Extra large cristiano ronaldo 26.11.2016
PLASTIC FANTASTIC: Cristiano Ronaldo scoret to da Real Madrid slo Sporting Gijón med drakter laget av plastikkflasker fra havet.

Referat: Sporting Gijón (H)

Real Madrid overbeviste ingen i pøsregnet på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 2-1 Sporting Gijón
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga Santander, runde 13
Lørdag 26.november, kl.16:15

1-0 Cristiano Ronaldo (5') 
2-0 Cristiano Ronaldo (18') Assist: Nacho
2-1 Carlos Carmona (35') Assist: Isma López

Det var forventet enveiskjøring da ligaleder Real Madrid tok i mot tabelljumbo Sporting Gijón i ettermiddag. Real Madrid åpnet godt og før 20 minutter var spilt så var stillingen 2-0 til hovedstadsklubben. Etter at Cristiano Ronaldo satte inn dagens andre, så kunne man tro at så godt som samtlige Real Madrid-spillere tok foten av gasspedalen og var sikre på seier. Dette sørget for at Sporting Gijón reduserte før lagene gikk til pause. Etter pause var det stort sett bortelaget som imponerte, og Real Madrid var heldige som ikke slapp inn nok et mål. Men Los Blancos holdt unna, og vant 2-1 mot Sporting Gijón.

Real Madrid XI: Navas - Danilo, Ramos (Marcelo 71'), Pepe, Nacho - Modric, Kovacic (Isco 80'), James (Asensio 71') - Ronaldo, Benzema, Vázquez 

Knallstart

Som vanlig så tok Real Madrid kontroll fra start og gjorde for det meste som de ville. Det tok ikke mange minuttene før ballen lå i mål på Santiago Bernabéu. Real Madrid rullet opp et angerp som havnet hos Lucas Vázquez. Spanjolen satte fart og ble felt, dommer Hernández Hernández pekte på straffemerket. Cristiano Ronaldo var, som så mange ganger før, iskald fra elleve meter, og sendte Real Madrid i ledelsen. Real Madrid hadde fått en drømmestart og det så ut til å bli en fest-aften i Madrid. Det kunne bringe et lite flash-back fra forrige gang lagene møttes på Bernabéu, der Real Madrid vant 5-1 og scoret etter bare syv minutter.

Sporting Gijón så maktesløse ut, og Real Madrid rullet opp det ene angrepet etter det andre. Etter rundt 18 minutter skulle Los Blancos få dagens andre mål. Real Madrid rullet opp et pent angrep som havnet hos back-vikar Nacho. Den tidligere Castilla-spilleren slo et godt innlegg med venstrefoten sin, og Cristiano Ronaldo var sulten på flere mål. Portugiseren var smart i bevegelsen sin, og løp seg vekk fra Fernando Amorebieta og stanget inn dagens andre Real Madrid-mål. 

Redusering og svakt spill

Etter 2-0-scoringen kom Sporting Gijón mer inn i kampen. Real Madrid senket tempoet og virket ganske fornøyde med en tomålsledelse. Gjestene kom seg inn i kampen og kom til et par halvsjanser, men Real Madrid holdt unna. Real Madrid forsvarte seg noenlunde godt, men var ikke spesielt interessert i å angripe mer enn nødvendig. Rundt ti minutter før pause skulle Los Blancos få svi for den defensive tankegangen. Luka Modric slo en horribel feilpasning, og Sporting Gijón fosset fremover. Isma López slo et godt innlegg, Mateo Kovacic ikke visste at Carlos Carmona kom i hundre bak han, og spanjolen satte inn utlikningen. 

Real Madrid hadde ikke vært gode etter sin scoring, og var intet bedre etter Sporting Gijón sin. Real Madrid manglet intensitet, vilje og det så ikke ut til at de var særlig interessert i å score enda et mål, selv om de bare var et mål unna uavgjort. Til pause var stillingen 2-1 til Real Madrid, men det var ikke mye som tydet på at den ledelsen skulle økes i løpet av andre omgangen, tvert imot.

Klønete straffespark

Man skulle tro at det var et heltent Real Madrid-lag som kom ut etter en påtrengt skjennepreken av Zinedine Zidane etter hvilen, men det var det altså ikke. Det var ikke stor forskjell på det laget som gikk inn til pause og de som kom ut. Viljen var ikke til stede, intensiteten var fraværende og Real Madrid så komfortable ut med en ettmålsledelse. Sporting Gijón hadde fått blod på tann etter scoringen, og jaktet utlikningen som ville vært så utrolig viktig. En kombinasjon av dårlige avslutninger og en god Keylor Navas sørget for at stillingen fortsatt var 2-1 til Real Madrid da det gjensto et kvarter av kampen.

