Extra large 15233620 1506869069328579 823780079 o
RESIRKULERT: Adidas har i samarbeid med Parley laget et draktsett av resirkulert plastikk fra havet, kalt Adidas x Parley.

Resirkulert draktsett i LaLiga

I helgens kamp mot Sporting Gijón skal Real Madrid bruke et meget spesielt draktsett.

Adidas lanserte tidligere denne sesongen at de i samarbeid med Parley hadde laget et draktsett av resirkulert plastikk fra havet utenfor Maldivene, til to av sine største samarbeidsklubber, Real Madrid og Bayern München. Dette er det første draktsettet som ene og alene er laget av resirkulert plastikk fra havet, og det er et initsiativ fra Adidas for å rette fokus mot viktigheten av å holde havet og områdene som omkranser det fritt fra forsøpling. 

Draktsettet har som vanlig klubbemblemet, Adidas sine tre tradisjonelle striper og hovedsponsoren på seg, men Fly Emirates, Real Madrid og Adidas har blitt enige om å tone ned alle detaljene for å rette fokuset mot de resirkulerte materialene draktsettet er laget av. På innsiden av nakken har Adidas brodert inn en beskjed som lyder følgende: "For the oceans". Draktsettet vil bli tatt i bruk førstkommende lørdag, mot Sporting Gijón på Santiago Bernabéu. 

Kjøp drakten her: Adidas x Parley

Parley er en organisasjon som jobber for å beskytte havet, og de er veldig sentrale i oppryddingen av flere store havområder. Organisasjonen har i lengre tid vært ute etter en samarbeidspartner for å ta i bruk plastikken de resirkulerer, og Adidas har sett på dette som en god mulighet til å gjøre noe positivt for miljøet og klimaet i verden. Adidas planlegger å lage en million par fotballsko i 2017 av den resirkulerte plastikken Parley fjerner fra verdenshavene. Marcelo og tidligere Real Madrid spiller Xabi Alonso sa følgende om det flotte initsiativet fra Adidas og Parley: 

Marcelo

Havet er en plass jeg holder nært til mitt hjerte, etter å ha vokst opp i Rio de Janeiro og jeg har gode minner fra å spille på strendene når jeg var et barn. Det er utrolig å være en del av dette prosjektet og vite at klubben jeg elsker utgjør en forskjell i hjelpen med å holde havet rent. 

Xabi Alonso

Jeg er veldig glad ettersom dette er en fantastisk mulighet til å skape bevissthet omkring nødvendigheten av å beskytte våre hav. Jeg vet dette er begynnelsen på noe veldig spesielt. 

Hva syns du om Real Madrid skal bruke en drakt av resirkulert plastikk?

Real 960x200 pause