Extra large carva og marcelo
SKADER: Marcelo og Carvajal er satt ut av spill en måned, er det duket for Danilo og Fabio Coentrão? Hva gjør Zidane nå?

Backene ute en måned - hva nå?

Midt i sesongens dårligste periode fra Real Madrid har både Carvajal og Marcelo pådratt seg skader.

Real Madrid har hatt en relativt svak periode den siste tiden, med tap i LaLiga mot Sevilla og tap i Copa del Rey mot Celta Vigo. Fellesnevneren for disse to oppgjørene har vært svakt spill foran mål, og at spiller etter spiller har pådratt seg skader. De to førstevalgene på back, Marcelo og Carvajal har begge to pådratt seg skader som setter de ut av spill i en måned. Dette skaper et stort problem for Zidane med tanke på spillerne som er back-up. 

Zidane har en rekke spørsmål han må stille seg selv med tanke på spillervalg, formasjonsvalg og om han skal risikere skader på flere viktige spiller. Hvem tror du erstatter Carvajal i lagoppstillingen? Hvem bør erstatte Carvajal i lagoppstillingen? Bør Zidane forta en formasjonsendring? Kan skaden påvirke posisjonen i LaLiga?  Roar Eriksen, Martin Hellerud, Ruben Skjerping og Harald Natvik har sett nærmere på saken. 

Hvem tror og mener du burde erstatter backene i lagoppstillingen? 

Roar Eriksen: 

Jeg både tror og mener de naturlige erstatterne for Carvajal og Marcelo er henholdsvis Danilo og Nacho. Førstnevnte er vår eneste rene høyreback i tillegg til Carvajal, og har fått en del spilletid allerede denne sesongen av Zidane, der han jevnt over har prestert greit. Det er tydelig at Zidane ser mye bra i Danilo, og det er naturlig å tro at han for sjansen i vår spanske landslagsbacks fravær. Jeg er ikke en personlig fan av brasilianeren, men han har hatt noen gode kamper denne sesongen, og vi får håpe han klarer å prestere nå som det virkelig gjelder.
Nacho er på sin side en klassisk potet, og kan brukes overalt i forsvaret. Han har fått mange sjanser så langt denne sesongen på grunn av alle skadene vi har hatt, og har overbevist i hvert fall undertegnede. En spiller som hadde gått rett inn i de fleste andre forsvar i både spansk og europeisk fotball. Han er i mine øyne en av våre mest stabile spillere, som presterer solid hver gang han får sjansen, enten på venstreback eller i midtforsvaret. Vår andre rene venstreback i tillegg til Marcelo, Fabio Coentrão, har slitt med skader i flere år nå, og er i mine øyne mange hakk under Nacho kvalitetsmessig. I mine øyne bør det ikke være tvil om hvem som skal erstatte Marcelo; det er Nacho.

Martin Hellerud: 

Når jeg først så at Carvajal var ute så var jeg rimelig sikker på at Danilo ville bli den som skulle ta over stafettpinnen. Det er fordi han er det mest naturlige valget ettersom han er ren høyreback, tross i at han har prestert svakt denne sesongen. Jeg har fortsatt troen på Danilo som Real Madrid-spiller, men skal han ha noen fremtid i klubben så er han nødt til å gripe sjansen når Carvajal er ute. Nå som begge er ute så tror jeg at Nacho blir flyttet over på venstrebacken, mens Danilo jeg tror spiller på høyreback-posisjonen så lenge han er skadefri. Dersom Danilo ikke er tilgjengelig i de neste kampene så åpner muligheten seg for Fabio Coentrão. Portugiseren har ikke vært god denne sesongen, og jeg tviler dermed på at han vil få sjansen i en så viktig kamp som den kommende mot Celta Vigo. 
Mitt personlige ønske er å prøve ut Lucas Vázquez som høyreback. Han ble flyttet ned dit i helgen mot Málaga, og har tidligere vist at han mestrer denne rollen. Jeg både tror og håper at Nacho blir å finne på venstrebacken. Det eneste andre alternativet Zidane har er å hente opp Álvaro Tejero fra Castilla. Han har spilt mye venstreback denne sesongen, og spilte også på denne posisjonen da han var med mot Cultural Leonesa. Dog så tror jeg det er usannsynlig at han får sjansen fra start, men tror det er god mulighet for at han blir å finne på benken. Jeg håper for så vidt at både Fabio Coentrão og Danilo kan overbevise Zidane om at de er gode nok, men per nå ser det ut til at Real Madrid er mer solide med Nacho og eventuelt Lucas Vázquez, men jeg er rimelig sikker på at Danilo spiller om han er skadefri. 

Ruben Skjerping: 

Nå som ikke bare Carvajal og Marcelo er ute, men også Coentrão, sitter vi kun igjen med to reelle alternativer, nemlig Nacho og Danilo. Jeg regner med at Nacho tar Marcelos plass, mens Danilo går over på høyrebacken.
Nacho har vært veldig imponerende denne sesongen og fortjener definitivt tillit. Danilo har ikke vært like imponerende, og i de enklere kampene ville jeg nok valgt Lucas. Samtidig hadde det vært spennende å se Achraf Hakimi, som har gjort det veldig bra for Castilla denne sesongen.

