Extra large  2rm0023
SCORET: Javier Sánchez i midten av bildet scoret da Castilla spilte uavgjort mot Navalcarnero.

Castilla-referat: Navalcarnero (H)

Et Castilla-lag som så rødt klarte å kjempe seg til ett poeng mot Navalcarnero.

Rødt kort: Carlos Cobo (55')

Real Madrid Castilla XI: Abad - Hakimi, Lienhart, Sánchez (Tena 63'), Cobo - Febas, Valverde - Enzo (Muñoz 90'), Díaz, Ødegaard (Cedrés 57') - Campuzano

Bare noen timer etter at Real Madrid sikret seg poengdeling i Barcelona var det duket for Castilla-kamp. Castilla tok i mot Navalcarnero som bare ligger noen få kilometer utenfor den spanske hovedstaden. Castilla hadde ikke vunnet siden starten av november, og trengte sårt en seier mot laget som bare lå ett poeng bak hvit-trøyene. Castilla åpnet ganske jevnt, og det var gjestene som først kom i søkelyset. Etter rundt syv minutter ropte Navalcarnero-spillerne på straffespark, men ropingen gikk for døve ører hos dommer.

Etter dette tok Castilla fullstendig over, og presset på for å få det forløsende 1-0-målet. Sergio Díaz var i storform og viste ved flere anledninger deilig teknikk da han driblet seg forbi både én, to, tre og noen ganger fire motspillere. Noe som dog manglet for paraguayaneren var sluttproduktet, og det ble sjeldent mer enn bare støttepasning eller balltap. Etter drøyt 20 minutter skulle dog Castilla få betalt for presset sitt.

Achraf Hakimi stormet fremover som så mange ganger før og så etter noen å slå et innlegg til. Inn i boksen kom Javier Sánchez stormende og innlegget til Hakimi var strålende. Sánchez stanget Castilla i føringen med sitt første mål for sesongen. Carlos Cobo fikk også sin Castilla-debut i Abner, Mario Hermoso og Álvaro Tejero sitt skadefravær. Juvenil A-spilleren gjorde det godt i innledningen og så komfortabel ut med de litt eldre guttene. Castilla fortsatte presset sitt og så ut til å vente på sitt andre mål for dagen. Men en kombinasjon av uflaks og dyktighet sørget for at ungguttene slet med å få økt ledelsen.

Etter snaut 40 minutter skulle dog dommeren komme i fokus på Estadio Alfredo Di Stéfano. Aleix Febas vant ballen inne på Castilla sin banehalvdel og satte fart. Spanjolen dro av noen Navalcarnero-spillere men fikk en litt lang touch. I forsøket på å vinne igjen ballen kastet midtbanespilleren seg inn i en duell med knottene først. Samtlige Navalcarnero-spillere samlet seg rundt dommeren men det så ut som han allerede hadde bestemt seg. Aleix Febas ble vist det røde kortet og Castilla måtte spille en drøy omgang med ti mann. Det røde kortet så litt strengt ut, men grunnet knotte-bruken så skal vi ikke stille så alt for mange spørsmålstegn bak avgjørelsen. Resten av omgangen var det Castilla som styrte, og unggutta gikk inn til pause med en 1-0-ledelse.

Castilla gikk ut på banen etter hvilen med samme mentalitet som før hvilen, nemlig at tre poeng skulle sikres. Castilla åpnet godt men det siste røde kortet for dagen var ikke delt ut. I første omgang fikk debutant Carlos Cobo et gult kort for en vilje-hands, et gult kort man ikke kunne si noe på. Etter ti minutter av andre omgangen gikk unggutten alt for hardt inn i en takling, noe som resulterte i hans andre gule og dermed ble han vist det røde. Castilla måtte spille 35 minutter med bare ni mann!

Med to mann mindre enn Navalcarnero var planen klar, her skulle seieren trygges. Noe underlig så ble Martin Ødegaard tatt av banen bare to minutter etter dagens andre røde. Nordmannen hadde ikke sin beste kamp i Castilla-drakten, men var blant de mest toneangivende offensivt. Etter en drøy time måtte målscorer Javier Sánchez forlate banen med en skade, inn kom midtbaneanker Francisco Tena som vikarierte som stopper. Castilla klarte dog ikke holde på ledelsen. Etter drøyt 65 minutter fikk Navalcarnero frispark på rundt 20 meter. Carlos Abad plasserte fem Castilla-spillere i muren, men verken muren eller Abad klarte å hindre av Cifo dunket frisparket i krysset. 1-1 var et faktum i Madrid.

Navalcarnero jaktet tre poeng, og Castilla fikk mer enn nok med å forsvare seg. Hjemmelaget hadde ikke mye å by på offensivt, men klarte å stå i mot gjestenes sitt press på ledermålet. Castilla hadde ikke annet å by på offensivt enn et langskudd fra Cristian Cedrés som skaffet corner. Navalcarnero skapte heller ikke det helt store, og unggutta forsvarte seg som helter. Dermed ebbet kampen ut med 1-1 og Castilla måtte ta til takke med et poeng, noe som var et greit resultat med tanke på at de spilte store deler av kampen i undertall.

Castillas beste: Federico Valverde