Extra large  1rm9786
SEIER: Kovacic og Ronaldo både scoret mål og spilte målgivende pasninger i kveldens kamp.

Referat: Real Sociedad (H)

Real Madrid var dødelig effektive og tok med seg alle tre poengene mot Real Sociedad.

Real Madrid - Real Sociedad
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 20
Søndag 29.januar, kl.20.45

1-0 Mateo Kovacic (38') - assist Ronaldo
2-0 Cristiano Ronaldo (50') - assist Kovacic
3-0 Álvaro Morata (82') - assist Vázquez

Søndag kveld var det duket for toppoppgjør i LaLiga Santander mellom Los Blancos og La Real. Gjestene kom best i gang uten å skape det helt store, mens vertene gradvis spilte seg inn i kampen. Det var langt mellom sjansene, og vi måtte vente helt til 38.min for å se kampens første scoring. Det var Kovacic som satte ballen i mål til 1-0, hvilket var stillingen til pause. I andre omgang chippet Ronaldo elegant inn 2-0 etter kun fem minutter. Morata satte ballen i mål etter 70 minutter, men ble avblåst for offside. Like etter pådro Iñigo seg sitt andre gule kort, og måtte forlate banen. Dette åpnet forsvaret til La Real, som ikke hadde sjanse til å stoppe superkontringen til vertene etter 82 minutter, hvor Morata headet inn 3-0. Et minutt før slutt ble Ronaldo sin scoring annullert for offside, og dermed endte det med tre poeng, og større luke til konkurrentene i LaLiga. 

Real Madrid (4-3-3): Navas; Danilo, Varane, Ramos, Nacho, Kovacic, Casemiro, Kroos, Vázquez, Benzema, Ronaldo

Real Sociedad: Rulli; Zaldúa, Navas, Inigo, Kevin, Canales, Illaramendi, Zurutuza, Oyarzabal, Juanmi, Willian José

Følte på hverandre

Runde 20 av LaLiga var allerede godt i gang da Real Sociedad gjestet Santiago Bernabéu sent søndag kveld. Det var et viktig oppgjør for begge lag, ettersom Barcelona, Sevilla og Atlético Madrid alle hadde avgitt poeng tidligere denne runden. Gjestene var de som kom best i gang, og Oyarzabal kom seg rundt på kanten etter fire minutter, men innlegget ble blokkert av Varane. Lucas kopierte nesten sin motstander åtte minutter senere da han stormet inn i feltet og fikk innlegget blokkert. 

Kvarteret ut i kampen fikk gjestene frispark langt utenfor 16-meteren, og Navas valgte å stille uten mur. Willian José utnyttet dette og fyrte av, men Navas hadde kontroll og dyttet ballen ut til corner. I perioden som fulgte gikk det langt mellom sjansene, og det ble en kamp om midtbanen i store deler av omgangen. Begge lagene forsvarte seg godt, og det så ut til å ende målløst etter første omgang, men vertene ville noe annet. 

Syv minutter før hvilen vant Ronaldo en ball i luften, før han med litt flaks spilte frem Kovacic i bakrom. Kroaten gjorde ingen feil, og plasserte ballen under Rulli og i mål til 1-0. Toni Kroos pådro seg et gult kort like etter målet, og må derfor stå over neste kamp i LaLiga. Like før pause fikk Cristiano en sjanse, etter at Lucas hadde spilt en meget pen langpasning, men portugiseren spilte en svak pasning i stedet. Det ble ingen flere mål i omgangen, og lagene gikk til hvilen på stillingen 1-0. 

Dødelig effektive 

Gjestene fra Baskerland kom best i gang etter hvilen, og presset vertene fra start uten å skape de helt store sjansene. Real Madrid var på deres side meget effektive og satte ballen i mål på deres første sjanse i omgangen. Kovacic spilte Cristiano gjennom med en nydelig pasning, og portugiseren var iskald da han på vakkert vis chippet ballen i mål til 2-0. Det var andre gang duoen kombinerte med scoring og målgivende pasning denne kvelden. 

I perioden etter målet gikk det nok en gang lang tid mellom de store sjansene, og begge lag stanget mot hverandres forsvar. Hver gang gjestene kom fremover i banen, var Varane eller Casemiro der for å rydde opp, Fremover så var litt unøyaktighet i pasningsspillet, samt svake bevegelser som hindret sjanser for vertene. 

