Extra large  he19957
VIDERE: Real Madrid er videre i Klubb-VM etter seier mot Club América i semifinalen.

Referat: Club América (N)

Real Madrid er videre til finalen i FIFA Klubb-VM etter seieren over Club América.

Club América 0-2 Real Madrid
Yokohama International Stadium
FIFA Klubb-VM, semifinale
Torsdag 15.desember, kl.11.30

0-1 Karim Benzema (45') - assist Kroos
0-2 Cristiano Ronaldo (90+3') - assist James

Torsdag formiddag var klart for Real Madrid sin første kamp i FIFA Klubb-VM, og det var Club América fra Mexico som stod på motsatt banehalvdel. Det var en svak åpning på kampen fra begge lag, uten de store sjansene, og vi måtte vente helt til siste spilleminutt i første omgang før Benzema satte inn kampens første. Den andre omgangen startet som den første uten de helt store sjansene, og kampens andre mål kom tre minutter på overtid ved Cristiano Ronaldo. Hvilket betyr 0-2 og avansement til finalen. 

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Kroos (James 71'), Kovacic, Modric, Lucas, Benzema (Morata 79'), Ronaldo

Club América: Munoz; Valdez, Samudio, Arroyo, Goltz, Sambueza Alvarado, da Silva, Peralta, Ibarra, Romero

Svak åpning og god avslutning

Torsdag var det duket for semifinalen i FIFA Klubb-VM mellom Club América og Real Madrid, hvor vinneren gikk til finalen på søndag. Laget fra Mexico åpnet kampen med noen susende taklinger, men etter dette roet det seg ned, og det ble en temposvak åpning for begge lag, uten de store sjansene. For å finne kampens først sjanse må vi bevege oss helt til 20 spilte minutter, og det var Club América som kom til et skudd fra 20 meter ved da Silva, men Navas reddet sikkert. 

Kun minuttet senere fikk Los Blancos et frispark i god posisjon, men Ronaldo smelte ballen i muren som så mange ganger tidligere denne sesongen. 25 minutter ut i kampen kom den første store sjansen, etter at Cristiano og Lucas kombinerte fint. Ronaldo spilte ballen ut til Vázquez som igjen la inn mot en portugiser på full fart inn i boksen. Ronaldo vant duellen i feltet og headet mot mål, men stolpen stod i veien og hindret ledelse. 

En drøy halvtime ut i kampen var det duket for et nytt frispark fra Ronaldo, og som det forrige gikk det rett i muren. Returen alt omsider rett ned hos portugiseren som klemte til på halv volley, men Munoz reddet sterkt før Benzema ble avblåst for offside. Like etter var Ronaldo frempå igjen, men skuddet gikk til side for målet. I det siste spilleminuttet av første omgang, fikk Real Madrid omsider hull på byllen. Modric spilte tversover til Kroos, som sendte en stikker mot Benzema. Franskmannen gjorde ingen feil alene med keeper, og sendte Los Blancos opp i føringen, hvilket ble resultatet inn i hvilen. 

Full kontroll

Den andre omgangen startet som den første uten de helt store sjansene, og det var Real Madrid som hadde ballen store deler av tiden. Et kvarter ut i omgangen så det ut til at Ronaldo skulle få sin scoring da Lucas slo 45 grader ut til portugiseren, som klemte til fra omlag 13 meter, men skuddet ble blokkert like foran mål. Kun fem minutter senere var de to samme frempå igjen, hvor Lucas slo et innlegg mot Ronaldo på bakerste stolpe, men portugiseren fikk ikke satt hodet riktig til ballen, og endte opp med en svak heading. 

I underkant av 20 minutter før full tid kom James inn for Kroos, for å tilføre nye krefter og ny energi til laget. Modric fyrte av et skudd kun minuttet senere, men kroaten fikk ikke løft på ballen, og keeper reddet enkelt. Etter det gikk det en periode på et kvarter uten de helt store sjansene, selv om Real Madrid forsøkte å presse og kontrollert kampen. To minutter før full tid viste Lucas frem ferdighetene da han vippet en ball til Marcelo, som passet videre til Morata, men skuddet ble for svakt og gikk utenfor. 

Det så ut til å gå mot 0-1, men tre minutter på overtid så gikk Real Madrid en ny scoring. James spilte frem Cristiano på høyresiden, og denne gang gjorde portugiseren ingen feil, og økte til 0-2. Dommerne tok i bruk videodømming for å se om Ronaldo var onside, hvilket han var og det ble derfor godkjent. Dette betyr at Los Blancos vant semifinalen komfortabelt 0-2 mot Club América, og nå venter derfor Kashima Antlers i finalen som spilles søndag. Real Madrid har nå spilt 36 kamper på rad uten å tape, hvilket betyr at de forlenger rekorden. 

Spillervurderinger:

Keylor Navas (3): Får ikke det helt store å jobbe med, men er trygg og god på det lille som kommer. 

Dani Carvajal (3): En kamp på det jevne for høyrebacken. Ingen spesielt gode inngripener offensivt og ingen store feil defensivt, hvilket betyr en godkjent kamp. 

Raphaël Varane (4): Vinner samtlige dueller han er i, og har full kontroll både i luftrommet og langs bakken. 

Nacho Fernández (3): Ikke like fremtredende som sin stoppermakker, og virker tidvis litt usikker. Gjør ingen feil og holder buret rent. 

Marcelo Vieira (3): Veldig usynlig i begynnelsen av kampen, men kommer mer  til live i slutten av andre omgang. Gjør ingen store feil defensivt, men etterlater tidvis store rom. 

Luka Modric (4 BB): Banens beste spiller i dag. Kommer til tregt i gang med pasninger og tempo, men viser med sine gode løp og flott pasninger at han er viktig. 

Carlos Casemiro (3): Har en svak start på kampen, med slurvefeil i pasningsspillet. Kommer seg utover, og styrer midtbanen helt ok. 

Toni Kroos (3): Leverer en kamp på det jevne, med sine gode pasninger. Får en flott assist på målet til Benzema. Blir tidvis temposvak, og treg med ball i beina. 

Lucas Vázquez (4): En av de beste spillerne til Real Madrid i dag. Er ofte frempå sin kant hvor han både legger inn og forsøker på gode pasninger. 

Karim Benzema (4):Har en god dag, og det virker som franskmannen nærmer seg en form. Scorer et flott mål og løper mer enn på lenge. Dukker som vanlig opp når det er behov for scoring. 

Cristiano Ronaldo (3): Misser på noen gode sjanser, men er aktiv og får et mål på slutten. Ingen superkamp, men han scorer et mål og kommer til sjansene. 

Innbytterne: 

James Rodríguez (3): Kommer inn som et friskt pust for Toni Kroosl Bidrar med en målgivende pasning, og hever tempoet i laget. 

Álvaro Morata (N/A): Godkjent innhopp av Morata, men får kun 10 min på banen og blir derfor ikke vurdert. 

Hva syns du om kampen? 

Bayern