Extra large  he23207
POENGDELING: En skuffende forestilling for Real Madrid endte med poengdeling i Warszawa.

Referat: Legia Warszawa (B)

Real Madrid skuffet stort i Warszawa, og fikk kun med seg et poeng hjem til Madrid.

Legia Warszawa 3-3 Real Madrid
Wojska Polskiego Stadion, Warszawa
Champions League, gruppespill 
Onsdag 2.november, kl.20.45
Dommer - Pavel Královec

0-1 Gareth Bale (1') - assist Ronaldo
0-2 Karim Benzema (34') - assist Bale
1-2 Odjidja-Ofoe (39') - assist Guilherme
2-2 Radovic (57') 
3-2 Moulin (82') 
3-3 Mateo Kovacic (85') - assist Carvajal

Onsdag kveld var det duket for kamp fire i gruppespillet i Champions League, og denne gang gikk turen til Warszawa hvor Real Madrid spilte mot Legia Warszawa for tomme tribuner. Los Blancos fikk en pangstart med mål allerede etter et minutt, da Bale smelte inn ledelsen på halv volley. Etter vakkert spill økte de svartkledde ledelsen til 0-2 ved Benzema etter en drøy halvtime spilt. Like før hvilen viste Odjidja-Ofoe seg frem og smelte ballen i krysset fra 20 meter, hvilket sendte lagene til pause på stillingen 1-2. Legia Warszawa åpnet klart best etter hvilen, og klarte å snu kampen fra 0-2 til 3-2 etter nye scoringer på langskudd fra Radovic og Moulin. Real Madrid ga seg ikke og Kovacic utliknet fem minutter før full tid, men det endte med poengdeling foran tomme tribuner i Warszawa, og Los Blancos ligger nå to poeng bak Borussia Dortmund i gruppe F.  

Real Madrid (4-2-2-2): Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Coentrão (Asensio 76'), Kovacic, Kroos, Bale, Ronaldo, Benzema (Lucas 64'), Morata (Mariano 84')

Legia Warszawa: Malarz; Bereszynski, Rzezniczak, Pazdan, Hlousek, Kopczynski, Moulin, Guilherme, Odjidja-Ofoe, Radovic, Nikolic 

Drømmetreff

Onsdag kveld ble det spilt en meget spesiell Champions League kamp i Warszawa, ettersom oppgjøret mellom Legia Warszawa og Real Madrid gikk uten tilskuere på tribunen. Det var omsider ikke bare kampens omstendigheter som gjorde den spesiell, men allerede etter 55 sekunder satte Bale inn historiens raskeste mål i Champions Legue for Real Madrid. Ronaldo stusset en ball som ble spilt på tvers videre til Bale, som på halv volley smelte inn kampens første mål. Meget vakkert av waliseren. 

Kampen vekslet litt frem og tilbake etter målet, og Legia prøvde seg ved enkelte tilfeller uten å skape noe nevneverdig. Et drøyt kvarter ut i kampen trodde mange det stod 0-2, men headingen fra Varane ble reddet på strek. Kun et par minutter senere var Los Blancos frempå igjen, denne gang var det Benzema som prøvde skuddfoten, men Malarz var med på notene. Nesten identisk som forrige kamp gikk Radovic ned i feltet etter 20 minutter, men dommeren vinket korrekt spillet videre. 

Fine kombinasjoner

Selv om det ikke var noen tilskuere på tribunen virket det som om Real Madrid var innstilte på å spille god fotball den kalde onsdagskvelden i Warszawa, for kombinasjonsspillet satt løst i første omgang. Spesielt angrepet kombinerte vakkert ved flere anledninger. Det flotte spillet til Real Madrid kom til nytte etter 34 spilte minutter, da Kovacic spilte en utsøkt pasning inn bak det polske forsvaret til Bale, waliseren spilte uselvisk 45 grader ut til Benzema som hadde få problemer med å doble ledelsen. 

Kveldens kaptein for Real Madrid ønsker også å vise seg frem, da han få minutter etter mål nummer to dempet en ball fra Kroos på brystet og fyrte av et kjapt skudd, men Malarz stoppet portugiseren. Legia var ikke helt ufarlige, og seks minutter før hvilen fikk Odjidja-Okoe spasere helt upresset foran 16-meteren til Los Blancos, hvilket resulterte i et knallskudd rett i krysset fra den belgiske midtbanespilleren, og redusering. Real Madrid slipper inn mål for tiende kamp på rad, og lagene gikk til hvile på 1-2. 

Legia ville mest

Før dagens kamp hadde Legia Warszawa tapt samtlige tre kamper i gruppespillet, og hadde en målforskjell på 1-13, men dette hindret ikke det polske laget etter hvilen, tross tomme tribuner. Legia kom best ut av startblokkene og var gode på å utnytte rommet bak det som så ut som en 4-2-4 formasjon hos Real Madrid. Nettopp dette gjorde Radovic etter 57 minutter, da han fosset gjennom alt av midtbanespillere hos Los Blancos og satte inn utlikningen fra 20 meter, et skudd som Navas burde stoppet. 

Real Madrid hadde sine sjanser de også, og Ronaldo var nære med en heading etter 65 minutter, men ballen snek seg utenfor. Med 20 minutter igjen av kampen oppstod det to straffesituasjoner, først ved at Ronaldo blir dratt ned i feltet, og like etter ved en hands. Situasjonen med Cristiano er forståelig at vinkes videre, men hands situasjonen kunne og burde gitt straffespark, da hendene til Legia spilleren ikke er inntil kroppen. Begge situasjonene ble vinket videre, og det kommer nok ikke til å bli ansett som en stor feil. 

