Extra large 15102303 1230442743705268 804828668 o.png
SEIER: Real Madrid vant det siste derbyet på Vicente Calderón, og Ronaldo scoret hat-trick.

Referat: Atlético Madrid (B)

Hat-trick fra Ronaldo sikret seier i de siste El Derbi på Vicente Calderón.

Atlético Madrid - Real Madrid
Vicente Calderón
LaLiga Santander, runde 12
Lørdag 19.november, kl.20.45

0-1 Cristiano Ronaldo (22')
0-2 Cristiano Ronaldo (70')
0-3 Cristiano Ronaldo (76') - assist Bale

Lørdag kveld var det duket for det El Derbi, og Real Madrid tok med seg alle tre poengene etter seieren i den siste derby-kampen på Vicente Calderón. Begge lag åpnet i et voldsomt tempo, og det var vertene som hadde de første sjansene før Real Madrid kom mer med i oppgjøret. Kampens første mål kom allerede etter 22 minutter, da Ronaldo satte et frispark via muren og i mål. Det svingte mye frem og tilbake i resten av den første omgangen. Atlético åpnet andre omgang best, men det var Real Madrid som scoret målene. I løpet av seks minutter punkterte Ronaldo kampen, først ved et straffespark til 0-2, før Bale satte opp portugiseren vakkert etter 76 minutter, hvor han lett satte inn 0-3. Dette betyr fortsatt tabelltopp for Real Madrid, som seiret i det siste derbyet på Vicente Calderón. 

Real Madrid (4-3-3): Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Modric, Kovacic, Isco (Benzema 79'), Vázquez (Asensio 86'), Bale, Ronaldo (James 83')

Atlético Madrid (4-4-2): Oblak; Juanfran, Savic, Godín, Felipe Luís, Saúl, Koke, Gabi, Carrasco, Torres, Griezmann

Høyt tempo

Det var lørdag duket for El Derbi, et oppgjør som regnes som den beste kampen mellom to lag fra samme by i hele verden. Denne gang var det Vicente Calderón som var base for storkampen, og for et tempo lagene gikk ut med fra start. Begge lag kom ut av startblokkene med gasspedalen i bunn, og de første ti minuttene var det hjemmelaget som styrte kampen. Cornervarianter, gjennombrudd og pasninger i bakrom skapte alle farligheter, men det ble bare med neste for Los Rojiblancos. 

Når klokken rundet ti minutter var det Real Madrid sin tur til å ha initsiativet, og minuttet senere strakk de fleste soppurterne i helhvitt hendene i været da Ronaldo headet fra om lag fem meter, men Oblak var med på notene og leverte en kjemperedning. Portugiseren mente selv ballen var i mål, men reprisene viser at det er en kanonredning. De neste ni minuttene svinget det litt mer, men det virket som Real Madrid hadde relativt god kontroll. 

Scoring og massivt trykk

Real Madrid var igjen frempå etter 20 minutter da Modric fikk en god skuddposisjon etter mye klabb og babb, men skuddet var ikke godt nok, og Oblak reddet enkelt. Kun to minutter senere fikk Los Blancos omsider hull på byllen, da Ronaldo stilte seg opp på om lag 25 meter, og smelte ballen via en meget svak mur og i mål. Det er portugiserens første spillermål mot Atlético Madrid sin målvakt Jan Oblak, siden hans ankomst til Los Rojiblancos, og 0-1 på Vicente Calderón.

I andre halvdel av første omgang så svingte det mye frem og tilbake, og lagene byttet på å ha initsiativet. Real Madrid var nærmere å øke ledelsen, enn Atlético var å utlikne, for etter 30 minutter var Cristiano Ronaldo frempå nok en gang etter å ha blitt spilt igjennom av Isco, han tok ned ballen, vendte vekk Godín og skjøt mot mål, men Oblak var med på notene igjen. Isco ble spilt igjennom kun to minutter senere, men ble feilaktig avblåst for offside på sitt fantastiske løp. Resten av første omgang vekslet det mellom begge lag, uten at de klarte å skape de helt store farlighetene for hverandre, hvilke betød 0-1 til pause. 

Atlético best i gang

Hjemmelaget var nødt til å presse fra start i andre omgang om de ønsket poeng i El Derbi, og nettopp det gjorde de. Atlético Madrid kom ut i 100 og hadde tre sjanser i løpet av de første fem minuttene. Først var Carrasco frempå etter at Lucas ga bort ballen alt for lett, men skuddet gikk like over krysset. Like etter var Griezmann frempå ved to anledninger, først tok han seg gjennom hele feltet, men ballen gikk tvers gjennom feltet, og minuttet senere forsøkte han et landskudd som Navas reddet lett. 

Real Madrid kom seg mer med i kampen igjen etter hjemmelaget sin pangstart på andre omgang, og det ble igjen en jevnspilt kamp. Like før timen var spilt så ble Isco taklet på siden, hvilket resulterte i et frispark. Frisparket ble vakkert slått inn i feltet til Bale som ruvet høyest, men waliseren headet like over. Ti minutter senere var det Isco sin tur til å være frempå, etter at han smelte til på volley fra om lag 20 meter, men som tidligere var Oblak meget godt og reddet skuddet. 

