Extra large kb9
BENZEMA: Franskmannen scoret to ganger mot Borussia Dortmund, og leverte sin beste kamp denne sesongen.

Referat: Borussia Dortmund (H)

Det endte med poengdeling mellom de to beste lagene i gruppe F.

Real Madrid 2-2 Borussia Dortmund
Santiago Bernabéu
Champions League, gruppespill
Onsdag 7.desember, kl.20.45

1-0 Karim Benzema (28') - assist Carvajal
2-0 Karim Benzema (53') - assist James
2-1 Pierre-Emerick Aubameyang (61') - assist Schmelzer
2-2 Marco Reus (88') - assist Aubameyang

Det var onsdag duket for toppoppgjør i Champions League gruppe F, da Borussia Dortmund gjestet Santiago Bernabéu. Vertene fikk kontroll på kampen, og kom til de største sjansene i første omgang. Etter 28 minutter sendte Benzema Los Blancos i føringen, hvilket ble stillingen til pause. Gjestene kom best i gang etter hvilen, men nok en gang scoret Karim, og økte ledelsen til 2-0. I underkant av 10 minutter senere reduserte gjestene til 2-1 ved Aubameyang, og det ble igjen liv i kampen. Real Madrid brente sjanser på rekke og rad i andre omgang, hvilket gjorde at Reus sin scoring etter 88 minutter sikret poengdeling på Santiago Bernabéu. 

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modric (Kroos 62'), James, Lucas, Benzema (Morata 85'), Ronaldo

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Bartra, Sokratis, Schmelzer, Castro, Weigl, Dembélé, Pulisic, Schürrle, Aubameyang.

Jevnspilt åpning

Det var onsdag duket for årets siste kamp i Champions League gruppespillet, og turneringens siste kamp i kalenderåret 2016. Borussia Dortmund gjestet Santiago Bernabéu for å spille om gruppeseieren, hvor Real Madrid var nødt til å vinne for å ta seg videre til neste runde som gruppevinner. Begge lag skapte en halvsjanse hver innenfor de tre første minuttene, men det virket som ingen av lagene ville ofre for mye i startfasen av kampen. 

Kampens første sjanse kom etter ti minutter, da Casemiro brøt ballen langt inne på gjestene sin banehalvdel. Ballen endte opp hos Cristiano som satte fart fremover, før han flikket ballen videre til Benzema som sendte avgårde et skudd, men Weidenfeller hadde full kontroll. Ti minutter senere var vertene frempå igjen, og denne gang var det Lucas som startet angrepet. Spanjolen spilte opp Ronaldo med en tversoverpasning, og portugiseren flikket videre til James som ikke klarte å overliste den tyske målvakten. 

Måltyven Benzema

Det var vertene som hadde åpnet den viktige kampen på Bernabéu best, og etter 28 minutter fikk de lønn for strevet. Nok en gang var Casemiro god og brøt ballen på midten, før han spilte fri Carvajal på siden. Den spanske høyrebacken hadde metervis med rom å boltre seg i, og slo et lavt og presist innlegg til måltyven Benzema som ventet i feltet. Franskmannen gjorde ingen feil da han fikk ballen i god posisjon, og satte ballen i mål via Weidenfeller til 1-0. Fortjent scoring for vertene. 

Real Madrid hadde god kontroll på kampen både før og etter scoringen, men gjestene viste fem minutter før hvilen at de ikke var tannløse. Pulisic ble spilt fri på den høyre kanten, men klarte ikke å overliste Navas. Like etter var det Schürrle sin tur til å teste burvokteren, denne gang med et frispark som snek seg gjennom muren, men Navas reddet nok en gang. Kun to minutter senere var Pulisic frempå igjen med en pasning mot Aubameyang, men den ble for hard og spissen nådde ikke frem. Marcelo avsluttet omgangen med å smelle ballen himmelhøyt over mål, og det stor derfor 1-0 til vertene inn til hvilen. 

Bom, scoring og redusering

Det virket som gjestene ønsket seg førsteplassen i gruppa, og de åpnet derfor andre omgang langt bedre enn de avsluttet den første. Kun fire minutter ut i omgangen fikk de en dobbeltsjanse. Dembélé driblet seg forbi flere av de hvite forsvarsspillerne, før han avsluttet like utenfor stolpen. Like etter var det Castro sin tur, etter at han fikk ballen på fem meter, men midtbanespilleren fikk ikke stokket beina, og Navas avverget. 

Vertene slet med å komme inn i kampen i løpet av andre omgang sine første fem minutter, men som i den første omgangen så var det de helhvite som skapte de største sjansene. Benzema ble spilt helt fri syv minutter ut i omgangen, men en god Weidenfeller hindret franskmannen på mesterlig vis. Real Madrid snappet omsider opp returen, og James slo et praktfullt innlegg mot Benzema som headet ballen forbi Weidenfeller til 2-0. Det måtte to forsøk til, men ballen endte i mål. 

Gjestene var nå nødt til å score to mål for å bli gruppevinnere, og etter en time spilt fikk de fornyet håp. Schmelzer lurte seg inn på bakerste stolpe, bak Carvajal og spilte ballen tversover til Aubameyang som enkelt bredsidet ballen i mål. Svakt forsvarsspill av høyrebacken, men samtidig et meget godt løp av Schmelzer. Scoringen skapte nytt liv i kampen, og sammen med to offensive bytter fra gjestene, så ble det en spennende avslutning på Santiago Bernabéu. 

