Extra large 15910377 1270968642986011 232841485 n
MÅLSCORERE; James og Varane sikret Real Madrid en god start på nyåret mot Sevilla.

Referat: Sevilla (H)

Real Madrid sikret seg et godt utgangspunkt i det første oppgjøret mot Sevilla i Copa del Rey.

Real Madrid 3-0 Sevilla
Santiago Bernabéu
Copa del Rey, 8.delsfinale
Onsdag 4.januar, kl.21.15

1-0 James Rodríguez (10') - assist Casemiro
2-0 Raphaël Varane (29') - assist Kroos
3-0 James Rodríguez (43') 

Onsdag var det duket for årets første kamp, og det var formlaget Sevilla som ventet på den andre banehalvdelen. Vertene kom best i gang, og hadde god kontroll i startfasen. Allerede 10 minutter ut i kampen kom kampens første mål ved James etter et flott skudd. Like før halvtimen var spilt økte Los Blancos ledelsen ved Varane, etter et hjørnespark sendt inn fra Kroos. Et par minutter før hvilen gikk Modric ned i feltet, og James satte straffesparket i mål, hvilket sendte vertene til hvilen med en 3-0 ledelse. Det ble langt færre sjanser i andre omgang, og ingen flere mål ble scoret hvilket betyr at Real Madrid sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret om åtte dager. 

Real Madrid (4-3-3): Casilla; Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Kroos, Casemiro, Modric, James (Danilo 79'), Morata (Mariano 83'), Asensio (Isco 67')

Sevilla (4-2-3-1): Rico, Mariano, Mercado, Rami, Escudero, Iborra (Kranevitter 59'), N'Zonzi, Vitolo, Ganso (Sarabia 46'), Nasri, Correa (Ben Yedder 82') 

God start på nyåret

Onsdag kveld var det duket for årets første oppgjør, og Sevilla var motstanderen som stod på den andre banehalvdelen. Santiago Bernabéu var plassen hvor Real Madrid skulle åpne kalenderåret 2017, med åttendelsfinalen av Copa del Rey. Dette ble det første av tre oppgjør mot Sevilla innenfor årets første fire kamper, som er fordelt på elleve dager og markerte et år siden Zidane ble ansatt som hovedtrener for Real Madrid. 

Det var vertene som kom best i gang denne kalde januar-kvelden i Madrid, og allerede etter et drøyt minutt slo Modric inn mot Morata som fikk stå helt alene, men spanjolen bommet på alt. Kun to minutter senere var Correa hos gjestene frempå, men Nacho var god og blokkerte skuddet. Allerede etter ti minutter kom kampens første mål, og det var James som satte ballen i mål etter en god brytning fra Casemiro. Brasilianeren taklet ballen fra N'Zonzi, og James plukket den opp før han tok et steg til siden og skrudde ballen i mål langs bakken til ledelse. 

Kvarteret ut i kampen var Modric og Carvajal frempå med et godt kombinasjonsspill, hvor Modric spilte frem Carvajal på siden før spanjolen svingte ballen inn i feltet igjen. Kroaten stormet inn i feltet etter å ha spilt opp Carvajal, og fikk ballen tilbake hvor han forsøkte et brassespark, men det flotte forsøket gikk like utenfor. Halvveis ut i første omgang gikk Iborra ned i feltet, og gjestene sin kaptein ropte på straffe, men dommeren vinket spillet videre og tildelte spilleren gult kort for klaging. 

Effektive fremover

Kampens neste store sjanse kom etter 28 minutter, hvor James la inn til Marcelo som stod helt fri på bakerste stolpe, men brasilianeren sendte volley-skuddet rett på Rico. Kun minuttet senere fikk Real Madrid et hjørnespark, og assistkongen Kroos sendte inn en perfekt dødball mot midten av feltet. Der ruvet Varane høyere enn alle andre og stanget inn kampens andre mål til 2-0. Like etter scoringen var Morata frempå og fintet vekk både Mariano og Rami før han limte til, men skuddet gikk rett på Rico. 

Drøye ti minutter før pause fikk Correa en stor sjanse til å redusere da han ble spilt alene med Casilla. Sisteskansen ruset ut og reddet skuddet fra argentineren, men Kiko var nødt til å gi en retur som endte opp hos Iborra. Sevilla sin kaptein maktet ikke å utnytte sjansen og bommer grovt. Fire minutter før slutt kom Vitolo alene med Casilla som gikk tidlig, og reddet skuddet lett. Kun to minutter etter Vitolo sin store sjanse gikk Modric ned i feltet til gjestene, og dommeren pekte på straffemerket. James stilte seg opp og satte ballen sikkert til side for Rico til 3-0. Flere mål ble det ikke før hvilen, og Real Madrid hadde skaffet seg et godt utgangspunkt. 

