Extra large  n0y1049
HAT-TRICK: Ronaldo scoret 3 mål mot Alavés lørdag, og endte dermed sitt måltørke.

Referat: Alavés (B)

Hat-trick fra Ronaldo og en vakker lobb fra Morata sikret tre poeng og fortsatt tabelltopp.

Alavés 1-4 Real Madrid
Estadio de Mendizorrotza
La Liga Santander, runde 10
Lørdag 29.oktober, kl.16.15
Vises på Viasat 4 og Viaplay

1-0 Deyverson (7') - assist Hernández
1-1 Ronaldo (16') - straffe
1-2 Ronaldo (33') - assist Benzema
1-3 Morata (84') - assist Marcelo
1-4 Ronaldo (87') - assist Marcelo

Lørdag ettermiddag var det duket for runde 10 av La Liga Santander, og denne gang var Real Madrid i Baskerland for å spille mot Alavés i deres hjemby, Vitoria. Det var vertene som kom best i gang, med en tidlig scoring, men Real Madrid svarte ti minutter senere etter en straffescoring fra Ronaldo, som omsider var sesongens første straffe. Portugiseren scoret et mål til i første omgang, på et langskudd etter 33 minutter, og Los Blancos hadde da snudd 1-0, til 1-2. Etter pause kom baskerne best i gang, men det var Real Madrid som skulle få deres tredje for kvelden. Morata scoret på en vakker lobb seks minutter før full tid, og like etter Ronaldo hadde misset straffe. Portugiseren ønsket omsider et hat-trick og revansjerte straffen tre minutter før slutt da han kombinerte vakkert med Marcelo, og fastsatte resultatet til 1-4. Dermed topper Real Madrid fortsatt tabellen, uansett utfallet i resten av kampene denne runder, og økte ledelsen over Sevilla med et poeng. 

Real Madrid (4-3-3): Navas; Danilo, Pepe (Nacho 23'), Varane, Marcelo, Kovacic, Kroos, Isco, Bale (Lucas 86'), Benzema (Morata 67'), Ronaldo

Alavés (5-3-2): Pacheco; Kiko, Alexis, Feddal, Raúl García, Camarasa, Torres, García, Édgar, Hernández, Deyverson

Mål i mot tidlig

Det var ventet at Real Madrid skulle åpne hardt for å score et tidlig mål på baskerne, spesielt etter at Sevilla avgå poeng tiligere i dag. Kampens første sjanse kom allerede etter tre minutter, på et frispark fra Kroos fikk Pepe ballen, men portugiseren klarte ikke å få kontroll over ballen, så den endte høyt over mål. Det var omsider vertene som skulle score det første målet. Allerede etter syv minutter satt ballen i mål bak Navas. En kombinasjon av svakt forsvarsspill og dårlig kommunikasjon gjorde at Deyverson fikk ballen på bakerste stolpe, med en utspilt Navas og et åpent mål hadde han få problemer med å gi Alavés en pangstart. 

Målet kom som en følge av en dårlig touch fra Danilo, svakt keeperspill, dårlig kommunikasjon mellom Varane og Navas. Det er det niende kampen på rad med mål i mot. Kun fire minutter senere lå ballen i mål bak Pacheco i Alavés sitt mål, men Gareth Bale stod offsideplassert da pasningen ble spilt, og målet ble derfor korrekt annulert. Baskerne svarte på det annulerte målet kun sekunder senere da de stormet i angrep. Varane tapte sin duell i feltet, men headingen fra Édgar gikk utenfor. 

Ronaldo x 2

Et kvarter ut i kampen fikk Real Madrid er frispark fra om lag 23 meter. Bale stilte seg opp og skjøt rett i muren, men dommeren mente omsider at waliseren sitt frispark ble hindret av en aktiv hånd, og tildelte Los Blancos deres første straffespark for sesongen. Det er vanskelig å si om dommeren gjør en korrekt avgjørelse eller ikke, men begge valg kan forsvares. Ronaldo gjorde seg klar for å ta straffen, og portugsieren var iskald fra krittmerket, hvor han sendte Pacheco feil vei, utlikning og 1-1. 

