Extra large  3am6687
VERDENSMESTERE: Real Madrid slo Kashima Antlers og ble verdensmestere i Japan søndag.

Referat: Kashima Antlers (N)

Real Madrid ble verdensmestere etter ekstraomganger i finalen.

Real Madrid 4-2 Kashima Antlers
Yokohama International Stadium
FIFA Klubb-VM, finale
Søndag 18.desember 2016, kl.11.30

1-0 Karim Benzema (8')
1-1 Shibasaki (43)
1-2 Shibasaki (52')

2-2 Cristiano Ronaldo (60')
3-2 Cristiano Ronaldo (98') - assist Benzema
4-2 Cristiano Ronaldo (104') - assist Kroos

Søndag formiddag var Real Madrid på gressmatta nok en gang i Yokohama, for å spille finale i FIFA Klubb-VM mot Kashima Antlers. Det var det spanske storlaget som kom best i gang, og tok ledelsen allerede etter åtte minutter ved Benzema. Like før hvilen viste japanerne seg frem, og utliknet ved Shabasaki, hvilket ble resultatet til pause. Det var Kashima som kom best i gang etter hvilen, med scoringer etter syv minutter. Etter en time spilt utliknet Ronaldo på straffe. Flere mål ble det ikke i ordinær tid, og det var duket for ekstraomganger. Her leverte Cristiano to nye scoringer, og sikret troféet til Real Madrid med 4-2. 

Real Madrid XI (4-3-3): Navas; Carvajal, Varane, Ramos (Nacho 104'), Marcelo, Modric (Kovacic 105'), Casemiro, Kroos, Lucas (Isco 80'), Benzema, Ronaldo (Morata 111')

Kashima Antlers XI: Sogahata; Nishi, Ueda, Shoji, Yamamoto, Nagaki, Ogasawara, Endo, Shibasaki, Doi, Kanazaki

Ringrev

Søndag var det duket for finalen i FIFA Klubb-VM hvor Real Madrid og Kashima Antlers møttes til dyst. I motsetning til semifinalen hvor Los Blancos spilte mot Club América, så var stadionet nesten helt fylt til finalekampen mot den japanske motstanderen. Det var ingen god oppvisning fra den spanske hovedstadslaget i semifinalen, mye grunnet den lange reisen laget hadde hatt, og det var derfor forventet en bedre prestasjon i finalen. 

Allerede i de første minuttene av kampen kunne man se at Real Madrid var mer "på", enn mot Club América. Like før klokken passerte ti spilte minutter fikk Modric lade kanonen fra 16 meter, og målvakt Sogahata måtte gi en retur. I returrommet stod en franskmannen som har fått det til å stemme den siste tiden, og Benzema satte enkelt inn 1-0 til Los Blancos. Kun få sekunder etter målet kombinerte Kashima spillerne vakkert, før et skudd fra 25 meter gikk like over tverrliggeren. 

Sjansesløseri og utlikning

Lucas fikk en skuddmulighet etter 13 minutter, men spanjolen blåste skuddet over mål. 20 minutter ut i kampen fikk Modric en kjempesjanse etter å ha blitt spilt fri fra Benzema. Kroaten tok en lekker dragning for å frigjøre seg, men akkurat i det han skal skyte så rekker en ny forsvarsspiller å hindre han. Kun få minutter senere kombinerte Los Blancos flott igjen, denne gang ved Casemiro, Ronaldo og Lucas, men førstnevnte sitt skudd ble blokkert ut til hjørnespark. 

Like før halvtimen var godt kombinerte Benzema og Lucas, før spanjolen flikket tilbake til Benzema, men Sogahata var god og reddet i korthjørnet. Det meste handlet om Real Madrid i første omgang, og ni minutter før slutt fikk Modric en ny sjanse, men skuddet ble for svakt og keeper reddet ekelt. Kashima Antlers var ikke ufarlige de heller, og to minutter før hvilen straffet de Los Blancos. Shibasaki snappet opp en ball i feltet, og dyttet den forbi Navas til 1-1. 

Ledelse, straffe og offside

Kashima Antlers fikk en redusering like før hvilen ved Shibasaki, og kun få minutter etter hvilen var samme mann frempå igjen. Japaneren tok ned en ball midt på Los Blancos sin banehalvdel, og fikk storme fremover uten kraftig press, før han smelte ballen i mål. Shibasako hadde snudd kampen fra 1-0 til 1-2 på ni minutter. Real Madrid begynte å presse umiddelbart etter det japanske laget tok ledelsen, og etter en time spilt gikk Lucas ned i feltet. Dommeren pekte korrekt på straffemerket. 

Ronaldo satte straffen sikkert i mål, og lagene var like langt igjen. Kun minuttet etter scoringen var Ramos frempå, men hans skudd gikk like over målet. Fem minutter senere var Benzema god og satte opp Marcelo i god posisjon, men Sogahata redder skuddet til brasilianeren. Marcelo, Ronaldo og Benzema kombinerte fint ettet 72 minutter, hvor Ronaldo satte returen til Benzema i mål, men portugiseren ble korrekt avblåst for offside. 

Sluttspurt fra begge lag

Det var duket for ti spennende minutter hvor et mål måtte til for å avgjøre kampen. Ti minutter før full tid fikk Ronaldo en sjanse etter et innlegg fra Lucas, men headingen gikk like over. Kun minuttet senere fikk samme mann en ny sjanse etter at Benzema spilte han gjennom, men Sogahata reddet lett. Det ville seg ikke for Real Madrid i de siste minuttene av ordinær tid, og fem minutter før full tid fikk Benzema en sjanse til å score, men headingen gikk over. 

