Extra large 15419430 1250070391742503 1541841157 o
REKORD: Real Madrid satt ny klubbrekord med 35 kamper på rad uten tap, etter Ramos sin scoring to minutter på overtid.

Referat: Deportivo La Coruña (H)

Sergio Ramos sikret seieren og ny klubbrekord på overtid med en magisk heading.

Real Madrid 3-2 Deportivo La Coruña
Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 15
Lørdag 10.desember, kl.20.45

1-0 Álvaro Morata (50') - assist Isco
1-1 Joselu (63') - assist Gil
1-2 Joselu (65') - assist Andone

2-2 Mariano Mejia (84') - assist Lucas
3-2 Sergio Ramos (90+2') - assist Kroos

Lørdag var det duket for Real Madrid sin siste kamp i LaLiga i kalenderåret 2016, da Deportivo La Coruña gjestet Santiago Bernabéu. Dette var også siste kamp før Los Blancos vender snuten mot Japan, og Klubb-VM. Det var en meget tam start fra begge lag uten de store sjansene, og de absolutt største sjansene var det gjestene som kom til, uten at det resulterte i mål for noen av lagene i løpet av de første omgangen. Det ble derimot en meget interessant andre omgang med hele fem mål, hvor vertene åpnet scoringsfesten. Etter Morata sin scoring både utliknet og tok gjestene ledelsen ved tidligere akademi-spiller Joselu. En sluttspurt sikret på mål av henholdsvis Mariano og Sergio Ramos. 

Real Madrid: Navas; Danilo (Marcelo 81'), Pepe, Ramos, Nacho, Kroos, Casemiro, Isco (Mariano 72', James, Asensio (Lucas 67'), Morata

Dportivo La Coruña: Tyton; Juanfran, Sidnei, Raúl, Navarro, Borges, Guilherme, Gil, Çolak (Joselu 58'), Babel (Fajr 82'), Andone (Mosquera 75')

Sjansefattig

Lørdag kveld gjestet Deportivo La Coruña Santiago Bernabéu, i det som var Real Madrid sin siste kamp før Klubb-VM. Motstanderen var det første laget Zidane ledet de helhvite mot etter han tok over som trener, og de ankom hovedstaden i forrykende form. Det var omsider vertene som kom best i gang, selv om spillere som Benzema, Ronaldo, og Modric ikke var på banen. Hjemmelaget kontrollerte åpningen uten å komme til de store sjansene. 

Real Madrid skapte en rekke halvsjanser, uten at det endte i det helt store. Kampens første sjanse kom etter tolv minutter da Nacho kjempet til seg ballen på et innlegg, men skuddet ble blokkert ut til hjørnespark. Drøye kvarteret ut i kampen kunne det stått 1-0 etter et innlegg fra Asensio som Tyton slo i sin egen forsvarsspiller, men målvakten hentet seg inn og fikk kontroll på ballen. Åtte minutter senere var det Casemiro som viste seg frem med et flott soloraid, men den brasilianske krigeren ble felt like utenfor 16-meteren. Det påfølgende frisparket sendte Ramos like over tverrliggeren. 

Giftige gjester

En snau halvtime ut i kampen kom gjestene til sin første sjanse, etter at en Deportivo-spiller fikk satt et ben på skuddet til Albentosa, men Navas var våken og reddet flott. Kun minuttet senere var vertene frempå, etter at Morata fikk dyttet ballen til James som var alene med Tyton, men den polske målvakten ruset ut og reddet skuddet til colombianeren. Gjestene viste seg frem igjen etter 34 minutter, da Celso Borges headet i stolpen. 

Real Madrid fortsatte å kontrollere kampen de siste ti minuttene av omgangen. Fem minutter før hvilen slo Isco er godt innlegg mot Morata, men nok en gang kom en Deportivo-spiller i veien. Kun to minutter senere var James frempå igjen, etter at Danilo og Asensio kombinerte fint, men skuddet gikk like utenfor målet til Tyton. Minuttet før pause gikk Danilo ned i feltet, men dommeren vinket korrekt spillet videre. En svak filming fra brasilianeren. Dermed gikk lagene til hvilen på stillingen 0-0. 

Drømmetreff og personlige feil

Det ble en relativ rolig start på den andre omgangen, hvor vertene fortsatte å kontrollere som i slutten av første omgang. Fem minutter ut i den andre omgangen skulle Real Madrid omsider få ballen forbi Tyton. Isco driblet rundt før han spilte opp Morata på drøye 20 meter, som vendte rundt og banket ballen i lengste hjørne til ledelse. Langt ifra en av de største sjansene laget hadde, men ballen gikk i mål. Drøye ti minutter senere var vertene frempå igjen, når et innlegg gikk via en Deportivo-spiller, men Tyton reddet. 

De neste tre minuttene ble et mareritt for Real Madrid, hvor en tidligere La Fábrica-spiller scoret to ganger. Først var det Casemiro som sviktet da han mistet ballen etter 63 minutter, og Gil spilte opp Joselu som banket ballen via krysset og i mål. Kun to minutter senere ble Los Blancos straffet for en feil nok en gang, da Deportivo brøt en dårlig pasning på egen banehalvdel. Andone vant duellen og spilte opp Joselu som hadde løpt seg fri fra Ramos, og spanjolen sendte ballen under Navas til 1-2. 

Krangling og viktige bytter

Gjestene snudde kampen i løpet av tre minutter, og la seg dypt etter målene. Dette resulterte i at Real Madrid hadde ballen store deler av den gjenværende tiden. Kroos fikk en sjanse allerede minuttet etter 1-2, men tyskeren sitt skudd ble blokkert. Da klokken passerte 70 spilte minutter så kom Morata i en krangel med begge midtstopperne til Deportivo, først Albentosa og Sidnei like etter. Dette resulterte i gult kort til den unge spydspissen. 

