Extra large  3am4053
STORSEIER: Real Madrid vant komfortabelt i sesongens første kamp i Copa del Rey.

Referat: Cultural Leonesa (B)

Storseier i sesongens første Copa del Rey kamp mot lilleputt Cultural Leonesa.

Cultural Leonesa 1-7 Real Madrid
Estadio Reino de Leon
Copa del Rey, 16-delsfinale
Onsdag 26.oktober, kl.21.00
Vises på Viasat Sport

0-1 Gianni (5') - selvmål
0-2 Marco Asensio (32') - assist Vázquez
0-3 Álvaro Morata (46') - assist James
0-4 Marco Asensio (53') - assist Isco
0-5 Álvaro Morata (55') - assist James
0-6 Nacho Fernández (68') - assist James
1-6 Benja Martínez (82') - assist 
1-7 Marino Mejía (90+2') - assist Vázquez

Det var onsdag kveld duket for sesongens første Copa del Rey kamp for Real Madrid da de gjestet Estadio Reino de Leon. Los Blancos som spilte i sine lilla drakter for anledningen tok ledelsen allerede etter fem minutter på et selvmål fra Gianni. Litt under en halvtime senere viste debutkongen Asensio seg frem da han la på til 0-2. Flere mål ble det ikke i en småtråkig førsteomgang. Andreomgangen pangstartet allerede etter 30 sekunder da Morata økte ledelsen til 0-3. Etter 53 og 55 minutter la Real Madrid på til 0-4 og 0-5, ved henholdsvis Asensio og Morata. Nacho tegnet seg også på scoringslisten i dag, da han scoret kveldens sjette med et mål som kan bli turneringens fineste mål. Cultural Leonesa jobbet seg omsider bedre inn i kampen og fikk sin redusering etter 82 minutter, før Mariano fastsatte resultatet til 1-7 på overtid. Dermed har Real Madrid et godt utgangspunkt før returkampen på Bernabéu. 

Real Madrid (4-3-3): Casilla; Carvajal (Kovaci 69'), Pepe, Nacho, Danilo (Coentrao 57'), Isco (Mariano 63'), Kroos, James, Vázquez, Morata, Asensio

Cultural Leonesa: Palatsí, Bastos, Garrido, Fornies, Gianni, Colinas, Gallar, Ortiz, Yeray, Martínez, Toni

Tidlig scoring

Det var en rolig start på Copa del Rey kampen i Leon tross et tidlig selvmål som sendte Real Madrid opp i ledelsen allerede etter fem minutter. Scoringen kom etter en dødballsituasjon, som så mange ganger tidligere denne sesongen. Toni Kroos stiller seg opp på siden av 16-meteren, og slår inn til James som header ballen i mål via Leonesa-spiller Gianni. Det var den værst tenkelige starten vertene kunne få på oppgjøret mot giganten fra hovedstaden. 

I minuttene etter fulgte flere halvsjanser, fra Asensio, Isco og Vázquez uten at de skapte de helt store problemene for Palatsí. Cultural Leonesa ønsket en kjapp redusering og Gallar spilte en småfrekk pasning inn i bakrom etter 20 minutter, men en god Casilla hindret at det ble noe mer enn en halvsjanse. Like før halvspilt førsteomgang fikk Morata ned i feltet, men ettersom situasjonen startet utenfor 16-meteren endte det i frispark. Returen fra frisparket endte hos Kroos, men tyskeren kom ikke nærmere enn tverrliggeren. 

Debutkongen slo til igjen

Etter en noe roligere midtperiode enn ventet, så dukket debutkongen Asensio opp etter 32 minutter, og økte ledelsen til 0-2. Scoringen kom etter at Vázquez tok med seg ballen oppover langs høyresiden, før han spilte videre til Asensio, som brukte et touch på å legge ballen til rette, før han scoret i korthjørnet. Den unge spanjolen har nå scoret i den første kampen for Real Madrid i samtlige fire turneringer han har debutert i for klubben denne sesongen. 

Kun tre minutter oppstod det en situasjon mellom Toni Kroos og Yeray, etter at Leonesa-spilleren hadde tatt en stygg etterslenger på den tyske midtbanespillere. Kroos ble forbannet og gikk opp i ansiktet på Yeray, hvor Leonesa-spilleren svarte med å stange pasningsspesialiten i nesa. Det virket ikke som det var stor kraft i det Yeray gjorde, og begge spilerne ble tildelt gult kort. Morata var nære å øke ledelsen like før pause, men en god refleks fra Palatsí hindret 0-3 til hvilen. 

Pangstart og drømmescoring

Det var tenkelig at Real Madrid ønsket en stor seier i det første oppgjøret mot Cultural Leonesa, slik at de kunne hvile flere spillere til oppgjør to, og Morata tok ansvar allerede 30 sekunder ut i andreomgang da han satte inn 0-3. Scoringen kommer etter at Isco vinner ballen på midtbanen, og spiller til James, som videre spiller gjennom Morata, og spanjolen gjorde ingen feil alene med Palatsí. Det tok omsider ikke lang tid før Los Blancos økte ledelsen med to nye scoringer. 