Sjansesløseri og utlikning 

Dortmund var frempå kun tre minutter etter reduseringen, hvor Emre Mor slo et meget smart innlegg på bakerste stolpe, men Aubameyang rakk akkurat ikke ballen. Kun få sekunder senere skapte vertene en stor sjanse ved Cristiano Ronaldo. Portugiseren skjøt stillestående fra 17 meter, og sendte Weidenfeller i full strekk, men nok en gang var sisteskansen i det umulige hjørnet. Ti minutter senere var vertene frempå igjen, denne gangen endte ballen opp hos Marcelo som blåste den himmelhøyt over. 

Cristiano Ronaldo skulle få en ny sjanse til å tegne seg på scoringslisten etter 75 minutter. Denne gang var det Lucas som fant potugiseren på bakerste stolpe, og Ronaldo hadde all verdens tid til å sette ballen i mål, men det endte med stolpeskudd til superstjernens fortvilelse. Dortmund var omsider ikke ferdige for kvelden. To minutter før full tid sprintet Aubameyang ned høyresiden, og spilte opp Reus som hadde sneket seg foran Varane og Carvajal i feltet. Tyskeren var nådeløs og satte inn 2-2. 

Det endte derfor med poengdeling på Santiago Bernabéu. Real Madrid ender på andreplass i gruppen, i sin kamp nummer 34 på rad uten tap. Med dette tangerte Zidane den lengste rekken i klubbens historie. Los Blancos sin andreplass ser imidlertid ikke så mørk ut, ettersom Juventus, Monaco, Leicester, Arsenal og Napoli er lagene de kan møte. 

Statistikk: 

Ballbesittelse: 46%
Totalt antall skudd: 15
Skudd på mål: 9
Innlegg: 27
Hjørnespark: 6
Offside: 3
Antall pasninger: 479
Vellykkede pasninger: 402 (83.9%)

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (4): Har enkelte meget viktige og gode redninger, blant annet på Schürrle sitt frispark. Virker trygg og gjør ingen store feil. Begynner å nærme seg formen han hadde i fjorårssesongen. 

Dani Carvajal (4): Spiller en meget god førsteomgang, og bidrar blant annet med en vakker målgivende pasning. Sliter noe mer i andre omgang når han får Mor og Reus mot seg. Mister Schmelzer på Dortmund sitt første mål. 

Raphaël Varane (5): Spiller meget godt for tiden, og kveldens kamp er inget unntak. Løper fra Aubameyang ved flere anledninger, og har full kontroll på spissen. Er trygg med ball i beina, og vinner alle dueller i luften. 

Sergio Ramos (3): Flere hakk svakere enn sin stoppermakker. Sliter hver gang Aubameyang legger seg hos han. Blir tidvis med for høyt i banen, og skaper derfor store rom på den venstre siden i forsvar. 

Marcelo Vieira (2); Ingen god kamp av brasilianeren. Bommer med både innlegg og skudd offensivt. Defensivt sliter han stort med de kjappe og tekniske spillerne til Dortmund. Etterlater seg alt for mye rom i forkant av scoring nummer to. 

Carlos Casemiro (4): Gjør sine saker godt, og er godt til å bryte opp Dortmund sitt spill. Er noe svakere i pasningsspillet hvor han kun treffer på 80% av sine pasninger. En god gjennomkjøring for brasilianeren. 

Luka Modric (3): Meget anonym kamp fra kroaten. Virket sliten etter helgens monster-forestilling mot Barcelona. Treffer kun på 83.9% av sine pasninger, hvilket er for dårlig til han å være. 

James Rodríguez (4): Er aktiv og meget delaktig i spillet. Får flere gode skuddforsøk og spiller en vakker målgivende pasning. Treffer på 89.1% av sine pasninger, og spiller bedre enn på lenge. 

Lucas Vázquez (3): Løper som vanlig mye, og prøver seg på en rekke innlegg, men treffer for sjeldent. Kun 78% av pasningene går frem. Dårlig til å ta den defensive jobben når James presser forsvaret. 

Karim Benzema (5 BB): Sesongbeste fra franskmannen. Kommer til tre store sjanser og scorer to mål. Er sterk i duellspillet, og ha flere gode pasninger hvor han vrir spillet. Treffer dog i på under 70% av sine pasninger, som er for svakt. 

Cristiano Ronaldo (3): Misser på kampens største sjanse, og forsøker en del, men lykkes ikke i så mye av det han foretar seg. Ser ut til å trives på banen for tiden, smiler og prøver seg på en rekke finter. Treffer på 84.4% av pasningene, hvilket er godkjent. 

Innbytterne: 

Toni Kroos (3): Får ikke satt sitt preg på kampen. Blir løpende litt i mellom forsvaret og angrepet. Svak i returfasen. Treffer på 89.5% av pasningene, og er sterk der som vanlig. Godt å se han tilbake på banen igjen. 

Álvaro Morata (N/A): Spilte kun fem minutter, og har ikke grunnlag for vurdering. 

Hva syns du om kveldens kamp? 

Pool