Kun få minutter etter utlikningen var baskerne frempå igjen, denne gang ved at Pepe ble slått i en løpsduell, og kun en meget god takling fra Danilo hindret en stor sjanse for Alavés. Meget risikabelt av brasilianeren, men meget viktig. I løpsduellen så Pepe ut til å dra på seg en strekk, og ble derfor erstattet av Nacho. Etter 22 minutter viste en tidligere Real Madrid spiller seg frem, da Pacheco snappet opp en god ball til Ronaldo, som kunne blitt meget farlig. 

Real Madrid styrte spillet fra midtspilt omgang og ut, og etter straffescoring luktet Ronaldo en scoring til. Flere hvitkledde spillere kombinerte fint på siden av banehalvdelen, og Benzema spilte ballen videre til Cristiano. Portugiseren førte ballen noen få meter før han limte ballen inn nede ved den høyre stolpen til Pacheco og i mål. Real Madrid snudde fra å ligge under 1-0, til å lede 1-2 etter to scoringer av Ronaldo. Lite skjedde etter målet, og lagene gikk til pause på stillingen 1-2. 

Alavés best i gang etter hvilen

Laget fra Baskerland har allerede slått Barcelona på bortebane denne sesongen, og det var derfor ikke en stor trygghet med 1-2. Dette beviste vertene allerede etter 30 sekunder av andre omgang da Chamarasa kom alene gjennom mot Navas, men målvakten til Los Blancos gjorde ingen feil, og hindret en utlikning for baskerne. Alavés så ut til å virkelig ønske poeng, og etter 54 minutter hindret Navas nok en gang utlikning etter et godt skudd fra Deyverson. 

Etter de to store sjansene til Alavés kom Real Madrid mer med i kampen igjen. Først ved Bale som etter drøye ti minutter ut i andre omgang tok med seg ballen fra egen banehalvdel og hele veien til baskerne sin 16-meter, men avslutningen ble for dårlig. Det samme gjaldt brassesparket til Ronaldo ti minutter senere. Etter 73 minutter kom baskerne på et nytt støt fremover i banen, men nok en gang hindret en god Navas Alavés fra å skape noe virkelig farlig. 

Straffebom, super-sub og hat-trick

Som nevnt tidligere hadde ikke Real Madrid blitt tildelt et eneste straffespark denne sesongen før kampen mot Alavés, men etter 77 minutter ble de hvitkledde tildelt dagens andre. På et hjørnespark ble Ronaldo revet ned i feltet, og dommeren pekte på krittmerket. Portugiseren valgte å ta straffen selv, tross at han var involvert i forseelsen. Den eller så sikre Ronaldo satte straffen nesten akkurat samme sted som den forrige, men denne gang var Pacheco med på notene og reddet flott. Ingen god straffe. 

Når Real Madrid sin toppscorer flere sesongen i rad ikke klarte å omgjøre et straffespark til mål, var det duket for at Los Blancos sin toppscorer denne sesongen skulle levere varene. Etter 84 minutter spilte Marcelo en fantastisk langpasning i bakrom mot Morata, og på vakkert vis lobbet spanjolen over sin tidligere lagkamerat i Alavés målet. Morata sitt syvende mål for sesongen, hvilket økte til 1-3 for Real Madrid. Super-innbytteren Morata scoret mål nok en gang når laget trenger det. 

Tross en straffebom så hadde Ronaldo allerede scoret to mål denne kvelden, og etter et langt scoringstørke så er det lite som smører en scoringsmaskin så bra som mål. Portugiseren var ikke fornøyd med to mål, og etter 87 minutter kombinerte han vakkert med Marcelo, hvor han fikk tilbake ballen på syv meter og smelte den i mål bak Pacheco. Ronaldo sin tredje scoring og Marcelo sin andre målgivende for kvelden fastsatte til 1-4 i Vitoria. Dette betyr at Real Madrid nå har en luke på tre poeng til Sevilla. 

