Extra large 15322580 1242501512499391 1974812117 o.png
RAMOS: Kapteinen scoret nok en gang når behovet er som størst!

Referat: Barcelona (B)

Det endte med poengdeling etter en dramatisk avslutning på Camp Nou.

Barcelona - Real Madrid
Camp Nou, Barcelona
LaLiga Santander, runde 14
Lørdag 2.desember, kl.16.15

1-0 Luis Suárez (53') - assist Neymar
1-1 Sergio Ramos (90') - assist Modric

Det var lørdag duket for årets første El Clásico på Camp Nou, mellom første og andreplassen i LaLiga. Kampen åpnet som ventet i et voldsomt tempo, med flere saftige dueller, og allerede etter to minutter ropte Real Madrid på straffe. Dommeren vinket omsider spillet videre, og resten av omgangen ble meget jevnspilt, hvilket resulterte i 0-0 til pause. Etter pausen var det vertene som kom best i gang og allerede åtte minutter ut satte Suárez inn ballen fra en dødball. Vertene fortsatte å presse hardt, før Real Madrid tok over de siste fem minuttene av kampen. Det kraftige presset resulterte i utliknet fra Ramos i det 90.minutt. På overtid var Barcelona nærme et mål nummer to, men det endte med poengdeling på Camp Nou. 

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Modric, Kovacic, Isco (Casemiro 66'), Lucas, Benzema, Ronaldo

Barcelona: ter Stegen; Roberto, Piqué, Mascherano, Alba, Rakitic, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar

Trykk fra start

Lørdag var det duket for sesongens første El Clásico, og det var denne gang Barcelona sin tur til å spille hjemme først. Vertene hadde presset på seg ettersom de allerede lå seks poeng bak Los Blancos i ligaen, og inget annet enn seier var godt nok. Begge lag gikk ut i et voldsomt tempo, og allerede etter to minutter kom kampens første store hendelse. Lucas Vázquez kom på et løp inn i boksen, og ble felt av Mascherano som ikke var på ball, dommeren vinket omsider spillet videre. En situasjon hvor man kunne forsvar et straffespark fra dommeren, ettersom Mascherano ikke er nære ball, og har kontrakt med Lucas. 

Det var en jevnspilt åpning på kampen, og etter ti minutter kom Barcelona fremover med Neymar. Brasilianeren falt før han spilte til Roberto, men Ramos stod i veien for skuddet. Ti minutter senere var det Messi sin tur på et frispark i god posisjon, men Navas reddet lett. Kun to minutter senere kombinerte Isco og Vázquez flott på siden, før sistnevnte slo inn til Benzema. Franskmannens hadde god posisjon, men avslutning ble blokkert av Piqué. 

Gjestene best inn mot hvilen

Tempoet gikk noe ned i midten av første omgang, hvilket så ut til å passe Real Madrid godt. I den andre halvdelen av første omgang var det Los Blancos som var best, og de skapte flest sjanser. Ti minutter før hvilen fikk Ronaldo en sjanse, men avslutningen ble for svak og ter Stegen reddet. Kun to minutter senere var samme mann på farten igjen, denne gang etter en pasning fra Modric til Ronaldo på løp. Portugiseren fikk med seg ballen, men avslutningen ble nok en gang ikke god nok. 

Minuttet før dommeren blåste av kampen snappet Isco opp en ball langt nede på Real Madrid sin banehalvdel, og stormet frem over. Magikeren spilte ballen videre til Benzema som kom til en god skuddposisjon, men Piqué blokkerte ut til corner. På det påfølgende hjørnesparket gikk Varane en god mulighet, men midtstopperen sin heading ble reddet på strek av ter Stegen. Dette var det siste som skjedde på Camp Nou før hvilen, og lagene gikk til pause på 0-0. Et resultat som passet gjestene bedre enn vertene, ettersom deres luke på seks poeng ikke ble minsket. 

Vertene best i gang etter pause

Det virket som Barcelona var lite begeistrede for poengdeling, og åpnet den andre omgangen best. Allerede etter to minutter var vertene frempå etter at Messi og Suárez kombinerte, hvor sistnevnte presset frem et hjørnespark. Åtte minutter ut i andre omgang kom kampens første scoring, og det var vertene som tok ledelsen. Neymar slo inn et frispark hvor Suárez snek seg inn foran Varane, og headet ballen i mål. Angriperen fra Uruguay så ut til å stå hårfint i offside, men scoringen ble godkjent og vertene gikk opp i ledelsen. 

Målscoreren var frempå like etter, men en god Navas snappet opp ballen. Gjestene var omsider ikke helt tannløse, kun minuttet senere spilt Kovacic frem Benzema på vakkert vis, men franskmannen brukte for lang tid. Ti minutter senere trodde de fleste at det stod 2-0, etter at Neymar dro en vakker finte på Carvajal i Real Madrid sin 16-meter, men brasilianerens smelte avslutningen over mål, meget svakt av Neymar. 

