Extra large gareth bale 6.11.2016
TOMÅLSSCORER: Gareth Bale scoret to da Real Madrid slo Leganés 3-0.

Referat: Leganés (H)

Gareth Bale og Álvaro Morata sørget for Real Madrid-seier i lunsjkampen mot nyopprykkede Leganés.

Real Madrid 3-0 Leganés
La Liga Santander, runde 11
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Søndag 6.november, kl.12.00

1-0 Gareth Bale (38') Assist: Isco
2-0 Gareth Bale (45')
3-0 Álvaro Morata (76') Assist: Toni Kroos

Det var tid for sesongens første lunsjkamp for Real Madrid da de tok imot nyopprykkede Leganés på Santiago Bernabéu. Real Madrid åpnet dårlig, og Leganés holdt lenge nullen, noe som frustrerte både Real Madrid og Santiago Bernabéu-publikumet. Dette resulterte i litt klammeri ute på banen, og piping fra tribunen. Før pause løsnet det og Real Madrid gikk i garderoben på stillingen 2-0. Real Madrid var bedre i andre omgang, og Leganés var egentlig aldri ordentlig farlig for Los Blancos. Et kvarter før slutt satte Álvaro Morata spikeren i kista, og fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Slurvete åpning

Rael Madrid startet kampen som de så ofte gjør, med å ha mye ballbesittelse. Men det var noe som skurret for hovedstadslaget. Pasningene satt ikke som de som oftest gjør, og det var flere ganger Los Blancos gikk på enkle balltap etter å ha slurvet med pasningene. Så fort Real Madrid nærmet seg Leganés' 16-meter, så ble det balltap. Noen av Real Madrid-spillerne så slitne ut, og det så ut til at de hadde fokuset et annet sted. Det skal sies at Leganés heller ikke hadde mye å by på offensivt, og Real Madrid hadde stålkontroll mot Madrid-klubben. 

Litt utover i kampen kom Real Madrid seg bedre inn i kampen, og de fikk noen halvsjanser. Men verken Cristiano Ronaldo eller Álvaro Morata klarte å få sine avslutninger på mål. Saken ble ikke bedre av at Leganés til tider spilte litt tøft, og det ble ved noen anledninger litt ampert ute på gressmatten. Cristiano Ronaldo ble blant annet snytt for et frispark, og portugiseren ga seg ikke før dommer Antonio Miguel Mateu Lahoz valgte å blåse av kampen for å tildele portugiseren et velfortjent gult kort.

Dødelig effektive

Som sagt, Real Madrid slet med å skape de helt store sjansene. Real Madrid måtte faktisk vente nesten 40 minutter før de i det hele tatt hadde et skudd på mål. Isco spilte igjennom Gareth Bale som stormet mot Leganés sitt mål. Waliseren var både dyktig og heldig da han passerte Leganés-keeper, Jon Serantes før han satte ballen i mål. Real Madrid scoret på sitt første skudd på mål, og det var et lettelsens sukk som gikk igjennom Santiago Bernabéu-publikumet. Det var tydelig at Los Blancos ønsket å øke ledelsen før de gikk i garderoben, noe de lykkes med. Bare sekunder før dommeren skulle blåse av for de første 45 minuttene fikk Real Madrid frispark. Toni Kroos sto ved ballen og svingte den inn, etter litt klabb og babb havnet ballen hos Gareth Bale som fikk pirket inn 2-0 før pausen.

Godkjent andreomgang

Selv om Real Madrid fikk med seg en god ledelse inn til pause, så var ikke første omgangen noen fantastisk gjennomføring spillermessig. I løpet av de tre første minuttene av andre omgangen så hadde Real Madrid hatt like mange avslutninger på mål som de hadde igjennom hele første omgangen. Gareth Bale var tydelig lysten på sitt hattrick, og hadde to store sjanser i begynnelsen av andre omgangen. Real Madrid fortsatte presset, men etter de to store sjansene så giret de ned litt. Hovedstadslaget var komfortable med en tomålsledelse, og Leganés var innforstått med at de sannsynligvis måtte dra fra Santiago Bernabéu med null poeng.

