Extra large forrige gang sevilla b
AVGJORDE: Karim Benzema scoret kampens eneste mål forrige gang Real Madrid spilte mot Sevilla på bortebane i Copa del Rey.

Forrige gang: Sevilla (B)

Karim Benzema ga Real Madrid et godt utgangspunkt før returoppgjøret forrige gang lagene møttes i Copa del Rey på Ramón Sánchez Pizjuán.

Sevilla 0-1 Real Madrid
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
Onsdag 26. januar 2011, kl. 20:00
Copa del Rey, semifinale

0-1 Karim Benzema (17') Assist: Mesut Özil

Vi må tilbake til januar 2011 for å finne forrige gang Real Madrid møtte Sevilla på bortebane i Copa del Rey-sammenheng. Det var duket for første av to semifinaler i Copa del Rey. Dersom Real Madrid sikret seg et godt utgangspunkt her og vant sammenlagt så ville Los Blancos være i sin første Copa del Rey-finale siden 2004, og ikke noe annet enn seier var godt nok for José Mourinhos disipler. Real Madrid kom ifra en knepen 1-0-seier mot Mallorca, mens Sevilla kom fra en 4-1-seier mot Levante.

Real Madrid XI: Casillas - Ramos, Carvalho, Albiol, Arbeloa - Diarra (Marcelo 56'), Khedira - Özil (Granero 85'), Alonso, Ronaldo - Benzema (Di María 68')

Kampen åpnet rolig uten de helt store sjansene til noen av lagene. Det gikk et drøyt kvarter før kampens første store sjanse kom, dette var også sjansen som førte til åpningsmålet. Karim Benzema spilte vegg med Mesut Özil og satte på storfarten sin. Franskmannen passerte og driblet av to Sevilla-spillere før han så trillet ballen kontrollert nede i venstre hjørne. Dermed ledet Real Madrid 1-0 etter et kunststykke av en scoring av Karim Benzema. Sett bort ifra Karim Benzema sin fantastiske scoring så var det en relativt kjedelig førsteomgang som utspilte seg på Ramón Sánchez Pizjuán.

Men sekunder før pause skulle derimot Sevilla få sin største sjanse i omgangen. Vertene rullet opp et pent angrep som havnet hos brasilianske Luís Fabiano. Spissen rundet Iker Casillas og skulle bare trille ballen i mål. Da brassen skulle sette ballen i det tomme buret kom derimot Raúl Albiol i hundre. Spanjolen blokkerte ballen akkurat, men det så ut som det ikke var nok da ballen fortsatt trillet mot streken. Midtstopperen fikk akkurat en lang tå på lærkulen og, til hjemmepublikumet sin store fortvilelse, så dømte ikke dommer, Alberto Undiano Mallenco mål til vertene. Reprisene viste at ballen var like ved å trille over streken, men Raúl Albiol sin lange tå sørget for at lagene gikk i garderoben på stillingen 0-1 til Real Madrid. 

Andre omgang startet i samme spor som mesteparten av førsteomgangen, nemlig litt kjedelig og uten de helt store sjansene til noen av lagene. I kjent José Mourinho-stil så stengte Real Madrid av bakover, og Sevilla slet med å spille seg til sjanser. Det tok nesten en halvtime av den andre omgangen før noen av lagene skapte en sjanse. Ricardo Carvalho kom på et langt løp opp i boksen til Sevilla, og Mesut Özil lobbet ballen over til portugiseren. Midtstopperen traff ballen ganske godt med pannebrasken, men Sevilla-keeper, Andrés Palop bokset ballen over. 

Real Madrid sto for de få sjansene som kom, og Sevilla hadde i en periode mer enn nok med å forsvare seg. Rundt ti minutter før slutt fikk Real Madrid en fantastisk mulighet til å doble ledelsen og ha et enda bedre utgangspunkt før returoppgjøret på Santiago Bernabéu. Sami Khedira spilte en god pasning opp på Mesut Özil som tok med seg kula. Tyskeren gikk med ballen før han sendte den videre til Cristiano Ronaldo. Portugiseren prøvde å gå forbi Sevilla-keeper, Andrés Palop, men spanjolen fikk en finger på ballen og forstyrret Real Madrids nummer syv. Dette oppfattet Özil og midtbanespilleren skulle egentlig bare trille ballen i det tomme buret, men så sviktet kommunikasjonen. Ronaldo prøvde å legge ballen tilbake til Özil, som kom i full fart for å score. Det hele endte med et en lobb utenfor mål fra den nåværende Arsenal-spilleren, og en gigantsjanse hadde blitt sløst bort av Real Madrid.

Det var dog Sevilla som sto for kampens siste store sjanse. En corner ble svingt innover og Iker Casillas feilberegnet ballbanen totalt. Ballen havnet hos tidligere Castilla-spiller, Álvaro Negredo på bakerste stolpe. Spanjolen fikk ballen litt for fort på seg og dro til på volley med yttersiden av venstrefoten. Til Real Madrids store lettelse så gikk ballen en liten meter utenfor til venstre, og Real Madrid tok dermed med seg alle poengene hjem til Madrid og en 1-0-ledelse sammenlagt. 

Blir morgendagens kamp like spennende?

Villarreal