Harald Natvik: 

Jeg blir overrasket om ikke Zidane i utg. velger å bruke Danilo på høyreback og Nacho på venstre. Det er det logiske og jeg tror neppe han vurderer noe annet. Han kan jo selvsagt bruke Lucas Vázquez på backen, men det er ikke en god løsning. Lucas er ikke like vant med å spille i denne rollen og Danilo - tross hans middelmådige prestasjoner til tider - er ikke et dårligere valg enn en høyreving på backen.

Bør Zidane endre formasjon i tiden backene er ute?

Roar Eriksen: 

Det er klart at spesielt venstrekanten svekkes voldsomt offensivt. Marcelo er på mange måter en playmaker på venstrebacken, og nær uvurderlig i det offensive spillet. Dette vil merkes, og Zidane må gjøre noe for å minske det kreative fraværet på venstrekant. Nacho er habil offensivt, men hans styrker ligger i det defensive. Cristiano Ronaldo er ikke en sjanseskaper fra venstrekant lenger, og er flere hakk bedre foran mål enn ute på kanten. Muligens kan et bytte til 4-4-2, med Isco/James på venstre midtbane med Kroos og Casemiro sentralt og Modric til høyre være en idé. På høyre backplass er Carvajal minst et hakk bedre enn Danilo både offensivt og defensivt med sine sugende løp langs krittmerket, i tillegg til hans evne til å skjære innover fra tid til annen. Danilo har likevel et potensiale han enda ikke har fått helt utløp for, som vi får håpe blomstrer i de viktige kampene fremover.

Martin Hellerud: 

Nei. Jeg syns Zidane skal fortsette med 4-3-3, da dette er den formasjonen Real Madrid har lykkes godt med over lang tid og tross alt gått hele 40 kamper uten tap med. Formasjonen mot Sevilla var morsom, og den fungerte etter planen, men jeg tror ikke dette er en ideell løsning over flere kamper. En eventuell 3-5-2-formasjon kan godt prøves ut mot preventivt svakere motstand med Lucas Vázquez som høyre vingback, men hvem skal være venstre vingback? Fabio Coentrão?

Ruben Skjerping: 

Nei, det er ikke nødvendig, men jeg likte godt 3-5-2-formasjonen han prøvde mot Sevilla. Hadde det ikke vært for individuelle feil i sluttminuttene fra Ramos og Navas, ville man nok sett annerledes på forsøket. Vi har spillerne til å utføre det, men det er også noen negative sider ved systemet. Det passer blant annet dårlig for Benzema og Cristiano. Med Marcelo ute ser jeg dessuten ingen åpenbare kandidater til venstrekanten. Det beste er nok å fortsette med fire bak.

Harald Natvik: 

Zidane bør ikke endre formasjon. Vi har spillere til å dekke posisjonene og rollene hvor vi mangler spillere og en bør beholde samme formasjon og taktikk. Det har gitt oss suksess og jeg tror ikke han vil endre noe her.

Tror du skaden kan påvirke posisjonen i LaLiga?

Roar Eriksen: 

Det kan de fort gjøre. Som nevnt er Marcelo en av våre viktigste brikker offensivt, og hvis Danilo ikke innfrir nå vil fraværet av Carvajal merkes ganske kraftig. Med kamper mot formsterke Real Sociedad i tillegg til to tradisjonelt vriene bortekamper mot Celta i cup og serie, kan dette få konsekvenser. Copa del Rey-kampen mot Celta er i mine øyne ganske uviktig i forhold til det som venter oss i La Liga, og jeg tar gladelig et tap i morgen i bytte mot seier mot La Real og Celta i de kommende serierundene.

Martin Hellerud:

 Det er godt mulig. Særlig Carvajal har vært meget solid denne sesongen, og han har vel kanskje hatt sin beste sesong som Real Madrid-spiller. Han har hatt svært få personlige feil og nesten alltid spilt godt. Danilo sliter fortsatt veldig med disse personlige tabbene og dumme feil, noe som kan bli skjebnesvangert fremover. Real Madrid har noen vriene kamper foran seg, og personlige feil kan fort straffes hardt. Nacho har levert sakene sine meget godt – uansett hvor han har spilt, så han er jeg ikke bekymret for. Men faren med å eventuelt bruke Lucas Vázquez som høyreback er at han er for offensiv i tankegangen, og etterlater seg et enormt bakrom. Dette har Real Madrid til tider slitt med på grunn av Marcelo, men han har stort sett vært flink til dette i de store kampene, mens feilene ikke har blitt straffet like hardt mot de preventivt svakere lagene. Det er absolutt mulig at Real Madrid ligger på andreplass i La Liga om en måneds tid, men vi får for guds skyld ikke håpe det…

Ruben Skjerping

Alle individuelle feil kan påvirke tabellsituasjonen. Den nevnte Sevilla-kampen er et godt eksempel på dette. Jeg ser ikke bort ifra at det kan komme flere individuelle feil fra Danilo, men det er trist om noe så lite som en høyrebackskade skal vise seg å være avgjørende for ligagullet.

Harald Natvik

Real Madrid mangler en rekke spillere på flere posisjoner. Vi savner begge backene våre og Modric, samt Bale. Skadene totalt sett skader selvsagt våre prestasjoner. Alle lag merker det godt når fire nøkkelspillere er ute av laget. Det mest kritiske er jo første CL kamp mot Napoli og sannsynligvis mangler vi jo alle disse til dem. Det kan fort bli utslagsgivende mot et meget kontrings-sterkt Napoli

Hva mener du Zidane burde gjøre i tiden fremover? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07