kroaten, og det ryktes at Luka Modric er grunnen til dette. I følge MARCA var det Pérez i samarbeid med Modric som var grunnen til at Kovacic ble Real Madrid spiller i første hånd, og Modric skal ha forsikret klubbpresidenten om at han så positiv utvikling hos sin landsmann denne sommeren. 

Det var liten tvil om hvilket talent Kovacic var før han ankom klubben, mye grunnet at han allerede i en alder av 21år hadde spilt 97 kamper for en av Italia sine største klubber, og notert seg for 19 målpoeng i løpet av de kampene. Tidvis leverte han magiske øyeblikk i Italia, spesielt på den offensive fronten med flotte driv, gode skudd og kreative pasninger. Det var ikke uten grunn at han var regnet som et av fotballens største talenter både under tiden i Dynamo Zagreb og Inter. 

Det var stor usikkerhet knyttet til hvilken type spiller han var den foregående sesongen, grunnet at han tidvis ønsket for mye og tenkte for lite på konsekvensene. Spillestilen virket heller ikke å passe kroaten, da hans medspillere tok mye større plass en han var vandt med. Det var ikke kun Kovacic selv som ønsket å lykkes i Madrid, hans landsmann Luka Modric ønsket at han skulle ta steg i klubben, Modric tok han under sin vinge, og hjalp han med å integreres både i spillestil, og klubbverdier. 

Denne sesongen har vi sett en helt annen versjon av Kovacic. En roligere, mer kontrollert spiller, som velger enkle løsninger med gode resultater. Der han forrige sesong mistet ballen grunnet ønsket var høyere enn selve utførelsen, har han denne sesongen valgt riktige løsninger med god utførelse. Det mest essensielle ved hans spill denne sesongen, er at han har vært eksepsjonell i måte han hjelper til å balansere midtbanen på, grunnet sin store løpsstyrke og sin gode fysisk i duellspillet. 

Å sammenlikne Kovacic med sin landsmann virker kanskje noe esktremt, hvilket det forøvrig er for de fleste spillerne i verdens, da Modric holder en meget høy standard. Det skal sies at stegene Kovacic har tatt kun i løpet av en sommer, hvilket viser at han er i stand til å tilpasse seg, samt bidra på et høyt nivå hvor man setter laget fremfor seg selv, vitner om en stor fremtid. Selv om Kovacic denne sesongen fremstår mer som en del av et maskineri, så viser han tidvis frem sine tekniske kvaliteter. 

Kroaten har notert seg for en målgivende pasning denne sesongen, og han var i tillegg personen som startet det fantastiske kontringsangrepet mot Real Betis. Som sin landsmann er det omsider det man ikke ser i målprotokollen Kovacic har gjort spesielt bra denne sesongen, med mange nedlagte kilometere, evnen til å balansere midtbanen i Casemiro sitt fravær, og en oppofring få kan matche. Kovacic har denne sesongen vist at han mestrer både de defensive og offensive sidene av spillet. 

I tillegg til å ta store skritt på fotballbanen viser Kovacic at han har vokst mye, siden hans tid i Inter. Unggutten virker alltid positiv, og han er aldri involvert i krangling eller klaging, han har lagt fra seg de hodeløse taklingene og med sine gode språkevner har han blitt godt integrert i Real Madrid. Han har fortalt at Modric hjelper han stort både på og utenfor banen, og han ønsker å lære alt han kan fra sin landsmann og sine lagkamerater, for å leve opp til forhåpningene Pérez hadde til han da han ble hentet til klubben. 

Tror du Kovacic kan bli Modric sin arvtager? 

Real 960x200 pause