Snuoperasjon og kraftig press

Zidane valgte å bytte ut Coentrão til fordel for Asensio etter 76 minutter, hvilket skapte enda større rom enn det tidligere var. Tidvis spilte Real Madrid med en eller maks to mann i forsvaret, hvilket gjorde at Legia kom til flere gode sjanser. Det polske laget var omsider ikke ferdige for kvelden, og etter et fantastisk skudd av Moulin etter 82 minutter var snuoperasjonen komplett. Legia rundspilte de svartkledde fra Madrid, og Moulin klemte til fra 20 meter via stolpen og i mål. 3-2 til Legia i Warszawa. 

Det virket som Zidane hadde glemt alt han sa på pressekonferansen før kamp, med at Legia kunne skape problemer for motstanderen, for det polske laget hadde snudd 0-2 til 3-2 i Warszawa. Alvoret tok spillerne, og Real Madrid kjempet febrilsk for en utlikning i sluttminuttene. Den kom kun tre minutter senere etter at Carvajal hælet en ball ut til Kovacic, som sikkert satte ballen i lengste hjørnet, og reduserte til 3-3. 

Real Madrid var frempå i sluttminuttene, men valgte alt for mange lange baller fremfor å spille seg til sjansene, hvilket skapte brudd nesten hver eneste gang de sortkledde foretok seg noe. Vázquez var meget nære å sikre seier på overtid da han smelte ballen i tverrliggeren på volley, men faktumet ble at Los Blancos rotet bort en tomålsledelse og tapte to poeng i Warszawa. En meget svak kamp av storlaget fra Madrid, og meget svake taktiske valg fra Zidane resulterte i poengdeling, og andreplass i gruppe F. 

Statistikk for Real Madrid:

Ballbesittelse: 58%
Totalt antall skudd: 27
Skudd på mål: 11
Innlegg: 27
Hjørnespark: 7
Offside: 1
Antall pasninger: 651
Vellykkede pasninger: 589 (90.5%)

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (2): Meget svak på mål nummer to, det er et skudd han så absolutt bør ta. Kan ikke klandres for de to andre målene, og har enkelte redninger som er gode. 

Dani Carvajal (3): Er hakket bedre enn sine makkere i forsvaret. Prøver å bidra fremover, og har gode innlegg. Er dog tidvis ute av posisjon, og bidrar ikke med en trygghet bakover. 

Raphaël Varane (2): Står ikke opp mot motstanderne, men rygger bakover. Blir passiv når Legia kommer fremover. Sikker i pasningsspillet, men slipper inn tre mål mot en svak motstander, som er alt for dårlig. 

Nacho Fernández (2): Blir veldig mye rygging på spanjolen, står ikke opp i presset og møter spillerne, men rygger heller bakover alt for ofte. Er ikke direkte skyldig i noen mål, men blir veldig passiv. 

Fábio Coentrão (2): Ingen god kamp av portugiseren. Er nede og snuser på den laveste karakteren, men gjør ingen store feil, og slipper ikke til Legia så mye på sin side. Bidrar med null og niks fremover, og er langt bak Marcelo per nå. 

Mateo Kovacic (5 BB): Kroaten er i ferd med å bli en av lagets viktigste spillere. Jobber bra, og bidrar godt offesivt. Er litt slapp på utlikningen til Legia, men scorer et mål når det trengs som mest. Har utviklet sitt spill enormt fra forrige sesong, og viser stadig flere sider av sitt spill. 

Toni Kroos (3): Viser nok en gang at han ikke har noe å gjøre i en rolle hvor han har defensive arbeidsoppgaver, og meget slapp i returarbeidet. Tross dette har han mange gode pasninger, og er viktig i oppbyggingen av spillet. 

Gareth Bale (4): Spiller en meget godt førsteomgang med mål og målgivende, samt gode involveringer. Forsvinner mer i andreomgang, og har enkelte dårlige balltap. Prøver litt for mange lange baller mot slutten. 

Cristiano Ronaldo (2): Ingen god kamp av portugiseren. Prøver mye, men det endre stort sett i bom eller balltap. Har en rekke pasningsfeil, hvor han misser totalt. Bidrar ikke med noe defensivt. 

Karim Benzema (3): Spiller bedre enn han har gjort på lenge, og forsøker å involvere seg i kampen. Har flere gode pasninger, og scorer et viktig mål. Mangler fortsatt en del på formen, men mye bedre fra franskmannen i dag. 

Álvaro Morata (1): Skuffer stort i dag. Er lite involvert, og bidrar ikke med noe som helst til det offensive spillet. Tar heller ikke like mange defensive løp som vi har blitt vandt med. Rett og slett en dårlig kamp fra spanjolen. 

Innbyttere: 

Lucas Vázquez (3): Løper mye og er nære å sikre seieren på overtid, klarer ikke å prege kampen. 

Marco Asensio (3): Markerer seg ikke spesielt når han kommer inn, men forsøker å spille ball. Etterlater store rom bakover. 

Mariano Mejia (N/A): Spilte ikke nok til å få noen vurdering. 

Hva syns du om kampen mot Legia Warszawa? 

Real 960x200 pause