IMPONERTE: Castilla imponerte stort da de knuste serieleder Albacete lørdag kveld.

Castilla sjokkerte serieleder Albacete og dro i land en 3-1-seier!

1-0 Víctor Campuzano (14') Assist: Enzo Zidane
2-0 Enzo Zidane (32')
3-0 Federico Valverde (48')
3-1 Héctor Hernández (69') Assist: José Fran

Real Madrid Castilla XI: Abad - Hakimi, Lienhart, Hermoso, Tejero - Febas, Valverde - Ødegaard, Muñoz (Tena 78'), Enzo (Vergos 72') - Campuzano (Díaz 62')

Det var duket for storoppgjør på Estadio Alfredo Di Stéfano da den suverene serielederen Albacete gjestet Madrid lørdag kveld. Gjestene hadde bare tapt en gang denne sesongen, mens Castilla sto uten seier på godt over en måned. Starten på kampen var meget jevn, der Castilla var det beste laget med ballen i laget mens Albacete var farligst frempå når det gjaldt scoringsmuligheter. Castilla tok etterhvert over mer og mer av scoringsmulighetene, og det tok ikke mer enn et lite kvarter før ballen lå i nettet. Enzo Zidane spilte ballen videre til Víctor Campuzano. Spanjolen som scoret sitt første mål for Castilla i forrige runde fikk kranglet med seg ballen videre og avsluttet rapt med venstrefoten. Skuddet var godt plassert og smalt inn bak Albacete-keeper, Tomeu Nadal. Castilla sjokkerte serielederne og tok ledelsen allerede før et kvarter var spilt.

Castilla fortsatt den gode starten, og ledelsen kunne fort vært doblet bare fire minutter etter åpningsmålet til Campuzano. Martin Ødegaard slo et lurt frispark da han lobbet ballen til Aleix Febas. Spanjolen dro til på halv-volley med venstrefoten, men dessverre for Castilla så gikk ballen både langt til siden og langt over mål. Etter denne sjansen til det en liten stund før de helt store sjansene åpnet seg igjen. Castilla fikk frispark på rundt 18 meter, og både Enzo Zidane, Martin Ødegaard og Mario Hermoso var mer enn klare for å blåse ballen i nettet. Det ble førstnevnte som fikk sjansen denne gangen, og som hans far gjorde så mange ganger så blåste Enzo ballen i mål. Castilla ledet 2-0 over serielederen!

Mot slutten av omgangen tok dog gjestene seg kraftig opp, og Castilla var heldige som fortsatt holdt nullen da dommeren blåste til pause. Ved to anledninger rullet Albacete opp et vakkert angrep, og bare en meget god Carlos Abad hindret gjestene fra utlikning. Dette sørget for at 2-0 også var stillingen da lagene gikk til pause. Castilla kunne knapt drømt om en bedre førsteomgang mens Albacete kunne knapt tenkt seg noe verre.

Man ventet seg et sultent Albacete-lag da dommeren blåse i fløyta sin for de siste 45 minuttene, men den gang ei. Albacete-spillerne virket forvirret, frustrerte og rett og slett paralyserte så godt som hver gang Castilla hadde ballen. Bare tre minutter ut i den andre omgangen havnet ballen i nettet for tredje gang. Albacete trillet ball inne på egen banehalvdel, helt til Federico Valverde snappet opp ballen. Uruguayaneren satte på storfarten og løp ifra alt og alle før han så satte inn Castillas tredje mål for dagen. Drøyt ti minutter etter 3-0-scoringen til Valverde ble Sergio Díaz byttet innpå. Castilla sin toppscorer brukte ikke lang tid på å sette ballen i mål, da han scoret bare to minutter etter å ha entret gressteppet. Dessverre for Díaz og Castilla så var paraguayaneren offside, og stillingen var fortsatt 3-0.

Med en 3-0-ledelse følte Castilla seg relativt komfortable på seier, noe som ofte kan være skummelt. Med rundt 20 minutter igjen av kampen skulle derimot Albacete få den etterlengtede utlikningen sin, da Héctor Hernández stanget inn gjestenes første mål for dagen. Men tross en utlikning klarte aldri Albacete og legge et ordentlig press på vertene, og mot slutten av kampen så var Castilla nærmere 4-1 enn Albacete var nærme 3-2. Hvittrøyene kom til to gode sjanser mot slutten av kampen, den første ved greske Nikos Vergos. Spissen fikk avsluttet godt med hodet, men en god redning av Tomeu Nadal hindret grekeren scoring.

Dagens største bom gikk derimot til Mario Hermoso. Bare minuttet før full tid fikk Castilla frispark i en god posisjon. Frisparket ble slått innover og ballen havnet plutselig hos Mario Hermoso. Spanjolen tok ned ballen på brystet og virker iskald, men ballen havnet på feil fot - høyrefoten. I skuddøyeblikket skuffet dermed midtstopperen og han fikk et skikkelig sleivspark. Noen flere scoringer ble det aldri og kampen endte noe overraskende med 3-1-seier til Castilla, som nå kan ta en velfortjent juleferie.

Castillas beste: Federico Valverde

Hva syns du om Castilla sin maktdemonstrasjon?