Extra large aleix febas 21.1.2017
SCORET: Aleix Febas scoret det som lenge så ut til å være seiersmålet, men det ble bare ett poeng da Castilla spilte mot Amorebieta.

Castilla-referat: Amorebieta (B)

Castilla var maks uheldige da Amorebieta fikk med seg et heldig poeng i Baskerland.

2-2 Javi Rodríguez (90')

Real Madrid Castilla XI: Zidane - Hakimi, Sánchez, Hermoso, Tejero - Valverde, Tena - Enzo (Muñoz 68'), Febas (Seoane 86'), Díaz (Abner 78') - Campuzano

Det var duket for ny Castilla-kamp da unnggutta satte kursen mot Baskerland og Amorebieta i jakten på tre poeng etter forrige helgs nederlag mot Real Unión. De hvite fra hovedstaden møtte et Amorebieta lag som slet i bunnen av tabellen, og det var store forhåpninger om at Castilla kunne få sin andre borteseier for sesongen. Det var de helhvite fra Madrid som tok styringen fra start og det tok bare to minutter før hovedstadslaget spilte seg til sin første store sjanse i kampen. Achraf Hakimi spilte inn til Aleix Febas, men ungguttens avslutning ble for svak. Castilla fortsatte presset, og etter snaut ti minutter var det Mario Hermoso som fikk en stor sjanse. Spanjolen kom til en avslutning, men Amorebieta-keeper, Jon Villanueva reddet mesterlig.

Det var tydelig av Real Madrids unnggutter ønsket å få en tidlig ledelse, og Amorebieta slet virkelig med det høyre presset til Castilla. Santiago Solaris menn kjørte kampen, noe som også åpnet rom for kontringer. Etter ti minutter kom Amorbieta på sin første visitt inne i Castilla sin 16-meter, men akkurat i det spissen til vertene skulle skyte kom Javi Sánchez og ryddet opp. Etter kvarteret spilt var det Sergio Díaz sin tur til å komme til en sjanse. Paraguayaneren driblet et to-tre spillere før han avsluttet. Skuddet var hardt men for dårlig plassert til å overliste keeper, men Amorbieta var heldige som ikke lå under. Det skulle dog ikke ta mange minuttene før Castilla fikk betalt for presset sitt. Tre minutter etter sjansen til Díaz spilte Enzo Zidane igjennom Víctor Campuzano. Spanjolen har vært i god form for Castilla og sto før kampen med tre scoringer på de siste fire kampene, og spissen gjorde ingen feil alene med keeper og sendte gjestene opp i ledelsen.

Castilla roet litt mer ned nå som de var i ledelsen, og slapp på mange måte vertene inn i kampen. Luca Zidane hadde kommet inn for Carlos Abad og måtte virkelig imponere dersom han skulle ha forhåpninger om å ta keeperplassen fra den utlånte Tenerife-keeperen. Franskmannen gjorde som han hadde fått beskjed om, og reddet alt Amorebieta kom med offensivt. Amorebieta satte virkelig inn presset rett før pause, men et godt Castilla-forsvar og en meget god Luca Zidane sørget for at stillingen til pause var 0-1 til gjestene fra Madrid. Castilla gikk ut i hundre etter pause, og det tok bare to minutter før ballen lå i nettet for andre gang i kampen. Víctor Campuzano spilte igjennom Aleix Febas, som, i likhet med sin landsmann, ikke gjorde noen feil alene med keeper og doblet ledelsen til Castilla.

Etter 2-0-scoringen roet kampen seg betraktelig ned, og det var tydelig at Amorebieta ikke helt hadde troen på poeng mot et godt organisert Castilla-lag. Etter timen spilt kunne fort spikeren vært spikret i kista i Amorebieta, da Sergio Díaz kom alene med keeper. Dessverre for gjestene sin del så bommet paraguayaneren alene med keeper. Det sto da som skrevet i skyene at hjemmelaget skulle redusere, og det tok bare tre minutter før ballen lå i nettet bak Luca Zidane. Noen minutter senere kunne stillingen fort vært 2-2, men Luca Zidane vartet opp med en helt ellevill redning og holdt Castilla inne i kampen. Redningen til franskmannen kunne minne veldig om redningen til Iker Casillas mot Sevilla i 2011.

Etter super-redningen til Luca Zidane skjedde det ikke så veldig mye før kampen nærmet seg 90 minutter. Santiago Solari gjorde noen defensive bytter og tok ut blant annet Sergio Díaz og Aleix Febas, som ble erstattet av Abner og Jamie Seoane. Minuttet før full tid skulle dog dommeren komme i fokus på Campo Municipal de Urritxe. Amorebieta ble tildelt straffespark, uten av noen helt kunne se hva som var grunnen. Tross intense protester så nektet dommeren å endre mening, og hjemmelaget hadde muligheten til å utlikne. Straffen ble satt i mål, til tross for at Luca Zidane kastet seg riktig vei. Dermed endte det med et surt poengtap for Castilla, som bare har vunnet én bortekamp denne sesongen.

Castillas beste: Luca Zidane