Extra large mayoral
FØRSTE SCORING: Borja Mayoral har hatt en god måned for Wolfsburg, og har blant annet notert seg for sin første scoring.

Leiesoldatene - Mayoral med scoring

Hvordan har Real Madrids utlånte spillere gjort det i sine respektive klubber?

Denne sesongen skal vi i Peña Madridista Noruega kjøre en oppsummering på de Real Madrid-spillerne som er på lån i andre klubber. På denne måten håper vi å kunne gi bedre oversikt over hvordan de unge lovende gjør det, før de kanskje får muligheten på førstelaget neste sesong. Vi kommer til å oppdatere ved begynnelsen av hver måned. Spillerne som er på lån fra Real Madrid denne sesongen er Marcos Llorente, Borja Mayoral, Diego Llorente, Jesus Vallejo og Burgui.

Borja Mayoral - Wolfsburg

Det har vært en måned med opp og nedturer for Borja Mayoral for Wolfsburg. Spanjolen har i løpet av desember startet kamper, scoret sitt første mål, samtidig som at Wolfsburg har gått ifra et 5-0-tap til to strake seire. Midlertidig Wolfsburg-trener, Valérien Ismaël virker å ha mer troen på spanjolen, men det er fortsatt Mario Gomez som er førstevalget på topp for grønntrøyene. 

Hertha Berlin 3. desember 2-3 (H) - Hjemme mot Hertha Berlin med Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein fikk Borja Mayoral sin første kamp fra start for Wolfsburg. Takket for tilliten ved å score sitt første Wolfsburg-mål etter bare 12 minutter. Spiller en god kamp og jobber som en helt, men sliter litt med pasningsspillet. Vinner i tillegg nesten alle duellene han er involvert i. Blir byttet ut drøyt ti minutter før slutt da Hertha Berlin avgjorde kampen på overtid.

Bayern München 10. desember 5-0 (B) - Fikk fornyet tillit etter en god opptreden mot Hertha, men klarte ikke hindre stortap for de grønne. Blir lite involvert siden Wolfsburg blir presset ekstremt lavt, noe som gjør slik at Mayoral legger seg litt dypere. Jobber knallhardt og ønsker å involvere seg, og gjør lite feil med ball. Har blant annet en treffsikkerhet på 86% på pasningene sine. Blir byttet ut etter en time, og gjør alt i alt en godkjent kamp. 

Frankfurt 17. desember 1-0 (H) - Etter to kamper fra start ble Mayoral henvist til benken igjen. Ble byttet inn med bare minutter igjen av kampen, og rakk ikke å sette sitt preg på kampen og utmerket seg ikke verken positivt eller negativt. 

Borussia Mönchengladbach 20. desember 1-2 (B) - Som mot Frankfurt så startet Mayoral kampen på benken. Også her ble han byttet inn på tampen av kampen, og rakk naturligvis ikke å sette sitt preg på kampen verken positivt eller negativt. 

Burgui - Sporting Gijón

Det har ikke vært noen god måned for Burgui i Gijón. Spanjolen har ikke startet en kamp for Sporting siden midten av oktober og sliter med lite spilletid. Til månedens første kamp, mot Osasuna, var den tidligere Castilla-spilleren utelatt fra troppen. Sporting Gijón vant forøvrig kampen 2-1. 

Espanyol 11. desember 2-1 (B) - Startet på benken og ble byttet inn med drøyt 20 minutter igjen av kampen. Klarte ikke involvere seg ordentlig i spillet og ble etterhvert ganske usynlig. Utpekte seg verken i positiv eller negativ forstand.

Villarreal 17. desember 1-3 (H) - Som mot Espanyol så starter han på benken og kommer inn med drøyt 20 minutter igjen. Blir nok en gang litt usynlig og klarer ikke å utrette så alt for mye. Markerer seg verken positivt eller negativt. 

Marcos Llorente - Deportivo Alavés

Det har vært en god måned for Marcos Llorente og Alavés. Den nyopprykkede baskerklubben har ikke tapt i desember, og Llorente har som vanlig prestert godt. Alavés ligger for tiden på en imponerende 12. plass i La Liga, og går inn i 2017 med en god tabellplassering og videre spill i Copa del Rey. 