Hat-trick og kontroll over kampen

De siste 20 minuttene av kampen tok Real Madrid over kontrollen mer og mer, hvilket skulle resultere i at de punkterte kampen i løpet av seks minutter. Etter 70 minutter headet Varane et utspark fra Oblak så langt inn på Atlético sin banehalvdel at det ble en gjennombruddspasning til Ronaldo. Savic fulgte portugiseren tett, men hadde ikke noe annet valg enn å felle han innenfor 16-meteren, hvilket betyr straffe. Cristiano sendte Oblak feil vei, og satte inn sitt andre for kvelden, 0-2!

Det tok ikke lang tid før Real Madrid økte ledelsen nok en gang, denne gang spilte Isco en ball i bakrom som Bale løpte opp, og waliseren hadde få problemer med å holde seg foran Juanfran, før han spilte ballen tvers gjennom feltet til Ronaldo som satte inn sitt tredje for dagen. Dette betyr hat-trick fra portugiseren mot en målvakt han aldri tidligere har scoret på, og han er nå Real Madrid sin mestscorende spiller i El Derbi gjennom tidene med sine 18 mål, hvilket er et mer enn legende Di Stéfano. 

Atlético Madrid prøvde å få en redusering de siste 15 minuttene, men de helhvite var nærmere 0-4 enn Los Rojiblancos var en redusering, da Modric og Carvajal kombinerte vakkert to minutter før full tid, men headingen til kroaten gikk over mål. Det var en rekke avslutninger fra Atlético de siste minuttene, men Navas holdt buret rent, og 0-3 var et faktum. Dette betyr at Real Madrid nå leder LaLiga med fire poeng på Barcelona, og hele ni poeng på Atlético Madrid. 

Statistikk for Real Madrid

Ballbesittelse: 53%
Totalt antall skudd: 12
Skudd på mål: 7
Innlegg: 16
Hjørnespark: 6
Offside: 2
Antall pasninger: 495
Vellykkede pasninger: 419 (84.6%)

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (4): Blir ikke satt på de helt store prøvelsene gjennom kampen, men virker trygg gjennom hele oppgjøret. Er god til å holde ballen i stedet for å bokse, som egentlig er hans spillestil. Holder buret rent. 

Dani Carvajal (4): Løper mye, og har god defensiv disiplin frem til kampen er avgjort. Bidrar ikke like mye offensivt som vanlig, men det er nok grunnet motstanderen. Blir rundet noen ganger, men jobber seg tilbake med sin store arbeidskapasitet. 

Nacho Fernández (5): Spanjolen er bunnsolid, spesielt i begynnelsen av første omgang hvor han løper opp flere gjennombruddspasninger, og viser sikkerhet i pasningsspillet, samt duellspillet. 

Raphaël Varane (6): For en kamp av franskmannen! Gjør hele angrepsrekka til Atlético Madrid usynlig, og har ingen problemer defensivt. Forstyrrer muren på det første målet, og gjør alt i alt en komplett kamp. Den desidert beste forsvarsspilleren til Real Madrid over lengre tid nå!

Marcelo Vieira (5): Har full kontroll defensivt, og det var ytterst sjeldent at farlighetene kom fra hans side. Hans beste kamp defensivt på lang tid. Ligger ikke like høyt i banen som vanlig, men har gode pasninger og er sikker gjennom hele kampen. 

Luka Modric (4): Ikke den beste kampen fra kroaten, men det meste han foretar seg holder høy kvalitet. God til å vri spille, samt spille opp spillere som er ledige. Bytter godt med sin landsmann i den defensive organiseringen. 

Meteo Kovacic (5): For en spiller han har blitt! Behersker samtlige posisjoner på midten, fra offensiv til defensiv. Løper gjennom hele kampen, og er en plageånd for Atlético som hadde problemer med å bryte gjennom midtbaneleddet. 

Isco Alarcón (5): Magikeren er virkelig i form for tiden! Spiller en rekke gode pasninger, løper som få andre kan, og er tidlig oppe i presset gjennom hele kampen. Viser at han besitter mer enn kun ballferdigheter, og han har blitt en meget viktig brikke i det å balansere midtbanen, hvor han har offesive evner, samt tar defensive løp. 

Lucas Vázquez (4): Løper som alltid ekstremt mye, og virket som om det var en genistrek fra Zidane å velge han fremfor Benzema. Er slurvete i pasningsspillet ved enkelte anledninger, men gjør opp for det med innsats og gode driv. 

Gareth Bale (5): Virker som han har tatt selvkritikk fra det Lucas sa, og var denne kampen mye mer disiplinert i den defensive delen av spillet. Er alltid en trussel offensivt og trekker mye oppmerksomhet til seg. Meget uselvisk pasning til Ronaldo på 0-3 scoringen. 

Cristiano Ronaldo (6 BB): Hva skal man si? Går fra å prestere under par flere kamper i rad, til å levere et hat-trick mot et av verdens beste defensive lag. Har en rekke gode løp, og timer det meste veldig godt. Ligger ikke så høyt i banen som han bruker når Real Madrid ikke har ballen, og leverer en meget komplett kamp. 

Innbytterne: 

Karim Benzema (N/A): Spiller kun 10 minutter, ikke nok grunnlag til karakter. 

James Rodrígues (N/A): Spiller kun syv minutter, ikke nok grunnlag til karakter. 

Marco Asensio (N/A): Spiller de siste fire minuttene, ikke nok grunnlag til karakter. 

Hva syns du om El Derbi? 

Leganes