Statistikk for Real Madrid: 

Ballbesittelse: 59%
Totalt antall skudd: 15
Skudd på mål: 5
Innlegg: 11
Hjørnespark: 3
Offside: 3
Antall pasninger: 545
Vellykkede pasninger: 466 (85.5%)

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (4): Spiller en meget godt kamp, og har flere viktige redninger. Viser hvor viktig han er i begynnelsen av 2.omgang. Trekkes for den dårlige involveringen på Alavés sin scoring. Både dårlig valg og mangel på kommunikasjon. 

Danilo Luiz (3): Starte kampen meget svakt, men jobber seg sakte men sikkert tilbake i kampen. Mangler på treffsikkerheten på sine innlegg, men skal ha for at han kommer i posisjonene. Svak touch på målet til Alavés, men god takling etter 20 minutter. 

Pepe Lima (2): Ingen spesielt god kamp for stopperbautaen. Henger etter i starten av kampen, og taper omtrent samtlige løpsdueller. Må dessverre ut med en skade i hamstringen etter 22 minutter. Omfanget er ukjent. 

Raphaël Varane (3): Starter kampen svakt som resten av forsvaret, og kommuniserer dårlig med Navas på 1-0. Spiller seg opp gjennom kampen, og viser tidvis ro og trygghet. 

Marcelo Vieira (5): Spiller en veldig god kamp i dag. Er som vanlig litt på hælene i forsvar, men bidrar stort offensivt. Blant annet med en magisk målgivende til Morata, og et vakkert kombinasjonsspill med Ronaldo på 1-4. 

Mateo Kovacic (5): Spiller med en enorm selvtillit for tiden, hvor han tørr å prøve og samtidig ofte lykkes med det han foretar seg. Løper hele kampen, og tar ofte over Kroos sine defensive oppgaver. Moro å se han spille for tiden!

Toni Kroos (4): Passer dårlig i rollen som defensiv midtbane, men det ser ikke så ille ut når han har to hardarbeidende spillere ved siden av seg. Stør pasninger som alltid, og er tryggheten selv. Burde byttet rolle med Kovacic, som de i realiteten gjør i kampen. 

Isco Alarcón (4): Slipper ballen i gode tidspunkter, og er veldig trygg med ballen. Løper mye mer enn han gjorde forrige sesong, en helt annerledes Isco enn tidligere. Blør virkelig for drakten, og velger slipper før han mister ballen. 

Gareth Bale (3): Ingen storkamp av waliseren. Skal ha for at han forsøker, og for at han bidrar med offensiv kreativitet. Har alt for mange balltap, og slurver for mye i avslutningene til å få en høyere karakter. 

Karim Benzema (1): Er heldig og tar med seg et målpoeng igjen. Er totalt fraværende, og involverer seg minimalt i kampen. Løper lite, og kommer til få sjanser. Rett og slett en dårlig kamp fra franskmannen. 

Cristiano Ronaldo (5 BB): Prøver å involvere seg og lykkes med det. Scorer tre mål, og tross en straffebom så spiller han en god kamp. Løper hjem ved egne balltap, og kombinerer flott med medspillerne til tider, spesielt på 1-4. 

Innbytterne:

Nacho Fernández (3): Kommer inn for en skadet Pepe og leverer på det jevne. Ingen store feil, men slipper til baskerne litt for lett ved enkelte anledninger. 

Álvaro Morata (4): Super-innbytteren gjør det igjen. Scorer et vakkert mål og løper som om det brenner under føttene hans når han kommer inn. Tilfører laget stor løpskraft og scorer et viktig mål som i realiteten punkterer kampen. 

Lucas Vázquez (N/A): Spilte ikke nok til å få en karakter. 

Hva syns du om dagens kamp?

Real 960x200 pause