Utover i kampen begynte Zinedine Zidane å gjøre byttene sine, og ett av dem var et etterlengtet gjensyn med Luka Modric. Etter en time spilt ble kroaten satt innpå da han erstattet landsmann Mateo Kovacic, til Santiago Bernabéu-publikumets store fornøyelse. Med rundt et kvarter igjen av kampen ble den siste spikeren i kista satt. Toni Kroos spilte igjennom Álvaro Morata som var iskald alene med keeper. Dette var spanjolen sitt åttende mål så langt denne sesongen.

Dermed var luften definitivt ute av Leganés, og Real Madrid var komfortable med 3-0. Dette var også første gangen siden 18. september at Real Madrid holdt nullen i ligaen. Dermed endte det hele med 3-0-seier til Real Madrid, noe som sørger for at hovedstadslaget uansett utfall av resten av runden, kommer til å gå inn i landslagspausen som serieleder.

Spillervurderinger:

Keylor Navas (3) - Har ikke veldig mye å gjøre, men tar det som kommer og dirigerer Real Madrid-forsvaret på en mesterlig måte. 

Dani Carvajal (3) - Jobber knallhardt begge veier, men sliter med å få til det helt store offensivt. Når han da i tillegg etterlater seg store rom defensivt så trekker dette noe ned. Godkjent kamp av spanjolen, men har hatt bedre dager på jobben.

Raphaël Varane (4) - Veldig god kamp av franskmannen! Er bunnsolid defensivt, og danner et meget godt stopperpar sammen med Nacho. Viser stor selvtillitt og er veldig delaktig i det oppbyggende spillet. Har for første gang i sin Real Madrid-karriere spilt over 100 pasninger i en og samme kamp. Meget god kamp av 23-åringen!

Nacho (4) - Spiller, sammen med sin makker Varane, en meget god kamp. Mye av det samme som Varane, så viser den tidligere Castilla-spilleren stor selvtillit. Viser også hvor rask han egentlig er, da han ofte løpet opp Leganés-angriperne. Slår kun én feilpasning i løpet av kampen, og får en treffsikkerhet på vanvittige 99% på pasningene sine. 

Marcelo (3) - Er helt rå i det offensive spillet, men etterlater seg som vanlig alt for mye rom defensivt. Det er også på denne siden det meste Leganés foretar seg skjer. Varane og Nacho rydder opp, men mot bedre motstand kan det straffes hardere. 

Mateo Kovacic (4) - Kroaten har vært i helt umenneskelig god form i det siste, og spiller nok en gang en meget god kamp! Jobber og sliter begge veier og spiller igjennom ledd. Blir erstattet av Luka Modric etter å ha fått en liten smell, men Zidane sa etter kampen at smellen forhåpentligvis ikke var alvorlig.

Toni Kroos (3) - Dirigerer spillet som vanlig, men ser litt sliten ut. Slår uvanlig mye feilpasninger, men spiller en godkjent kamp. Det ville vært klokt av Zidane å hvilt Kroos snart, ettersom tyskeren i dag fullførte sin ellevte kamp på rad. Spiller en grei kamp og får med seg en assist. 

Isco (3) - Viser veldig god teknikk og overblikk ved enkelte tilfeller, men blir litt usynlig. Spiller en nydelig målgivende pasning til Gareth Bale ved 1-0-målet. Spiller en godkjent kamp, men blir litt usynlig utover. Blir erstattet av James med drøyt 20 minutter igjen av kampen.

Gareth Bale (5 BB) - Spiller en meget god kamp, og får med seg to mål. Kunne likegodt scoret fire i dag, men noen gode redninger hindret waliseren. Veldig delaktig i alt Real Madrid foretar seg offensivt og skaper rom for lagkameratene sine med løpene sine. Meget god kamp av høyrevingen.

Álvaro Morata (3) - Jobber og sliter men sliter med å utrette noe særlig. Får pluss for å nesten skaffe Real Madrid et tosifret antall frispark, og får med seg et pent mål. Grei kamp av spanjolen, men han har ikke overbevist på de to siste kampene han har fått fra start.

Cristiano Ronaldo (1) - Nok en skuffende kamp av portugiseren. Viser at han tydelig er frustrert, og får tidlig et gult kort for barnslig oppførsel etter å ikke ha fått frispark. Bommer på det som bommes kan, og er rett og slett ikke i form. Pasningene sitter ikke, skuddene sitter ikke og fintene sitter ikke. 

Hva syns du om dagens kamp?

Real 960x200 pause