Extra large  n0y0682
GODE: Både Isco og Luka Modric spilte en god kamp da Real Madrid slo Granada hele 5-0 på Santiago Bernabéu.

Referat: Granada (H)

Real Madrid hadde full kontroll mot Granada og tok alle tre poengene.

Real Madrid 5-0 Granada
Santiago Bernabéu
LaLiga, runde 17
Lørdag 7.januar, kl.13.00

1-0 Isco Alarcón (12') - assist Benzema
2-0 Karim Benzema (20')
3-0 Cristiano Ronaldo (26') - assist Marcelo
4-0 Isco Alarcón (31') - assist Modric
5-0 Carlos Casemiro (58') - assist James

Lørdag ettermiddag gjestet Granada Santiago Bernabéu for årets første kamp i LaLiga, i et oppgjør mellom topp og bunn. Det ble tidlig klart at Real Madrid var det beste laget, og allerede etter tolv minutter satte Isco inn kampens første. Åtte minutter senere var Benzema frempå og satte inn 2-0. Fire minutter før halvtimen var spilt holdt Marcelo drible-show før han spilte opp Ronaldo, som økte til 3-0. En drøy halvtime ut i kampen satte Isco inn sitt andre for dagen, og kampens fjerde. Flere mål ble det ikke før pausen, og vertene gikk til hvilen med 4-0. Etter hvilen kom Casemiro på scoringslisten etter 58 minutter, og økte til 5-0. Det ble ingen flere scoringer i andre omgang, og alle tre poengene ble værende igjen i Madrid. 

Real Madrid XI: Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo (Coentrão 68'), Modric, Casemiro, Kroos (James 46'), Isco (Asensio 51'), Benz, Ronaldo

Granada XI: Ochoa; Tito, Vezo, Lomban, Silva, Tabanou, Boga, Samper, Agbo, Perreira, Kravets

Totalt overlegne 

Lørdag ettermiddag var det duket for årets første kamp i LaLiga, da Granada gjestet Santiago Bernabéu. Et oppgjør mellom laget som leder ligaen, og Granada som ligger på nest sisteplass, hvor førstnevnte hadde mulighet til å tangere Barcelona sin rekord med 39 kamper på rad uten tap. Vertene hadde en god opplevelse mot Sevilla i midtuken, og det så ut til å bli en ny kamp med full kontroll i store deler av kampen etter de første minuttene. 

Real Madrid dominerte i åpningsminuttene, men Granada var med på notene og klarerte samtlige innleggsforsøk de første ti minuttene. Like før kvarteret var spilt utnyttet Isco somling fra tidligere Barcelona-spiller Samper, da han taklet ballen til Casemiro. Brasilianeren spilte ballen videre til Benzema, som igjen dyttet videre til Isco. Magikeren skjøt lavt, og selv om Ochoa fikk en hånd på ballen så ble Isco kampens første målscorer. 

Alt klaffer 

Vertene tok kontroll over ballen med en gang etter målet igjen, og kun åtte minutter etter den første scoringen var Benzema heldig. Modric fyrte av fra utsiden av 16-meteren, og Ochoa fikk en hånd på ballen, men hadde ingen mulighet til å holde skuddet. Benzema lurte seg frem på returen og satte ballen i mål. Franskmannen kom fra en hårfin offside, men dommeren godkjente målet og Real Madrid økter derfor til 2-0 ved Benzema. 

Marcelo var god i starten av kampen, og fire minutter før hvilen viste han frem et drible-show av en annen verden, da han vendte rundt og driblet mann etter mann. Brasilianeren avsluttet finte-showet med å spille et utsøkt innlegg mot Ronaldo, som hadde få problemer med å heade ballen i mål til 3-0. Like etter målet til var den andre backen frempå da Carvajal ladet skuddfoten fra utsiden av 16-meteren, men Ochoa reddet nokså lett. 

Det var lite som hadde gått feil i den første omgangen, og minuttet etter halvtimen var spilt så fikk vertene nok et mål. Denne gang var det Modric som snek seg forbi på høyresiden av målet og spilte ballen inn i feltet mot Isco som kom stormende inn, og magikeren bare dyttet ballen inn i mål til 4-0. Det kom ingen flere store sjanser i første omgang, og det stod 4-0 etter en omgang hvor Real Madrid totalt dominerte Granada fra start til slutt. 

