Extra large llorente

En ny midtbanestjerne på trappene?

Marcos Llorentes start i Alavés har vært en åpenbaring for mange. Hans imponerende innsats har gjort at flere mener han bør være en kandidat til Real Madrids midtbane neste sesong.

Det taler ikke akkurat i mot Llorentes muligheter at Real Madrid er ilagt et signeringsforbud som varer til overgangsvinduet i januar 2018. Dette gjør at Madrids forsterkninger i 2017 ene og alene kan komme av at utlånte spillere returnerer.

Slik Llorente har spilt så langt denne sesongen, kan han i mine øyne sørge for at Madrids tynt bekledde defensive midtbaneposisjon (i realiteten kun dekket av Casemiro) får sårt tiltrengt bredde. Selv om de lærde fortsatt strides over hvordan Madrids midtbane best bør komponeres, er min subjektive mening at Toni Kroos og Luka Modríc best kommer til sin rett med et defensivt anker som gjør grovarbeidet, slik Casemiro har gjort med bravur i hele 2016. Llorente er dog ikke en terrier som Casemiro, han innehar bedre offensive ferdigheter i form av en stoisk ro med ballen og en herlig pasningsfot. Han kan kanskje minne om en viss argentinsk dirigent som herjet for Madrid mot slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet?

Llorentes start i Alavés har som sagt vært imponerende. Sammenlignet med for eksempel Kroos, som har en pasningsprosent på 93 (650 pasninger), har Llorente 88% treffsikkerhet (400 pasninger). Dette er imponerende med tanke på Alavés kvaliteter som lag samt at de har møtt motstandere som Barcelona, Valencia og Sevilla, alle på bortebane (han spilte ikke åpningsrunden mot Atlético Madrid). Han har i tillegg vunnet tilbake ballen 77 ganger og har 28 vellykkede taklinger. Alt dette på 8 kamper. Fortsetter han slik, er det ingen tvil i verden om at han har noe å gjøre i Madrids a-stall fra og med kommende sommer. Hovedpersonen uttaler i dagens AS at han ikke vil returnere til Madrid for å spille annenfiolin, han vil være med å kjempe om de faste plassene på midtbanen. Slik han har spilt så langt er ikke det en utopisk målsetning, akkurat.

For de av oss som så kampen mot et nærmest toppet PSG i sommer, der Llorente fullstendig dominerte midtbanen på et lag så og si kun bestående av Castilla-spillere, kommer ikke disse tallene som en enorm overraskelse. Likevel har det vist seg at Castilla, der han har oppholdt seg i flere sesonger, ikke er verdens beste arena for å få ut sitt virkelige potensiale, som er tilfellet med blant annet Martin Ødegaard (så langt, skal sies). Selv om han i Castilla viste prov på kvalitetene vi har sett denne sesongen i LaLiga, var det ikke før mot PSG man virkelig kunne se hvilke egenskaper Llorente har som midtbanespiller, og han har tatt videre steg denne sesongen i Alavés.

Derfor blir det vanvittig spennende å følge 21-åringen videre denne sesongen. Personlig ser jeg meg noe blind på spillere Madrid selv har utviklet, men man kan ikke nekte for at det ville vært herlig med en ekte canterano på midtbanen i Real Madrid.

PS: Llorente blir ikke å se i morgendagens kamp mot Alavés, grunnen kan dere lese her!

Tror du Marcos Llorente kan bli en viktig del av Real Madrid?

Leganes