Extra large  n0y5520
SEIER: Det endte med 1-2 seier i Lisboa, uten å overbevise stort.

Referat: Sporting CP (B)

Real Madrid tok seieren i Lisboa uten å overbevise nevneverdig og har fortsatt los på gruppeseier.

Sporting CP 1-2 Real Madrid
Estádio José Alvalade, Lisboa
Champions League, gruppespill
Tirsdag 22.november, kl.20.45
Dommer - William Collum

0-1 Raphaël Varane (29') - assist Ronaldo
1-1 Adrien Silva (80')
1-2 Karim Benzema (87') - assist Ramos

RØDT KORT: Joao Pereira (64')

Tirsdag kveld var det igjen duket for Champions League, og denne gangen hadde Real Madrid tatt turen til Lisboa, nærmere bestemt Esadio José Alvalade. Det var en meget rolig åpning på kampen med få sjanser, og kun et skudd på mål etter halvspilt første omgang. Det tok en snau halvtime før vi fikk se mål i Portugal, og det var Varane som satte inn 0-1 for Real Madrid. Tempoet tok seg noe opp etter scoringen, men det ble ingen flere mål i første omgang, og Los Blancos gikk til hvilen med en et-målsledelse.

Andre omgang startet slik som den første hvor begge lag forsøkte, men ikke lykkes. 20 minutter ut i den andre omgangen ga dommeren Joao Pereira rødt kort etter å ha satt skulderen i brystet på Kovacic, noe som må sies å være meget billig. Kvarteret senere handset Coentrão innenfor 16-meteren, og Adrien Silva satte straffen i mål. Kampen var omsider ikke over, for tre minutter før full tid sikret Benzema tre poeng med sitt hodestøt. Muligheten for gruppeseier lever fremdeles. 

Real Madrid (4-5-1 / 4-3-3): Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo (Coentrão 71'), Vázquez, Modric, Kovacic, Isco (Benzema 67'), Bale (Asensio 56'), Ronaldo

Sporting CP (4-5-1): Rui Patricio; Pereira, Semedo, Coates, Zeegelaar, Carvalho, Silva, Martins, Ruiz, César, Dost

Rolig åpning

Tirsdag kveld var det klart for den nest siste kampen i Champions League gruppespillet, før utslagsrundene begynner. Det var behov for å ta alle tre poengene i Lisboa om Real Madrid ønsket muligheten til å bli gruppevinnere, hvilket åpningen ikke gjenspeilet i det hele tatt. Kampen åpnet i et veldig bedagelig tempo, hvor Los Blancos hadde ballen store deler av tiden og Sporting CP forsvarte seg med mange mann. 

Det ble ingen store sjanser i åpningsminuttene for noen av lagene, hvor Real Madrid forsøkte å bruke kombinasjonsspill for å bryte gjennom den hvite og grønne muren, og Sporting CP satset på kontringer. Etter et kvarter spilt forsøkte Bale å kombinere med Ronaldo først, og Lucas like etter, men begge mulighetene endte i hjørnespark. Vertene på sin side kom heller ikke til noen klare sjanser, da den siste pasningen eller innlegget var for dårlig ved gjentatte anledninger. 

Scoring og bedre tempo

Når klokken viste 25 spilte minutter hadde begge lagene kombinert, en avslutning på mål, hvilket vitner om en rolig åpning. Tross den rolige åpningen og de få avslutningen tok Real Madrid ledelsen etter en snau halvtime. Modric slo inn et frispark, som via Cristiano landet i føttene til Varane, og den unge franskmannen gjorde ingen feil mot Rui Patricio, 0-1! En meget viktig scoring om Los Blancos ønsker å holde liv i mulighetene for å vinne gruppa. 

Scoringen åpnet det siste kvarteret av første omgang, ettersom Sporting var nødt til å flytte fokus fra forsvar til angrep om de hadde noen som helst planer på å nå utslagsrundene i Champions League. Det var vertene som var nærmest scoring de siste 15 minuttene, først ved et skudd som ble blokkert til corner, og like etter kom Gelson på løp fremover, hvor unggutten ble felt av Marcelo like utenfor 16-meteren, og dommeren dømte frispark til store protester fra de hvite og grønne som mente det var straffe. Nærmere kom ingen av lagene i den første omgangen, og det ble med kun et mål og ledelse til Real Madrid inn i til hvilen. 

Rødt kort

Det var Sporting CP som åpnet andre omgangen best, og allerede etter et minutt var Gelson frempå. I løpsduellen med Gelson pådro Marcelo seg en skade i ankelen, som gjorde at Sporting CP fikk en god mulighet, men innlegget ble brutt. Kun få minutter senere var det Gareth Bale sin tur til å pådra seg en skade, og waliseren ble erstattet av Asensio. Det var langt mellom de store sjansene i begynnelsen av andre omgang, og tempoet varierte stort. 

Dommeren skulle omsider få fart på kampen igjen, for 20 minutter ut i andre omgang delte han ut et meget billig rødt kort til Joao Pereira, etter at han satte en skulder i brystet på Kovacic. Kroaten utnyttet situasjonen og falt til bakken, hvilket resulterte i det røde kortet til høyrebacken. Den kontroversielle avgjørelsen satte fart på kampen igjen, og Real Madrid forsøkte å utnytte rommene som ble åpnet med en mann mindre, men vertene forsvarte seg godt. 