Tre minutter senere kom Morata seg fri inne i boksen, og han spilte videre mot Mariano som ble løpt ned av Sidnei, men dommeren vinket spillet videre. Like før klokken slo 80 minutter var det Babel sin tur til å gå ned, denne gang i en duell hvor Danilo var bakerste mann, men dommeren vinket spillet videre nok en gang, til få protester. Real Madrid presset gjestene lavt, og innbytterne Lucas, Mariano og Marcelo var meget delaktige i det offensive spillet til vertene. Seks minutter før full tid var det nettopp to av innbytterne som gjorde at Los Blancos reduserte, etter at Mariano headet ballen i mål med bakhodet på et innlegg fra Lucas. 

El Capitán

Vertene var luktet nå muligheten for seier, og det var høy temperatur i sluttminuttene av kampen. Tre minutter før full tid barket det løs mellom lagene, etter at en krangel mellom Morata og Sidnei. Spesielt Lucas var involvert i krangelen og måtte roes ned av sine lagkamerater, men Ramos og Navas var rutinerte og pådro seg et gult kort hver. To minutter på overtid fikk vertene et hjørnespark og Toni Kroos sendte ballen mot første stolpe, hvor Sergio Ramos knuste samtlige i luftrommet. Kapteinen stanget inn 3-2, nok en gang på overtid, og nok en gang når laget trenger det som mest. 

Fem minutter på overtid fikk Morata sjansen til å øde ledelsen, men han headet høyt over mål. Kampen endte dermed 3-2, og Real Madrid kom tilbake etter at Deportivo La Coruña hadde snudd kampen tidligere i oppgjøret. Dette vil da si at Zidane og hans spillere er historiske, men en rekke på 35 kamper uten tap, hvilket er den lengste rekken i klubbens historie. Veien går nå videre til Japan hvor Klubb-VM venter. 

Statistikk: 

Ballbesittelse: 64%
Totalt antall skudd: 17
Skudd på mål: 5
Innlegg: 18
Hjørnespark: 10
Offside: 4
Antall pasninger: 630
Vellykkede pasninger: 558 (88.5%)

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (4): Har noen viktige redninger i første omgang, og kan ikke klandres for noen av scoringene. Er rutinert og pådrar seg et gult kort der både Lucas og Morata kunne fått det. 

Danilo Luis (2): Nok en svak kamp av brasilianeren. Er delaktig i spillet og treffer på 88.5% av sine pasninger, men det er de pasningene han bommer på som er alt for svake. Får mye juling og går av banen halvskadet. 

Pepe Lima (3): En kamp helt på det jevne av portugiseren. Gjør ingen veldig store feil, og gjør heller ikke noe som er veldig bra. Virker litt ute av form, sammenliknet med avslutningen på forrige sesong. 

Sergio Ramos (4): Hva skal man si?! Scorer nok en gang når laget trenger det som mest. Står frem når det virkelig gjelder, og er kaptein med stor K. Litt svak i duellen med Joselu på 1-2, men ellers en godkjent kamp. 

Nacho Fernández (3): En helt ok kamp fra spanjolen. Jobber godt, og prøver seg på noen offensive løp. Kommer til en god sjanse i begynnelsen av kampen og har god kontroll på sin side. Treffer på hele 96.3% av sine pasninger. 

Toni Kroos (3): Har tre skuddforsøk og treffer på 93% av sine pasninger. Er god til å vri spillet, men blir litt for defensivt orientert ved flere anledninger. Har noen grove pasningsfeil, og litt treg på jobben defensivt. Slår en god corner på 3-2. 

Carlos Casemiro (4): Har en strålende førsteomgang, hvor han gjenvinner ballen hele ni ganger. Er dog litt upresis i pasningsspillet, spesielt på korte pasninger. Gjør en stor feil som leder til 1-1, og trekkes derfor ned. 

Marco Asensio (3): Er delaktig i spillet i starten av kampen, men faller litt ut. Blir for sjeldent farlig på mål. Treffer på 94% av sine pasninger, og spiller ofte på det trygge. 

Isco Alarcón (4): Kanskje den mest involverte i oppbyggingen av angrepsspillet spesielt i første omgang. Har flere gode pasninger, og treffer på 88.5% av de han forsøker seg på. Er aktiv og løper mye. Belønnes med en assist på målet til Morata. 

James Rodríguez (3): Prøver mye, spesielt i den første omgangen. Brenner en stor sjanse alene med Tyton, og får en god skuddmulighet ikke lenger etter. Begynner å spille på seg selvtillit. Faller mer ut i andre omgang. Treffer på 87% av pasningene. 

Álvaro Morata (3): Har et knallskudd som sender Los Blancos opp i føringen. Er ellers rotete, og klarer ikke å prege kampen. Misser en god sjanse på overtid, og bommer på hele 40% av sine pasninger. 

Innbytterne: 

Lucas Vázquez (4 BB): Skikkelig game-changer i dag. Er veldig delaktig i spillet etter han kommer inn, og er god til å variere mellom innlegg og støttepasning. Slår et godt innlegg til Mariano på 2-2. Et av hans bedre innhopp. 

Mariano Mejía (4): Kommer inn og tilfører energi i bøtter og spann. Løper og kjemper bedre enn de fleste. Scorer et flott mål med hodet til 2-2. Viser at han har øye for mål, og trives i det gode selskap. 

Marcelo Vieira (4): Vanligvis ville vi ikke gitt karakter for så får minutter, men i dag er han viktig. Kommer inn og tilfører rutine og offensiv drivkraft. Godt innhopp etter den svake kampen mot Dortmund. 

Hva syns du om dagens kamp? 

Bayern