Utsøkt frispark

Med 4-0 etter første omgang var det ikke så stort behov for å holde det høye tempoet i andre omgang, og det ble en noe mer rolig åpning. De første ti minuttene av omgangene så kom det ikke så mange store sjanser. Benzema og Isco var nærmest med deres halvsjanser. Etter 58 minutter så stilte James seg opp på siden av 16-meteren og svingte inn et utsøkt frispark på bakerste stolpe, hvor Casemiro lurte seg inn og dyttet ballen over linja til 5-0. 

Det ble ingen flere store sjanser for vertene resten av den andre omgangen, og det virket som at de var fornøyde med 5-0. Like før slutt var Kravets fra Granada alene med Navas, men vertene sin sisteskanse slo ballen utenfor. Dermed tangerte Real Madrid Barcelona sin rekke på 39 kamper på rad uten tap, og det ble tre nye poeng til de helhvite fra Madrid. Nå venter Sevilla to ganger på rad, først Copa del Rey og etter det LaLiga. 

Statistikk: 

Skudd: 23
Skudd på mål: 13
Ballbesittelse: 62%
Innlegg: 21
Hjørnespark: 9
Offside: 3
Antall pasninger: 626
Vellykkede pasninger: 567 (90.5%)

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (3+): Tar det som kommer men må sjeldent ut i aksjon. Redder en stor sjanse rett før slutt. 

Dani Carvajal (4): Aktiv fremover men slurver litt for mye med innleggene. Bunnsolid bakover på det lille Granada kommer med.

Raphaël Varane (3): Forsvaret får lite å bryne seg på, og Varane får ikke vist seg frem. Slår noen vakre pasninger og er trygg de få gangene Granada kommer i angrep. 

Nacho Fernández (3): Mye av det samme som Varane, men Nacho involverer seg litt mer fremover. Blir sjeldent satt på prøve bakover.

Marcelo Vieira (5+ BB): Banens gigant i 10-årsjubileumet. Er ekstrem aktiv fremover og er mer ving enn back i dag. Kjører karusell med Granada-forsvaret gang på gang og fôrer Karim Benzema og Cristiano Ronaldo med innlegg. 

Luka Modric (5): Binder sammen Real Madrid-midtbanen og spiller en meget god kamp. Får assist på Isco sitt andre mål, og fremprovoserer Karim  Benzema sitt mål. 

Carlos Casemiro (4): Vinner nesten samtlige dueller på midtbanen i dag og sørger for at store deler av Granada-troppen har fått seg noen blåmerker. Får med seg sesongens første scoring og spiller en bunnsolid kamp.

Toni Kroos (3+): Gjør ingen store feil, men klarer ikke involvere seg like mye som ønsket. Kan til tider se litt sliten ut og blir tatt av til pause for å hviles.

Isco Alarcón (5): Spiller en fantastisk førsteomgang der han scorer to mål for andre gang denne sesongen. Involverer seg mye og kunne fort fått sin tredje scoring. Blir byttet ut litt ut i andreomgang som følge av en smell han fikk i førsteomgang. 

Karim Benzema (4-): Får med seg både scoring og assist, men blir ganske usynlig ellers. Ser litt uninteressert ut, men spiller en godkjent kamp.

Cristiano Ronaldo (3+): Scorer sitt første mål for 2017, og kunne fort hatt både en og to scoringer til. Bommer på noen gode sjanser som han kanskje burde satt. Grei kamp.

Innbytterne: 

James Rodríguez (4): Kommer inn og viser at han er spillesugen. Får med seg en vakker assist på scoringen til Casemiro og gjør ellers sakene sine bra.

Marco Asensio (3): Kommer inn for Isco men alt for usynlig. Klarer ikke involvere seg like mye som ønsket.

Fabio Coentrão (3): Kommer inn for Marcelo og setter ikke sitt preg på kampen. Utpeker seg ikke verken negativt eller positivt. 

Hva syns du om kampen? 

Bayern