Extra large 15302278 1239763459439863 1443270340 o.png
MARIANO: Unggutten scoret hat-trick i Copa del Rey kampen mot Cultural Leonesa.

Referat: Cultural Leonesa (H)

Real Madrid tok en komfortabel seier i det andre møtet med Cultural Leonesa.

Real Madrid - Cultural Leonea
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Copa del Rey, 16.dels finale
Onsdag 30.november, 19.00

1-0 Mariano Mejía (1') - assist Asensio
2-0 James Rodríguez (23') - assist Carvajal
3-0 Mariano Mejía (42') - assist Carvajal
3-1 Yeray Gonzalez (45')
4-1 Enzo Zidane (62') - assist Mariano
5-1 Mariano Mejía (87') - assist Tejero
6-1 Morgado (89') - assist Nacho

Det var onsdag duket for returoppgjøret i Copa del Rey mot Cultural Leonesa, hvor Real Madrid hadde et godt utgangspunkt fra forrige kamp med hele 1-7. Vertene fikk en pangstart på kampen med mål allerede etter et minutt ved Mariano. Hjemmelaget scoret to mål til før pause, først ved James og siden ved Mariano med sitt andre, og på overtid av den første omgangen reduserte gjestene etter et flott langskudd. Los Blancos scoret tre mål til i andre omgang ved Enzo, Mariano og et selvmål, og det endte derfor med hele 6-1 på Santiago Bernabéu, og 13-2 sammenlagt. 

Real Madrid: Casilla (Yáñez 75'); Carvajal (Varane 45'), Pepe, Nacho, Tejero, Casemiro, Isco (Enzo 45'), James, Ødegaard, Mariano, Asensio

Cultural Leonesa: Leandro; Garrido, Morgado, Díaz, Bastos, Yeray, Cristóbal, Orti, Alex, Villa, Benja

Pangstart

Det var onsdag duket for returoppgjøret i 16.delsfinalen av Copa del Rey mot Cultural Leonesa, denne gang på Santiago Bernabéu. Real Madrid hadde et godt utgangspunkt fra det forrige oppgjøret hvor de vant hele 1-7, og det tok ikke mer enn 22 sekunder før dagens målfangst var i gang. Cultural Leonesa mistet ballen bak i banen, Asensio snappet den opp og spilte Mariano fri foran mål, hvor unggutten hadde få problemer med å sette inn kveldens første. 

Tempoet i kampen ble relativt rolig etter det tidlige målet, og vi måtte vente drøye 20 minutter før vi fikk sett det neste. Denne gang var det James Rodríguez som fikk æren av å score for Los Blancos. Målet kom etter at Asensio spilte ballen til en fremadstormende Carvajal på høyresiden, og den spanske høyrebacken la vakkert inn til James som headet ballen sikkert i mål. Nok en gang dalte tempoet etter scoringen, og det gikk lange periode mellom de virkelig store sjansene. 

Sjanser, scoring og redusering

Ti minutter før hvilen gjorde Ødegaard det meget bra da han klarte å holde ballen i live ved dødlinja, men det var ingen medspillere som klarte å sette foten til ballen fremfor målet. Fem minutter senere var Los Blancos frempå igjen, denne gang spilte James frem Mariano, men spanjolen gikk for egne muligheter i stedet for å spille opp en helt ledig nordmann foran mål. Det så derfor ut til at resultatet til pause skulle bli 2-0, men så feil kan man ta. 

Tre minutter før første periode var over så dukket Mariano opp, og nok en gang var et Carvajal som hadde den målgivende pasningen.  Høyrebacken fikk ballen ute på høyre siden, og spilte igjennom Mariano som tok ned ballen på brystet og dunket ballen i mål til 3-0. Det så ut til å ende med en komfortabel ledelse til pause, men på overtid av første omgang så limte Yeray Gonzalez ballen i mål med et fott langskudd, som Casilla muligens kunne tatt ettersom det var ganske nære han. 