Las Palmas 4. desember 1-1 (H) – Starter kampen og gjør en god kamp. Er som vanlig veldig god i pasningsspillet og har en treffsikkerhet på 84% på pasningene sine. Vinner i tillegg nesten alle duellene han er involvert i både langs bakken og i luften. 

Eibar 11. desember 0-0 (B) – Spiller en veldig god kamp, men er ganske ustabil i pasningsspillet etter vanlig Marcos Llorente-standar. Treffer bare på godt under 70% av pasningene sine. Dog så spiller han en kjempekamp defensivt og vinner tilnærmet samtlige dueller han er involvert i. Spanjolen er blant banens beste og svært delaktig i at Alavés fikk med seg et poeng fra Ipurua Municipal Stadium. 

Real Betis 16. desember 1-0 (H) – Har ballen mest av samtlige på banen og har i tillegg en treffsikkerhet på 89% på pasningene sine.  Er overalt på banen og vinner alle de tre duellene han blir involvert i og får i tillegg avfyrt et skudd på mål. Pådrar seg også et gult kort. Absolutt en god kamp av Llorente!

Jesus Vallejo - Eintracht Frankfurt

Det har ikke vært noen særlig god måned for Jesus Vallejo og Frankfurt. På fire kamper i den travle desember-måneden har det bare blitt en seier for laget som ligger på 4. plass i Bundesliga. Nå venter en lang julepause i Bundesliga før Vallejo og Frankfurt skal møte overraskelseslaget RB Leipzig i slutten av januar. 

Augsburg 4. desember 1-1 (B) – Er som vanlig veldig god i det oppbyggende spillet og har en treffsikkerhet på 85% på pasningene sine. Ikke like god i luftduellene, men vinner alt langs bakken. Spiller en god kamp. 

Hoffenheim 9. desember 0-0 (H) – Spiller okei kamp. Ganske god i pasningsspillet og har en treffsikkerhet på 81%, men sliter, som mot Augsburg, litt med luftduellene. Er solid i taklingsarbeidet og gjør alt i alt en godkjent kamp. 

Wolfsburg 17. desember 1-0 (B) – Er ekstremt god med ballen i beina og har en treffsikkerhet på 93% på pasningene sine. Dog så sliter han generelt med duellspillet og taper blant annet en luftduell i forkant av seiersmålet til Wolfsburg. Grei kamp av den utlånte Real Madrid-spilleren. 

Mainz 10. desember 3-0 (H) – Ikke like god med ballen i beina, men har nest mest ball av samtlige spillere på banen. Solid i duellene og gjør i grunn en grei kamp. Utpeker seg ikke verken positivt eller negativt. 

Diego Llorente – Málaga 

Det har vært en katastrofemåned for Diego Llorente og Málaga. Laget fra den spanske sørkysten har spilt fem kamper i løpet av desember, men ikke klart å vinne en eneste av dem. Llorente gikk også glipp av Málagas første kamp denne måneden grunnet det røde kortet han pådro seg mot Barcelona i november. I tillegg til dette så har Málaga røket ut Copa del Rey etter at La Liga 2-laget Cordoba ble for sterke over to kamper. På toppen av det hele så har Juande Ramos trukket seg som Málaga-sjef, grunnet de svake resultatene. Erstatteren til spanjolen er hans tidligere assistent, Marcelo Romero.

Granada 9. desember 1-1 (H) – Etter å ha spilt uavgjort mot Valencia var intet annet en seier godt nok når nedrykkstruede Granada kom på besøk. Diego Llorente var tilbake i startelleveren, og gjorde en grei kamp. Vant flesteparten av duellene han var involvert i og var solid i pasningsarbeidet med 81% treffsikkerhet på pasningene sine. Spiller alt i alt en godkjent kamp, tross i et skuffende resultat.

Sevilla 17. desember 4-1 (B) – Llorente begynte svakt da han ble mistet løpet til Luciano Vietto som scoret kampens første mål, og han klarte heller ikke henge med Vitolo i forkant av 2-0-målet. Etter den svake starten spilte spanjolen seg litt opp, men alt i alt endte det med en svak opptreden. Er som vanlig solid i det oppbyggende spillet og har en treffsikkerhet på 81% på pasningene sine. 

Hva syns du om leiesoldatene sine prestasjoner?

Pmn6