Etter 53 minutter kombinerte Isco flott på den høyre siden av banen før han mistet ballen til Asensio i en duell med en Leonesa spiller, Asensio gjorde få feil og banket ballen i mål fra om lag 25 meter. Kveldens andre scoring for den unge spanjolen. Kun to minutter økte Real Madrid ledelsen igjen, og nok en gang hadde James den målgivende etter at han løpte inn en dårlig pasning og på vakkert vis slo ballen med utsiden forbi samtlige motstandere til Morata som enkelt satt inn sitt andre for kvelden, og 0-5. 

Både Morata og Vázquez hadde gode sjanser til å øke ledelsen kun få minutter etter 0-5, men ingen av de klarte å få ballen i nettmaskene. Det var omsider en forsvarsspiller som stjal showet i Leon denne onsdagen, da Nacho på vakkert vis satte inn 0-6, med et saksespark fra 16 meter i det 68.min. James kunne ikke tro sine egne øyne da han så Nacho komme fra ingensteds og banke ballen i mål med et vakkert saksespark. Nacho økte til en komfortabel 0-6 ledelse. 

Slurv defensivt

Det virket kanskje som om Real Madrid ble en smule for komfortable etter den utrolige scoring til Nacho, for Cultural Leonesa tok over mer og mer av kampen, og det var kun en meget god Casilla som hindret redusering etter 78 spilte minutter. Kun fire minutter senere skulle omsider vertene få sin redusering, og det er et flott spill som Benja Martínez satte i mål til 1-6. Dette forlenget rekken til åtte kamper uten å holde nullen for Los Blancos. 

Vertene var frempå ved to anledninger kun få minutter senere, men begge to endte med en dårlig avslutning. Real Madrid var omsider ikke ferdige for kvelden, for to minutter på overtid ruvet Mariano høyest i feltet med sine fantastiske spenst, og stanget inn kveldens syvende scoring for Los Blancos. Dette fastsatte dermed resultatet til 1-7, hvilket gir Real Madrid et godt utgangspunkt foran returoppgjøret på Santiago Bernabéu i desember. 

Statistikk for Real Madrid: 

Ballbesittelse: 56%
Totalt antall skudd: 23
Skudd på mål: 13
Innlegg: 25
Hjørnespark: 6
Offside: 3
Antall pasninger: 536
Vellykkede pansinger: 483 (90.1%)

Spillervurderinger: 

Kiko Casilla (4): Har noen gode redninger og klarer nesten å holde unna for alt som kommer. Virker trygg og sikker. 

Dani Carvajal (3): Løper mye og er over hele banen. Involverer seg ikke nevneverdig offensivt. 

Pepe Lima (3): Kaptein for anledningen, leder laget bra og kommer på enkelte gode offensive løp. Slurver en del i forsvar etter 0-6, noe som er forståelig med tanke på motstander og resultat, men surt å slippe inn mål. 

Nacho Fernández (4): FOR EN SCORING! Scorer et mål som er kandidat til årets mål i Spania. Som sin stoppermakker sluver han etter 0-6, og virker ikke som han "lander" etter scoringen. Vurderes opp grunnet drømmetreffet. 

Danilo Luiz (3): Involverer seg ikke stort i kampen, verken positivt eller negativt. En kamp helt på det jevne for brasilianeren. 

Isco Alarcón (4): Spiller meget god fotball for tiden, og blir belønnet med en målgivende. Jobber mye mer enn hva vi er vandt med fra tidligere sesongen, og slipper ballen i riktig tidspunkt langt oftere nå. 

Toni Kroos (3): Rolig kamp fra tyskeren. Har et skudd i tverrliggeren, og en god dødball på 0-1. Involverer seg ellers lite, og reagerer unødvendig etter taklingen til Yeray som resulterer i et gult kort. 

James Rodríguez (5 BB): Selve prestasjonen til James er kanskje ikke den beste, men colombianeren er nest sist på fire mål og gjør ofte de riktige pasningsvalgene, samt har en god utførelse av pasningene. 

Lucas Vázquez (4): Spiller ving og høyreback, og løper som vanlig mer enn de fleste. Gir aldri opp, og bidrar med to flotte målgivende pasninger. Viser nok en gang at han kan brukes uansett hvor han blir plassert. 

Álvaro Morata (5): Jobber utrolig mye, og tar returløp selv etter 80 spilte minutter og en seks måls ledelse. Scorer to fine mål, og viser en arbeidsmoral få andre kan matche som vanlig. Kunne forsvart banens beste til spanjolen. 

Marco Asensio (5): Scorer i nok en debutkamp. Viser igjen frem sine utsøkte skuddfot med scoring fra 25meter+. Noterer seg for to scoringer, er mye involvert i kampen og tar ofte riktige avgjørelser. En nytelse å se unggutten spille fotball. 

Innbytterne: 

Fábio Coentrão (3): Gledelig å se portugiseren tilbake på banen igjen. Bemerker seg ikke stort, men prøver å bli med i angrep og selv om innleggene er litt rustne, så er det godt å ha han skadefri. 

Marino Mejía (4): Jobber godt når han kommer inn, og blir belønnet med en flott scoring. Viser frem sin gode fysikk og enorme spenst på målet. 

Mateo Kovacic (3): Tar det helt rolig når han kommer inn. Spiller på det trygge, og bommer på svært få pasninger. Virker selvsikker og spiller med en trygghet som ikke han gjorde tidligere. God utvikling på kroaten. 

Hva syns du om sesongens første Copa del Rey kamp? 

Real 960x200 pause