De siste tre minuttene av ordinær tid pluss tilleggstiden var det omsider de japanske spillerne som var best. Tre minutter før full tid skjøt Fabricio et godt skudd mot Navas, men Real Madrid sin sisteskanse var god og hindret scoring. Minuttet senere var Kashima Antlers frempå igjen, men Navas hindret scoring også denne gang. På overtid fikk det japanske storlaget alle sjansers mor da en spiller fikk stå fri på bakerste stolpe, men avslutningen ble for svak, og det var klart for ekstraomganger. 

Hat-trick

Det var Real Madrid som startet ekstraomgangene best, og hadde ballen store deler av tiden. Åtte minutter ut i ekstraomgang nummer en spilte Benzema en vakker stikker til Ronaldo, som var iskald alene med Sogahata og satte inn sitt andre for dagen. Kun få minutter senere var Kashima frempå igjen med et frispark som ble lagt inn i feltet, hvor en spiller dukket opp og headet i tverrliggeren, men nærmere kom de ikke. 

Ronaldo som hadde en ellers svak kamp leverte strålende i ekstraomgangene og fikk sitt hat-trick fullført like før første ekstraomgang var ferdigspilt. Toni Kroos fyrte av et svakt skudd som Ronaldo snappet opp i 16-meteren. Som tidligere i ekstraomgangen var portugiseren sikker i boksen og satte inn sitt tredje til 4-2. I løpet av den andre ekstraomgangen var Real Madrid nærmere 5-2, enn gjestene var en redusering, men det ble igjen flere scoringer i Yokohama. Dette vil si at Los Blancos ble FIFA Klubb-VM mestere for andre gang på tre år. 

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (3): Har ikke veldig mange skudd som kommer mot seg. Er god i slutt minuttene, og i begynnelsen av kampen. Kunne kanskje fått en hånd på scoringen, men kan ikke klandres for målet. Godkjent av målvakten. 

Dani Carvajal (3): Tar mer ansvar defensivt enn offensivt i dag, og er tidvis god til å flytte seg inn i banen når en av midtstopperne er vekk. Bidrar ikke med stort offensivt. Blir gått av for lett på scoring nummer 2. 

Raphaël Varane (3): Hakket bedre enn sin stoppermakker i dag, men fortsatt under par. Svak involvering på den første scoringen. Vinner ellers det som er å vinne av dueller, både med hurtighet og luftstyrke. 

Sergio Ramos (2): Ingen god kamp av kapteinen. Ofte ute av posisjon, og slurver i pasningsspillet. Har en svak klarering på japanerne sitt andre mål. Løfter troféet etter kamp, som er hans tredje dette kalenderåret. 

Marcelo Vieira (4): Aktiv både offensivt og defensivt. Har ikke stort å hanskes med defensivt, og løser det lille han får mot seg godt. Alltid en trussel fremover, og har flere gode innlegg, samt noen gode skudd. 

Carlos Casemiro (4): Ligger lavt i banen store deler av kampen, og rydder vekk det meste som kommer. Er god til å falle ned om en av midtstopperne forsvinner fremover. Har noen flotte raid fremover, men bommer litt for ofte på korte pasninger. 

Luka Modric (4): Spiller en meget godt førsteomgang, og er en av laget mest aktive spillere. Har heller ingen dårlig andreomgang, og viser frem til arbeidskapasitet og vilje til å vinne kampen. Blitt turneringens nest beste spiller. 

Toni Kroos (4): Har en god pasningsfot, og kommer litt heldig på poenglisten med en målgivende pasning. Flink til å vri spillet, og har noen flotte offensive løp. Flink til å følge spillerne defensivt spesielt på slutten. 

Lucas Vázquez (5): Veldig aktiv i dag, og er et konstant uromoment for mostanderne. Har gode innlegg, flott kombinasjoner og skal ha mye av æren for å trekke ut forsvaret. Løper og jobber som vanlig utrolig bra. Skaffer et straffespark.

Karim Benzema (5 BB): Banens beste spiller, og gjør utrolig mye bra i dag. Er offensiv og meget aktiv fremover. God til å holde på ball, flere nøkkelpasninger, og kombinerer flott med sine medspillere. Scorer et mål og har en målgivende pasning. 

Cristiano Ronaldo (5): Scorer sitt hat-trick nummer 40 for Real Madrid, og er meget viktig i ekstraomgangene. Har en ellers svak kamp, hvor han mister ballen og bommer på sine sjanser, men står frem når vi trenger han som mest. Blir turneringens beste spiller. 

Innbytterne: 

Isco Alarcón (4): Er frisk når han kommer inn, og er god til å holde ballen i laget. Mangler litt fart, men bidrar som et uromoment offensivt. 

Mateo Kovacic (N/A): Meget frisk når han kommer inn, og har flere gode løp. Burde kanskje sluppet til tidligere. 

Nacho Fernández (N/A): Får lite mot seg etter han kommer inn, virker trygg på det lille som kommer. 

Álvaro Morata (N/A): Kjører en "Zlatan" med en rekke skuddfinter, og får nesten et mål, men blir reddet på strek. 

Hva syns du om 2016 for Real Madrid? 

Leganes