Marcelo hadde erstattet Sergio Ramos, som med et eventuelt gult kort måtte stå over neste helgs El Clásico, og Nacho var flyttet inn som stopper. Spanjolen var litt nongalent og prøvde å drible seg ut av forsvar, med en haug av Sporting-spillere rundt seg. Den tidligere Castilla-spilleren mistet ballen på klønete vis, og ga Sporting Gijón en god sjanse. Stopperen prøvde å gjøre det godt igjen ved å vinne igjen ballen, men det resulterte bare i straffespark til gjestene og gult kort til Nacho. Straffen til Duje Čop var av det svake slaget og gikk over mål. Real Madrid var særdeles heldige som fortsatt hadde ledelsen.

Real Madrid våknet litt opp, og fattet alvoret. Forsvarsspillet ble hakket bedre, og Cristiano Ronaldo kunne fort fått sitt hattrick da han kom alene med keeper noen minutter før slutt. Portugiseren er ikke like rask som før, og det hele endte i et svakt langskudd. Dermed endte det med 2-1-seier til Real Madrid, tross en meget svak kamp. Men det er vel slik at en dårlig generalprøve gir en god premiere? Neste liga-kamp er neste lørdag, mot Barcelona. 

Spillerkarakterer:

Keylor Navas (3) - Spiller ingen kjempekamp, men tar stort sett det som kommer. Virker noenlunde trygg i feltet og er god med beina. Kan ikke klandres for scoringen, muligens han kunne tatt den, men absolutt ikke noe han har skyld i. 

Danilo (2) - Spiller nok en svak kamp. Virker ikke som han har noe særlig selvtillit, og blir for mange svake pasninger og enkle balltap. De fleste sjansene gjestene foretar seg kommer på nettopp Danilo sin side de gangene brasilianeren er feilplassert. Må opp mange hakk dersom han skal gi Dani Carvajal skikkelig kamp om plassen.

Sergio Ramos (3) - Stanger unna mesteparten av det Sporting Gijón kommer med. Prøver seg på et spektakulært brassespark, men lykkes ikke. Alt i alt en grei kamp, blir ertsattet av Marcelo med rundt 20 minutter igjen av kampen slik at han ikke pådrar seg et gult kort og må stå over El Clásico.

Pepe (3) - Gjør mye av det samme som Ramos, nemlig ved å stange unna mesteparten av det Sporting Gijón kommer med. Får seg to tøffe smeller i ankelen, men fullfører kampen og viser hva han er laget av. Godt å ha han tilbake etter skade.

Nacho (3) - Spiller egentlig til en 4'er på børsen, men hodemissen på straffesparket trekker massivt ned. Er veldig aktiv og god på venstrebacken, og får med seg en vakker assist på 2-0-målet til Cristiano Ronaldo. Spiller en god kamp, men må luke bort de slurvefeilene dersom han vil bli en fast inventar i Real Madrid.

Luka Modric (2) - Usedvanlig svak kamp av kroaten i dag. Bommer på flere pasninger og så rett og slett litt sliten ut. Fullførte kampen, men lenge siden han har vært såppas svak. Må opp mange hakk før El Clásico.

Mateo Kovacic (4 BB) - En grei kamp av Kovacic. Ikke like bra som tidligere, men dagens bestemannspris går til kroaten. Jobber og sliter og løper som en hest. Kunne fort fått med seg en scoring med marginene på sin side, men det ville seg ikke. 

James Rodríguez (2) - Får en sjelden mulighet fra start, men spiller en meget svak kamp. Colombianeren vil så ekstremt mye, men får til veldig lite. Blir til tider veldig usynlig og ser ut til å være helt ute av det. Blir byttet ut etter 70 minutter. 

Cristiano Ronaldo (4) - Scorer to mål, og så veldig bra ut i starten. Blir etterhvert mer og mer usynlig, og får dermed ikke prisen som banens beste i dag. Absolutt en god kamp av Ronaldo, men sliter litt med å involvere seg ellers.

Karim Benzema (2) - Scoret et viktig mål mot Sporting CP på tirsdag, men blir altfor usynlig i dag. Sliter med å involvere seg og bommer på en stor sjanse etter en time. Svak kamp av franskmannen.

Lucas Vázquez (2) - Jobber og sliter som få andre, men klarer ikke utrede stort ellers. Spilte en svak kamp mot Sporting CP på tirsdag og er ikke stort bedre i dag.

Innbyttere:

Marco Asensio (2) - Kommer inn for en svak James, og må vise seg frem etter å ha spilt lite i det siste. Klarer ikke involvere seg nevneverdig og blir veldig usynlig. 

Marcelo (3) - Kommer inn for Ramos og går rett inn på venstrebacken. Viser en litt annen trygghet både med og uten ball og bidrar til at Sporting Gijón ikke får satt inn utlikningsmålet.

Isco (4) - Kommer inn med ti minutter igjen av kampen og gjør det bedre på ti minutter enn Asensio gjør det på 20. Involverer seg mye og spiller med en vanvittig trygghet. Drar en herlig luke bare minutter før slutt, og er virkelig i god form for tiden.

Hva syns du om dagens kamp?

Real 960x200 pause