Lavere tempo

Etter en meget effektiv første omgang for Real Madrid hvor de hadde scoret hele tre mål, så var det ventet at Sevilla skulle trykke på fra start i andre omgang for å redusere skadene. Slik ble det omsider ikke og det var vertene som åpnet omgangen best. Allerede etter tre minutter fikk Marcelo boltre seg på hele venstresiden og brasilianeren slo inn til Morata som bommet totalt på ballen. En sjanse den spanske spissen burde fått mye mer ut av. 

Marcelo var frempå nok en gang to minutter senere, men skuddet gikk like over. Fem minutter før timen var spilt slo Carvajal en vakker utsidepasning til Marcelo, som igjen slo inn til Morata, men nok en gang endte det med bom for spanjolen. Det var få sjanser etter dette, og lite skjedde før det var fem minutter igjen. Mariano var frempå med en flikk, men det ble for dårlig vinkel for spissen. Like etter var Danilo frempå med et langskudd, med Rico var med på notene. Flere sjanser ble det ikke i kampen, og Real Madrid sikret seg dermed et meget godt utgangspunkt før returkampen om åtte dager i Sevilla. 

Spillervurderinger: 

Kiko Casilla (4+): Har en generelt rolig dag på jobben med få skudd mot seg. Er god i duellene med Correa og Vitolo, og holder buret rent i årets første kamp. 

Dani Carvajal (4+): Er veldig aktiv på høyresiden, løper opp og ned gjennom hele kampen. Kombinerer flott med medspillerne ved enkelte anledninger og har noen flotte pasninger. Ligger tidvis litt for høyt og slipper mye rom. 

Raphaël Varane (5 BB): Er bunnsolid bakover og stopper alt som kommer hans vei. Er veldig aktiv og er noen ganger med i den offensive delen av spillet. Scorer et mål på corner, og knusende i luftrommet. 

Nacho Fernández (5-): Ikke mange hakk under nivået til sin stoppermakker, og leverer stort sett bra hver gang han får sjansen nå. Har noen flotte brudd og blokkeringer, og har tatt nivået som startspiller bra. 

Marcelo Vieira (5): Meget viktig for den offensive delen av spillet til Real Madrid. Løper i angrep hver eneste gang, og har en rekke gode innlegg til Morata. Burde kanskje hatt en assist! Slipper tidvis litt for mye rom bak seg. 

Toni Kroos (4): Spiller pasninger og bidrar til å stabilisere midtbanen. Er litt mer anonym enn han vanligvis bruker å være, men slår et fantastisk godt hjørnespark som resulterer i mål. 

Carlos Casemiro (4): Har en rekke gode brudd og takler godt ved flere anledninger. Er noe svak i pasningsspillet og bommer for ofte på for lette pasninger. Viktig for den defensive stabiliseringen. 

Luka Modric (5-): Meget aktiv i førsteomgang, og er nære med å score på et fantastisk brassespark. Spiller pasninger, løper mye og viser kreativitet. Faller litt ut av kampen i andreomgang, og gis derfor en minus. 

James Rodríguez (5): Scorer to mål og er i perioder av kampen meget god. Har gode innlegg og jobber mye mer enn tidligere. Flott skudd og sikkert straffespark. 

Álvaro Morata (2+): Bommer på samtlige sjanser han får, eller står offside-plassert. Jobber som en helt, men det holder dessverre ikke med denne prestasjonen fra Morata. Så ut til å slite litt med beinet på slutten. 

Marco Asensio (2+): Spiller støttepasning på støttepasning, og er veldig defensiv. Blir litt for "ufarlig" på venstrekanten, og sliter med å sette sitt preg på kampen. 

Innbytterne:

Isco Alarcón (3): Ser litt tung ut i noen av løpene, men leverer eller god kreativitet og flotte pasninger i den tiden har får på banen. 

Danilo Luiz (3): Blir satt inn på høyrekant og forsøker å involvere seg med løp og skudd. 

Mariano Mejía (N/A): For liten tid på banen for en vurdering. 

Hva syns du om kampen? 

Pool