Extra large lukita
BEST I 2016: Luka Modric har blitt kåret til årets kroatiske spiller for 2016.

Årets kroatiske spiller

Luka Modric vant den gjeve prisen for femte gang i karrieren.

Luka Modric har gått fra å være stemplet som årets bomkjøp i 2012 til en av Real Madrids aller viktigste spillere. 2016 var et fantastisk år for den kroatiske ballmagikeren. Modric spilte en stor del i Champions League-triumfen, og var kanskje en av Zinedine Zidane sine aller viktigste spillere i Champions League-sluttspillet og spilte hver eneste kamp. I tillegg til dette så leverte Real Madrids nummer 19 et godt EM-sluttspill for Kroatia, men en skade satte han ute i deler av mesterskapet. I tillegg til dette så vant Modric både UEFA Super Cup og FIFA Club World Cup med Real Madrid i løpet av 2016. Dermed kan han se tilbake på et meget godt 2016, noe som også har blitt lagt merke til hjemme i Kroatia. 

Den kroatiske avisen "Vecernji List" kårer hvert år den beste kroatiske fotballspilleren i løpet av det foregående kalenderåret. I 2016 ble det Real Madrids Luka Modric som mottok denne prisen. Midtbanespilleren har mottatt denne prisen hele fire ganger før, da han fikk den samme prisen i 2007, 2008, 2011 og 2014. Modric fikk totalt 110 poeng, og lå dermed 30 poeng foran  Barcelonas Ivan Rakitic som fikk 80 poeng. På tredjeplass kom Juventus' kraftspiss, Mario Mandzukic, som fikk 76 poeng. Luka Modric hadde følgende å si etter å ha mottatt utmerkelsen. 

Denne prisen betyr mye for meg. Det er den femte gangen jeg har mottatt denne og det er veldig spesielt for meg fordi det er en fin tradisjon. Jeg vil takke alle som stemte på meg. Jeg må fortsette å jobbe hardt og forbedre meg for hver dag som går. Jeg vil takke alle som har hjulpet meg til å vinne denne prisen.

Syns du Modric fortjente prisen?

Pool