Extra large  3am0881
EFE TROFÉET: Keylor Navas mottok tirsdag troféet for den beste Latin-Amerikanske spilleren i 2016.

Beste Latin-Amerikanske spiller

Keylor Navas har blitt kåret til den beste Ibero-Amerikanske spilleren i 2016.

Hvert år blir EFE troféet delt ut for den beste Latin-Amerikanske spilleren for det gjeldende kalenderåret i LaLiga. Troféet deles ut av EFE som er et spansk nyhetsbyrå som opererer på internasjonalt nivå. Nyhetsbyrået kan velge mellom samtlige spillere fra spansk eller portugisisk talende land fra Sør og Mellom-Amerika, som spiller i LaLiga. Siden troféet ble utdelt for første gang i 1991, har 20 forskjellige spillere vunnet troféet, hvor samtlige er fra et amerikansk land, med unntak av Cristiano Ronaldo. 

Keylor Navas mottok tirsdag troféet for den beste latin-amerikanske spilleren i kalenderåret 2016 etter hans fremragende prestasjoner for Real Madrid og Costa Rica. Burvokteren var meget sentral i Los Blancos sin ellevte Champions League triumf, og den sterke opphentingen av Barcelona i LaLiga. Navas var dypt savnet da Costa Rica røk ut av Copa America gruppespillet i sommer, grunnet at han er en av laget viktigste brikker. 

Tilstede på utdelingen var Florentino Pérez (President, Real Madrid), Emilio Butragueño (Direktør for Institusjonelle Relasjoner, Real Madrid),  Mercedes Peñas (Førstedame, Costa Rica), Doris Osterlof (Costa Rica sin ambassadør i Spania), Jorge Toledo (Statssekretær i EU), Jose Antonio Vera (President, EFE Nyhetsbyrå) i tillegg til en rekke andre. Keylor Navas, Jose Antonio Vera og Mercedes Peñas hadde følgende å si i løpet av utdeling: 

Keylor Navas: 

Jeg ønsker å takke Gud for velsignelsen av livet, det er det viktigste: å være frisk for å oppnå disse tingene. Tusen takk, fordi det er en stor ære for meg å representere mitt land og et privilegium å spille for Real Madrid. Jeg tar dette med meg hver eneste dag og det er det som motiverer meg til å fortsette og kjempe. 

Takknemlighet

Gud har alltid gitt meg styrke til å oppnå mine drømmer, og i tider som dette innser jeg at det er verdt å kjempe og streve for. Å vinne troféer og titler med en klubb som Real Madrid er uvurderlig. Takk til EFE nyhetsbyrå og mine lagkamerater, fordi de har alltid hjulpet meg. 

Hardt arbeid

Jeg har hatt gode målvakts-trenere og vi jobber nå meget godt med Llopis. For meg er det veldig flott å jobbe med han, fordi han har kjent meg i lang tid. Jeg har alltid hatt et ønsker om å lære og forbedre meg, og det er noe som er konstant i mitt liv. 
Vi fokuserer på å erkjenne hva som har satt oss i denne posisjonen: hardt arbeid, innsats og den forente gruppen som vi har. Vi er nødt til å nyte det, fordi det er vanskelig å være der hvor vi er. Vi er veldig glade og vi må utnytte posisjonen hvor vi er, men det er mange kamper igjen, vi ønsker å vinne og fortsette som vi har gjort. 

God form

Vi må beholde vår ydmykhet. Vi gjør det ok, men vi vet at det er en lang vei igjen og vi kan ikke slappe av. Vi vet hva det har krevd av oss for å komme dit vi er og vi kommer til å gå inn i hver eneste kamp for å gi alt, fordi vi ønsker å vinne alle titlene som er igjen dette året.  

Jose Antonio Vera (President, EFE Nyhetsbyrå):

Dette er en pris som er mer enn fortjent, som et resultat av kontinuitet, forpliktelse og holdningen til en ydmyk og enkel spiller som har bevist at han kan forsvare Real Madrid sitt mål som en av de store.  

Mercedes Peñas (Førstedame, Costa Rica): 

Keylor Navas er en person som gjennom hans innsats og hengivenhet maler Costa rica i hvitt, og holder oss oppe om nettene for å se hans kamper. Vi holder han nær til våre hjerter, fordi bærer Costa Rica sitt flagg veldig høyt. Han er meget profesjonell, og en inspirasjon for all oss i Costa Rica, spesielt for de små barna. Keylor er en helt på nasjonalt nivå, og internasjonalt nivå. 

Syns du Keylor fortjente prisen for beste latin-amerikanske spiller? 

Leganes