Extra large mariano
MARIANO: Blir den unge spissen lånt ut eller blir han værende i Madrid ut sesongen?

Hva skjer med Mariano?

Kun få uker etter at sommerens overgangsvindu stengte startet diskusjonen om hvor vidt Marino burde lånes ut eller ikke, og Real Madrid må ta en avgjørelse på hva de ønsker av spissen i 2017.

Den Barcelona-fødte angrepsspilleren dominerte stort for Castilla forrige sesong med 27 mål på 32 kamper, og var en av lagets aller viktigste spillere i veien mot opprykk. Det ble ikke noe opprykk for andrelaget til Real Madrid, og det var stor usikkerhet vedrørende hvor spissen skulle spille den kommende sesongen. Mariano hadde noen overbevisende innhopp samt to scoringer i pre-season, og klubben bestemte seg for at han skulle bli værende. 

Mariano Diaz har kun vært på banen i 157 minutter så langt denne sesongen fordelt på seks kamper, og det er mange som mener at spissen burde lånes ut i januar. Selv om det kun har blitt 157 minutter på unggutten, så har han levert hele fem mål og en målgivende pasning. Fire av målene samt en målgivende pasning har kommet i Copa del Rey, mens et mål har kommet i LaLiga. Angrepsspilleren var sentral i sesongens siste LaLiga-kamp mot Deportivo hvor han scoret 2-2 målet seks minutter før full tid. 

Det virket lenge som det var avgjort at Mariano skulle lånes ut i januar, etter å ha blitt utelatt fra en rekke kamptropper. Ting ser omsider noe annerledes ut nå, etter at angrepsspilleren har levert flere gode innhopp. Mariano tilfører en energi få andre i stallen har, og han har vist seg å være en trussel mot mål når det er behov for det. En rekke klubber har nå fått øynene opp for gutten fra Barcelona, og ønsker seg Mariano på utlån. 

LaLiga - Sevilla, Malaga, Deportivo La Coruña

Det er nærliggende at klubber fra samme liga er ute etter å låne en spiller som kan bidra for deres lag. I følge AS er det Sevilla som per nå leder kampen om spissen, hvilket kanskje er det minst foretrukne utlånet om man legger konkurranse og utvikling til grunn. Fra før har Sevilla Ben Yedder og Vietto som står med tolv og ti scoringer denne sesongen, hvilket gjør at konkurransen om spilletid vil være meget stor i sør-Spania. 

I Malaga er det imidlertid større sjanse for at Mariano kan få spilletid, etter Sandro Ramírez er den eneste spissen som har levert varene. Spanjolen står bokført med ni scoringer denne sesongen, og vil kunne få tøff kamp av Mariano. Deportivo er en annen klubb som ønsker seg å låne Mariano, og er kanskje den beste løsningen for unggutten. Andone er deres toppscorer med seks mål, og han vil få tøff kamp om Real Madrid låner ut Mariano dit. Leganés var også et lag som ville låne Mariano, men trakk seg grunnet at konkurransen ble for hard. 

Bundesliga - Eintracht Frankfurt

Real Madrid har tidligere lykkes med å låne ut/selge med opsjon til den tyske ligaen, og klubben som for øyeblikket har nytt stor suksess av å låne Jesus Vellejo. Den tyske klubben har også en tidligere Los Blancos spiller i Omar Mascarell, og ønsker nå at deres gode samarbeid skal sende Mariano på lån nordover. Deres angrepsspillere har slitt stort med å finne målformen denne sesongen, men ligger tross dette på fjerdeplass i ligaen. Håpet er at et lån av Mariano vil løse deres problemer i angrepet. 

Serie A - Lazio

Den siste av klubbene som virkelig ser på muligheten for å låne Mariano er italienske Lazio. Fra før av har klubben fra den italienske hovedstaden Ciro Immobile, som virkelig har funnet tilbake scoringsformen med sine ni mål denne sesongen. Det er sannsynlig at Mariano vil få en rolle som backup i klubben, og det blir derfor vanskelig å anse et utlån til Lazio som den beste løsningen for Real Madrid sin angrepsspiller. 

Hvor tror du Mariano spiller i 2017? 

Pmn6