Extra large co
OFFISIELT: Real Madrid har fått registreringsnekten redusert fra to til et overgangvindu.

Comunicado Oficial

CAS har senket suspensjonen til et overgangsvindu.

Tidligere dette året ble det klart at Real Madrid og byrival Atlético Madrid ble ilagt en suspensjon på overgangsmarkedet av FIFA. Det internasjonale fotballforbundet utestengte begge klubber i to overgangsvinduer, Januar 2017 og Juli/August 2017, hvor de ikke kunne registrere nye spillere. FIFA anså overtredelsen med å registrere unge spillere som meget alvorlig, og suspenderte begge klubber i to overgangsvinduer, som Barcelona fikk tidligere. 

Real Madrid mente på sin side at dette var en straff som var alt for streng, og anket videre til idrettens domstol (CAS) med umiddelbar virkning. Det har vært mye diskusjon rundt emnet, og Real Madrid sin klubbpresident Florentino Pérez har vært klar i sin tale om at han mente straffen var alt for streng. I dag kom svaret fra CAS, og suspensjonen har blitt senket fra to til et overgangsvindu, hvilket vil si at Los Blancos ikke kan handle spillere i Januar 2017. 

Idrettens domstol (CAS) har i dag informert Real Madrid C.F om deres avgjørelse, hvor de delvis har godkjent anken klubben rettet mot FIFA sin beslutning om å forby registrering av nye spillere i løpet av to overgangsvinduer, ved å redusere sanksjonen til kun et overgangsvindu, hvilket er gjeldende for overgangsvinduet i Januar 2017. 
Klubben mener dette fremhever urettferdigheten av den originale sanksjonen med å suspendere Real Madrid sin mulighet til å registrere nye spillere i to overgangsvinduer. Selv om straffen er blitt redusert er klubben skuffet over at CAS ikke hadde mot til å omgjøre straffen helt, og hindre suspensjon. 
Pmn6