Dramatisk avslutning

Det var vertene som hadde vært best store deler av den andre omgangen, og ni minutter før full tid fikk Messi sjansen til å sette spikeren i kista. Iniesta slo en fantastisk gjennombruddspasning til Messi som Varane timet feil, og argentineren fikk derfor en meget god mulighet alene med Navas, men avslutningen ble for svak og gikk til side for mål. Det virker som Real Madrid skjønte alvoret, og startet et voldsomt press de siste fem minuttene av ordinær tid. 

Ramos fikk klarsignal av Zidane om å bli med i angrep, og det resulterte i en sjanse med en gang. Fire minutter før full tid la Carvajal inn fra høyresiden, og kapteinen ruvet høyest i feltet, men headingen landet i nettaket. Kun to minutter senere var det Ronaldo sin tur til å få en sjanse på hodet, men headingen ble for svak og gikk via Alba ut til hjørnespark. Det var omsider i det 90.minutt hvor dramatikken virkelig startet. 

I kampens siste ordinære spilleminutt svingte kampens gigant Modric inn ballen fra et frispark. Sergio Ramos posisjonerte seg perfekt, og frisparket var meget godt slått, hvilket gjorde at kapteinen hadde få problemer med å utlikne. 1-1 på Camp Nou! Kampen var omsider ikke over, for to minutter på overtid fikk vertene et frispark. Denis Suarez svingte det inn, og Navas kom langt ut i feltet og bokset. Denis Suarez fikk tak i returen og sendt ballen i en bue over sisteskansen, men Casemiro headet ballen unna på strek. Det endte dermed med poengdeling, etter 1-1 på Camp Nou. Et resultet Real Madrid er mest fornøyde med. 

Statistikk

Ballbesittelse: 45%
Totalt antall skudd: 14
Skudd på mål: 5
Innlegg: 11
Hjørnespark: 8
Offside: 7
Antall pasninger: 424
Vellykkede pasninger: 356 (84%)

Spillervurderinger

Keylor Navas (4): Har enkelte gode inngripner, men blir ikke satt på de største prøvelsene. De fleste av Barcelona sine skudd gikk utenfor. Trygg og god med ballen, nære å gå på en smell på slutten, men blir reddet av Casemiro. 

Dani Carvajal (4): Er disiplinert og slipper ikke store rom bak seg. Bidrar med gode løp fremover, men slurver tidvis med innleggene. Blir lurt trill rundt av Neymar i andre omgang. Har ellers grei kontroll defensivt. 

Raphaël Varane (5): Bedre enn sin stoppermakker i dag, og bryter ballen i viktige situasjoner flere ganger. Taper duellen mot Suarez på målet, og timer pasninger fra Iniesta dårlig, men er eller bunnsolid. 

Sergio Ramos (5): Kapteinen gjør som så mange ganger før, scorer når vi trenger det som mest. Litt usynlig i det defensive arbeidet, og er tidvis ute av posisjon, men står frem når vi trenger han som mest! 

Marcelo Vieira (4): Veldig aktiv i den offensive delen av spillet, og er en av få som treffer på innleggene. Slipper heller ikke Messi til på kanten, og jobber godt hjemover. Er dog ute av posisjon ved flere tilfeller og etterlater tidvis store rom. 

Luka Modric (6 BB):  Kampens store gigant! Binder sammen laget med kjempeinnsats defensivt, og får ballen til å gå fra side til side fremover. Trygg med ball i beina, treffer på 95% av sine pasninger, og leverer en utsøkt assist med sitt flotte frispark. 

Mateo Kovacic (4): Løper som en helt, bryter ball ved flere anledninger og håndterer nivået greit. Treffer på 89% av pasningene, men mangler litt på den offensive delen av spillet. 

Isco Alarcón (4): Løper mye og er trygg med ball i beina. God til å ta med seg ballen i lengderetninger, og bort fra fare. Treffer på 95% av sine pasninger, og gjør en godkjent jobb. 

Lucas Vázquez (3): Jobber utretterlig, og skulle hatt en straffe i begynnelsen av første omgang. Har en rekke svake innlegg, som sjeldent ender opp der de skal. Blir tidvis for lite trussel mot mål. 

Karim Benzema (2): Bidrar ikke med noe som helst, og bruker for lang tid med ballen de gangene han får muligheten. Er en skygge av seg selv, og laget hever seg flere hakk når han blir byttet ut. 

Cristiano Ronaldo (2): Ingen spesielt god kamp fra Ronaldo, bruker lang tid med ball, skyter på dårlig sjanser og virker ikke helt skarp i dag. Kommer til noen gode muligheter i lufta, men alt i alt en svak prestasjon fra portugiseren. 

Innbytterne: 

Carlos Casemiro (3): Sliter med å komme inn i kampen til å begynne med, men spiller seg gradvis mer og mer inn. Har en ekstremt viktig inngripen på overtid, som hindrer tap. 

Marco Asensio (3): Sliter med å sette sitt preg på kampen, og mister ballen for lett i enkelte situasjoner. Skal ha for at han prøver å involvere seg offensivt. 

Mariano (N/A): Spiller for kort tid for en vurdering, men kommer inn som et frisk pust. All ære for innsatsen han nedlegger. 

Hva syns du om kampen? 

Real 960x200 pause