Punkterte kampen

Zidane valgte å foreta seg to bytter i hvilen, hvor Varane og Enzo kom inn for Carvajal og Isco, men det var gjestene som kom best i gang etter pause, uten at det førte til de helt store sjansene, og det var i stedet vertene som skulle score sitt fjerde mål. Igjen var Mariano involvert, men denne gang med målgivende og ikke scoring. Ødegaard spilte ballen videre til Mariano som hurtig spilte opp Enzo, og Zidane sin sønn satte ballen enkelt i mål med et vridd skudd til 4-1. 

Det så ut som at luften gikk ut av gjestene etter scoring nummer fire for Los Blancos, og det var aldri tvil om hvor seieren skulle ende opp. Vertene roet også ned tempoet, men tre minutter før full tid snappet Tejero opp en retur og la inn i boksen til en Mariano på løp. Unggutten sikret sitt hat-trick med headingen, som også er hans første som Real Madrid sitt førstelag. På overtid kom kampens siste mål etter at Morgado var uheldig på et innlegg fra Nacho, som endte opp i mål. Dette betyr 13-2 sammenlagt, og avansement i Copa del Rey for Los Blancos. 

Spillervurderinger:

Kiko Casilla (3): Har en rolig dag på jobben, uten alt for mange avslutningene mot han. Kunne muligens reddet gjestene sin scoring, men kan ikke klandres for målet. 

Dani Carvajal (4): Spiller meget godt i de 45 minuttene han er på banen, og noterer seg for to målgivende. Er med både offensivt og defensivt. 

Pepe Lima (3): Har en rolig dag på jobben, men er dessverre litt slurvete i enkelte situasjoner. En helt ok kamp for portugiseren. 

Nacho Fernández (4): Spiller både midtstopper og venstreback, og leverer kanskje best i venstrebackposisjonen hvor han er veldig delaktig fremover, og tilfører laget løpskraft.

Tejero (4): Bommer på en god del innlegg, spesielt i første omgang, men spiller seg opp og noterer seg for en målgivende i andre omgang. Legger ned en god innsats, og kommer fra kampen med en positiv opplevelse. 

Carlos Casemiro (3): Brasilianeren er som vanlig noe anonym mot de svakere lagene. Involverer seg ikke nevneverdig i spillet, og får en rolig og god gjennomkjøring. Rydder opp bra ved enkelt anledninger. 

Isco Alarcón (3): Ganske anonym forestilling fra Isco, og har en meget rolig dag på jobben. Virker som hans fokus er på lørdagens oppgjør. 

James Rodríguez (4): Gjør tidvis ting meget bra, og er sentral i den offensive delen av spillet, samt ofte involvert. Har en fin scoringer, og enkelte gode pasninger. Det tidvis meget negativt og oppgitt kroppspråk liker vi omsider ikke. 

Martin Ødegaard (4): Fikk etter 679 dager i klubben sin første offisielle start, og gjør ting meget godt. Har flere flotte detaljer, men små touch og hælpasninger, men trekkes litt for slurvefeil. 

Mariano (6 BB): Scorer sitt første hat-trick for Real Madrid sitt førstelag, og er på rett plass til rett tid hver gang det gjelder. Har enkelte unødvendige pasninsfeil, og blir tidvis veldig selvisk. 

Marco Asensio (4): Har som flere av de andre en rolig dag på jobben. Er omsider ofte involvert i oppbyggingen av spillet med nøkkelpasninger, og skal krediteres for alle pasningene som setter i gang angrepene. 

Innbytterne:

Raphaël Varane (3): Veldig rolig for Varane, og har ingen problemer med å holde nullen i sine 45 minutter. Løper opp det lille som kommer, og fikk gode 45 minutter med tanke på helgens kamp. 

Enzo Zidane (4): Scorer sitt første offisielle mål for førstelaget. Prøver å involvere seg i kampen, og har noen gode initsiativ. Har også en god del slurvefeil. 

Rubén Yáñez (3): Får femten minutter på banen, og det er flott å se tredjemålvakten i aksjon. Får omsider ikke mye å gjøre, og har 15 veldig rolige minutter. 

Hva syns du om kampen? 

Pool