Extra large enzo
AVGJORDE: Enzo Zidanes straffescoring avgjorde kampen og sørget for Castilla sin første borteseier denne sesongen.

Castilla-referat: Real Sociedad B

Castilla dro i land sesongens første borteseier mot Real Sociedad B.

Rødt kort: Achraf Hakimi (90+1')

Real Madrid Castilla XI: Abad - Hakimi, Lienhart, Hermoso, Tejero (Abner 61') - Valverde, Febas - Enzo (Tena 77'), Díaz, Muñoz - Campuzano (Vergos 67')

Det var duket for årets første Castilla-kamp når Santiago Solaris menn satte kursen mot Baskerland og San Sebastían for å møte Real Sociedad B. Kampen var jevn fra første sekund, og det tok lang tid før kampens første store sjanse ble skapt på Real Sociedads treningsbane, Zubieta Facilities. Først etter 25 minutter kom kampens første store sjanse, til gjengjeld endte dette også i mål. Real Madrid Castilla rullet opp et vakkert angrep som havnet hos Achraf Hakimi. Høyrebacken satte fart og la inn. Innlegget havnet hos Real Sociedad B-forsvarer, Adrián Lapeña som satte ballen i eget nett og sendte Castilla i ledelsen.

Castilla forsvarte seg godt, og Real Sociedad B kom ikke til noen store sjanser. Kampen var ekstremt jevnspilt og mesteparten av tiden ble brukt rundt midtbanen. Men drøyt fem minutter før pause kom vertene til en stor sjanse, men Carlos Abad reddet mesterlig og sørget for at Real Madrid Castilla fortsatt ledet. Stillingen til pause var 0-1 til Real Madrid Castilla og det hadde vært morsom og jevnspilt kamp som utspilte seg i Baskerland.

Det første kvarteret av andre omgangen forspilte seg uten de helt store sjansene. Men etter en time spilt skulle ledelse til gjestene glippe. En corner ble slått innover i Castilla-feltet og ballen havnet i mål bak Carlos Abad. Dog så valgte dommeren å blåse for straffespark og den spanske burvokteren ble tildelt det gule kortet. Joseba Muguruza var iskald mot Carlos Abad og utlikningen var et faktum. Kampen fortsatte i det sporet at det meste skjedde på midtbanen, og selv om stillingen var 1-1 så var ingen av lagene kapable til å skape stor trøbbel for motstanderen.

Et kvarter før slutt skulle dog Real Madrid Castilla score sitt andre for dagen. Aleix Febas fosset inn i feltet til Real Sociedad B og ble felt. Spanjolen ropte på straffe og ble hørt. Dommeren pekte på straffemerket for andre gang i kampen og Enzo Zidane gjorde seg klar. Gorka Giralt i Real Sociedad B-målet prøvde å syke ut sønnen til Zinedine Zidane, men franskmannen var iskald og satte inn 1-2-målet til Real Madrid. Mot slutten av kampen ble det noe mer kontroversielt da Achraf Hakimi ble utvist. Høyrebacken hadde pådratt seg et gult kort minutter før full tid etter protester, og da han rev ned en Real Sociedad B-spiller ett minutt på overtid så ble han vist det røde kortet og gjestene måtte avslutte kampen med ti mann. Men tross i å være en mann mindre så klarte Real Madrid Castilla å dra i land 1-2-seieren i San Sebastían, noe som også var sesongens første borteseier for unggutta.

Castillas beste: Mario Hermoso