Ringreven Benzema

Real Madrid forsøkte å utnytte det faktumet at de var en spiller mer, og Sporting forsøkte å kontre når Los Blancos sendte mange menn fremover, men ingen av lagene klarte å utnytte det røde kortet i minuttene etter utvisningen. Ti minutter før full tid fikk vertene sin mulighet til å utlikne, etter at Coentrão handset på klønete vis innenfor 16-meteren. Dommeren pekte på straffemerket og Adrien Silva satte straffen til side for Navas, utlikningen var et faktum. 

Et poeng var ikke godt nok om Real Madrid ønsket å ha muligheten til å vinne gruppen, og de presset derfor på de siste ti minuttene. Presset åpnet rom for vertene, men deres kontringer ledet ingen vei, og tre minutter før full tid så dukket en ny franskmann opp. Sergio Ramos hadde ballen langt fremme i banen og slo et innlegg, hvor Karim Benzema kom seg foran Coates og headet ballen i mål til 1-2. Flere mål ble det ikke i Lisboa, og alle tre poengene blir med hjem til Madrid. 

Det var ingen overbevisende kamp fra Real Madrid i Lisboa, og de hadde tidvis store problemer med å bryte gjennom forsvaret til vertene. Tidvis hadde de helhvite store problemer med å vende ballen til der rommene var, og det var ofte veldig mange spillere på en side, som gjorde det vanskelig for Los Blancos å angripe. Tross den noe svake forestillingen mot Sporting CP så blir tre poeng med hjem til Madrid, og det er fortsatt mulighet til å vinne gruppen med seier over Borussia Dortmund. 

Statistikk for Real Madrid: 

Ballbesittelse: 59%
Totalt antall skudd: 10
Skudd på mål: 4
Innlegg: 16
Hjørnespark: 8
Offside: 2
Antall pasninger: 630
Vellykkede pasninger: 547 (86.8%)

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (3): Får kun to skudd mot seg, og har god kontroll under hele kampen. Viser at han er trygg i feltet ved flere anledninger, men blir ikke satt på de store prøvelsene. Ikke skyld i målet. 

Dani Carvajal (3): Er trygg bakover, og har få problemer på sin side. Setter ikke sitt preg på kampen, og deltar ikke så mye i den offensive delen av spillet, hvilket kan være en god måte å spre forsvaret. 

Raphaël Varane (5 BB): Står i mot alt som kommer. Råsterk i lufta, trygg langs bakken og vinner alle løpsdueller han er i. Viser at han virkelig er i form for tiden med sitt storspill, og har luket vekk de personlige feilene. Scorer det viktige første målet. 

Sergio Ramos (3): Noen svake involveringer i første omgang hvor han misser på pasningene. Tar seg litt opp i andre omgang, og står i mot det som kommer. Leverer en flott målgivende pasning på målet til Benzema. 

Marcelo Vieira (3): Har tidvis problemer med Gelson, uten at det blir skapt de helt store sjansene ut av det. Svak involvering i første omgang når han får det gule kortet. Ikke like offensiv som vi bruker å se han, men er god i startfasen av angrepet. Måtte ut med en skade i ankelen. 

Lucas Vázquez (2): Ingen god kamp fra Vázquez sin side. Treffer på 85% av sine pasninger, men mister ballen litt for lett ved enkelte anledniner. Skaper ingen trussel for vertenes forsvar. Løper mye som alltid, og hjelper til defensivt. 

Luka Modric (3): Treffer på 86% av sine pasninger og skaper to sjanser i løpet av kampen, men slurver litt med enkelte svake balltap tidvis. Mangler litt på formen, og løper ikke like mye som i er vandt med. En helt ok kamp fra Modric. 

Mateo Kovacic (4): Spiller en god kamp som mange ganger tidligere denne sesongen. Treffer på vanvittige 95.3% av sine pasninger, og hjelper forsvaret godt med sine defensive løp. Tørr å prøve, og har tatt store steg denne sesongen. Kroaten er meget viktige både i det defensive, og med tanke på å spre pasninger. 

Isco Alarcón (3): Ikke like sterk opptreden som i El Derbi. Spiller i en tre'er på midten, og ikke bak spissen denne gang. Treffer på 92% av sine pasninger, men klarer ikke å skape trøbbel for motstanderne. 

Gareth Bale (3): Prøver veldig mye i starten av kampen, men lykkes sjeldent. Har flere pasningsfeil, og er upresis med innleggene sine, men skal alikevell ha ros for at han er en trussel mot vertenes forsvar. Måtte ut med skade i andre omgang.  

Cristiano Ronaldo (2): Ganske unsynlig i kveldens oppgjør, og får ikke satt sitt preg på kampen. Får heller ikke veldig mange baller å jobbe med. Blir løpende litt i mellom angrepet og midten tidvis, og er heldig som får notert seg for en målgivende pasning på målet til Varane. 

Innbyttere:

Marco Asensio (2): Får ikke satt sitt preg på kampen, og blir løpende mye i mellom. Tørr ikke å prøve så mye, og får derfor heller ikke bidratt mye til laget. 

Karim Benzema (4): Dukker opp når vi trenger han som mest, og scorer et flott mål med hodet. Prøver å være aktiv og er sterk med en forsvarsspiller i ryggen. Får ikke veldig mye å jobbe med. 

Fabio Coentrão (1): Meget svak oppvisning fra portugiseren. Blir hengende etter Gelson ved flere anledninger, og lager en klønete straffe ved å ha hendene helt ute av posisjon. Virker som Coentrão har mye å hente på formen. 

Hva syns du om kveldens kamp?

Pool