Annulleringer, rødt kort og mål

Cristiano Ronaldo fikk blod på tann etter scoringer, og fikk etter 70 minutter en ny sjanse til å vise seg frem på et frispark. Portugiseren tok en uvant vri og la inn en perfekt ball til Morata som headet ballen i mål. Dessverre var spanjolen hårfint offside, og dommeren annullerte derfor scoringen. Kun to minutter etter den store målsjansen pådro Iñigo Martínez seg sitt andre gule kort for kvelden, etter en hodeløs takling på Casemiro. Dermed var La Real redusert til ti mann. 

Vertene var omsider ikke ferdige for kvelden, for åtte minutter før full tid så satte Real Madrid i gang en fantastisk kontring. Navas sendte Cristiano på løp, som flikker ballen videre til Danilo, som igjen sendte den videre til Lucas. Kantspilleren sendte inn et fantastisk innlegg, som Morata headet i mål. Vakkert spill av vertene på Bernabéu. Minuttet før full tid havnet ballen i mål igjen, men nok en gang ble det dømt offside, hvilket var korrekt. Det endte dermed 3-0 på Santiago, og vertene økte luken til konkurrentene. 

Statistikk: 

Skudd: 7
Skudd på mål: 4
Ballbesittelse: 43%
Innlegg: 13
Hjørnespark: 0
Offside: 3
Antall pasninger: 407
Vellykkede pasninger: 319 (78.4%)

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (3+): Rolig dag på jobben, og får veldig få skudd mot seg. Er trygg de få gangene gjestene kommer i angrep, og viser tidvis god trygghet i feltarbeidet. 

Danilo Luiz (3+): Spiller en av sine bedre kamper så langt denne sesongen. Gjør få feil defensivt, og deltar i kontringen hvor den tredje scoringen kom. Beviser at også han kan spille fra start. 

Raphaël Varane (4-): Er den tryggeste av stopperne. Rydder opp ved flere anledninger, og står veldig ofte riktig plassert når motstanderne svinger inn crossere. Dominant i luften og blir ikke satt på de store prøvelsene. 

Sergio Ramos (3+): Blir ikke satt på de store prøvelsene, og har grei kontroll på det som kommer. Er tidvis litt feilplassert, spesielt høyt i banen. Holdt laget bedre sammen enn mot Celta Vigo. 

Nacho Fernández (3+): Er ikke veldig ofte involvert i kampen, verken offensivt eller defensivt. Har god kontroll i løpsduellene, men skulle gjerne sett han bidra en smule mer offensivt. 

Mateo Kovacic (6- BB): Spiller en strålende kamp, og leverer scoring samt målgivende. Er en løpsmaskin både i den offensive og defensive delen av spillet, og binder hele laget sammen. Kampens store gigant i dag. 

Carlos Casemiro (4+): Er på riktig plass i dag, og leverer som vanlig varene i den posisjonen. Bryter opp baller, tar defensive løp og dekker over der det mangler folk. God gjennomkjøring etter den svake kampen mot Celta. 

Toni Kroos (3): Misser langt flere pasninger enn han vanligvis gjør, og har noen merkelige bevegelsesmønstre i den offensive delen av spillet. Blir vandrende litt midt i mellom, og får ikke påvirket kampen slik han kan. 

Lucas Vázquez (4): Løper som vanlig masse, og bidrar med en flott målgivende. Er aktiv og forsøker utfordre forsvaret gjentatte ganger. Blir tidvis litt svak i duellspillet. 

Karim Benzema (2-): Blir som så mye annet den siste tiden for franskmannen, langt under par. Er virkelig ikke i form, og misser på bevegelsesmønstre, pasninger og timing. Burde benkes til fordel for Morata. 

Cristiano Ronaldo (4): Gjør tidvis noen merkelig ting, og viser at han ikke kan utfordre som tidligere, men får endelig hull på byllen utenfor dødballmerket. Er aktiv og får en målgivende pasning. Bedre enn på lenge. 

Innbytterne: 

Álvaro Morata (4+): Kommer inn og bidrar med energi med en eneste gang. Scoret et mål og får en scoring annullert. Godt innhopp av unggutten, og fortjener sjansen fra start. 

Isco Alarcón (3): Kommer inn og bidrar med noen gode pasninger, men får ikke påvirket kampen stort. 

Marco Asensio (N/A): Får ikke tilstrekkelig med minutter til vurdering. 

Hva syns du om kampen? 

Pmn6