Extra large mario hermoso 27.1.2017
IKKE MED: Mario Hermoso mistet kontrollen over følelsene forrige helg og knuste en glassdør, derfor er han ikke med mot Gernika.

Før Castilla-kamp: Gernika (H)

Ny helg og det betyr selvfølgelig ny Castilla-kamp!

Real Madrid Castilla - Gernika
Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid
Segunda B, jornada 23
Lørdag 28. januar, kl. 19:30
Realmadrid TV 

Castilla gikk på et surt poengtap forrige runde mot Amorebieta. Tross i å ha ledet hele kampen så sørget en straffescoring i det 90. minutt for at det endte med poengdeling i Baskerland. Castilla startet 2017 med å ta sin første borteseier da de slo Real Sociedad B på bortebane. Siden den gang har det blitt spilt to kamper, men Castilla står bare med ett poeng. I begge kampene tok de hvite ledelsen, men mot Real Unión ble kampen snudd og Castilla tapte, mens forrige helg så reddet Amorebieta uavgjort med en særdeles tvilsom straffe. I morgen er det Gernika som kommer på besøk. Baskerklubben ligger to plasser over Castilla på tabellen, men har ikke vunnet siden 17. desember. 

Det var mange fjes som manglet da Santiago Solari la frem troppen til morgendagens Castilla-kamp. Verken Mario Hermoso eller Álvaro Tejero er med i troppen til morgendagens oppgjør. I sluttminuttene mot Amorebieta forrige helg fikk som nevnt vertene et tvilsomt straffespark. Da dommeren blåste av kampen slet Hermoso og Tejero med å holde frustrasjonen i sjakk, noe som gikk utover både motspillere og garderobe-lokalet til Amorebieta. Tejero skal ha spyttet på en motstander etter dommeren blåste av kampen, og fikk dermed rødt kort. Hermoso skal ha slått igjennom en glassdør i garderoben, og har fått karantene at fotballforbundet. Philipp Lienhart er fortsatt ute med skade og dermed ikke med i troppen.

Francisco Tena er heller ikke med i troppen til kampen mot Gernika. Spanjolen pådro seg sitt femte gule kort i forrige rundes kamp mot Amorebieta, og må derfor sone karantene. Det er også verdt å bemerke seg at Achraf Hakimi er med i troppen. Høyrebacken var med i troppen da Real Madrid røk ut av Copa del Rey mot Celta Vigo på onsdag, selv om han ble sittende på benken hele kampen igjennom. Nå er spansk-marokkaneren tilbake i Castilla-troppen, noe som betyr at han ikke blir tatt ut i Real Madrid sin tropp til søndagens kamp mot Real Sociedad. Juvenil A-spiller Álex Martín er også med i troppen og kan få sin debut dersom Santiago Solari gir han spilletid i morgendagens kamp.

Troppen:

Keepere: Carlos Abad, Luca Zidane og Álex Craninx
Forsvar: Hakimi, Quezada, Sánchez, Abner og Martín
Midtbane: Febas, Enzo, Rodríguez, Lin, Cedrés, Valverde, Sánchez, Seoane og Muñoz
Angrep: Díaz, Vergos og Campuzano

Morgendagens motstander er Gernika fra Baskerland. Gernika ligger i skrivende stund på en 7. plass på tabellen, og det kan godt sies at baskerklubben har hatt en litt spesiell sesong. Gernika har tilbragt åtte runder av årets sesong under streken. Men etter noen runder med ett poeng på fire kamper snudde det for morgendagens gjester. Gernika gikk fra en 19. plass på tabellen til en imponerende 3. plass da de vant syv kamper på rad fra 6. november til 17. desember. Men siden 1-0-seieren over Logroñes 17. desember har ikke Gernika vunnet på tre kamper. Alle kampene de så langt har spilt i 2017 har endt med poengdeling, og morgendagens gjester står altså uten seier i 2017.

Castilla har bare møtt Gernika tre ganger igjennom historien. Det første møtet mellom lagene fant sted forrige sesong, i en kamp som endte 1-1 i Baskerland. Dog så ble det storseier til Castilla i hjemmekampen, da et hat-trick fra Mariano Díaz sørget for 3-0-seier til de kongehvite. Mariano, som ble flyttet opp til a-laget i forkant av denne sesongen, elsket å møte Gernika forrige sesong. Spansk-dominikaneren scoret i begge møtene, og endte dermed på fire nettkjenninger på bare to kamper mot Gernika. Da lagene møttes tidligere denne sesongen endte det et skuffende 0-0-resultat. Tross i flere gode sjanser anført av en strålende Martin Ødegaard så fikk aldri Castilla hull på byllen, og takket være noen gode redninger fra Carlos Abad endte det med poengdeling i Baskerland. 

Mulig startellever:

                                         Carlos Abad
                 Hakimi, Sánchez, Quezada, Abner
                                  Valverde, Febas
                              Cedrés, Díaz, Enzo
                                      Campuzano

Blir det seier på unggutta i morgen?

Real 960x200 pause