Extra large martin  degaard 15.10.2016
GOD START: Martin Ødegaard har fått en god start i Heerenveen-drakten og har allerede startet to kamper i løpet av januar.

Leiesoldatene - Ødegaard med god start

Hvordan har Real Madrids utlånte spillere gjort det i sine respektive klubber?

Denne sesongen skal vi i Peña Madridista Noruega kjøre en oppsummering på de Real Madrid-spillerne som er på lån i andre klubber. På denne måten håper vi å kunne gi bedre oversikt over hvordan de unge lovende gjør det, før de kanskje får muligheten på førstelaget neste sesong. Vi kommer til å oppdatere ved begynnelsen av hver måned. Spillerne som er på lån fra Real Madrid denne sesongen er Marcos Llorente, Borja Mayoral, Diego Llorente, Jesus Vallejo, Burgui og Martin Ødegaard.

NB! Cup-kamper kommer ikke til å bli tatt med grunnet mangel på statistikk fra kampene. 

Marcos Llorente - Deportivo Alavés

Det har vært en dårlig måned for Alavés rent poengmessig. På fire kamper i januar står baskerklubben bare med tre poeng i La Liga, og ligger i skrivende stund på 12. plass på tabellen i La Liga Santander. Men Alavés har gjort det godt i Copa del Rey! Først slo de ut Deportivo La Coruña på bortemålsregelen, før de var heldige og trakk La Liga 2-laget Alcorcón i kvartfinalen. Her ble det 2-0 sammenlagt i favør Alavés, og i semifinalen venter Celta Vigo som slo ut Real Madrid. Marcos Llorente slo forøvrig en målgivende pasning i den første kampen mot Deportivo La Coruña. 

Athletic Club 8. januar 0-0 (B) - Marcos Llorente og Alavés åpnet året med et vaskeekte baskerderby mot Athletic Club. Llorente spilte en grei kamp men ble til tider litt usynlig. Alavés hadde mer enn nok med å forsvare seg, og det preget også spillet til Marcos Llorente. Spanjolen var ikke like god i pasningsspillet, og hadde en treffsikkerhet på 77%. Ble mange dueller på 21-åringen, og han slet litt mot særlig Aduriz. Vant omtrent halvparten av duellene han er involvert i. Kom seg til en god skuddmulighet rett før pause, men avsluttet rett på keeper. Spanjolen gjør alt i alt en godkjent kamp. 

Celta Vigo 15. januar 1-0 (B) - Alavés var uheldige da Celta Vigo scoret et sent mål som avgjorde kampen. Marcos Llorente gjorde en helt okei kamp, men det var absolutt ikke hans beste kamp. Grei med pasningene og fikk en treffsikkerhet på 81%. Slet veldig med duellene og vant godt under halvparten av duellene sine. 

Leganés 21. januar 2-2 (H) - Nok en gang var Alavés uheldige da Leganés utliknet hjemmelagets ledelse to ganger og sikret poengdeling. Llorente spilte en god kamp, og fikk i tillegg med seg en heldig assist på 1-0-målet. Midtbanespilleren prøvde seg på et langskudd, men skuddet var svakt og ble heller en assist til Víctor Laguardia som satte inn 1-0 til Alavés. I tillegg så vant han absolutt alt av dueller både langs bakken og i luften, men var ikke like god med pasningsspillet. Har en treffsikkerhet på 83% på pasningene sine. Og var en av Alavés’ beste spillere i denne kampen.

Atlético Madrid 28. januar 0-0 (H) - Llorente spiller en veldig god kamp. Spanjolen er hjertet i laget og har ballen mest av samtlige spillere på banen. Er meget god i pasningsspillet og hadde en treffsikkerhet på 91% på pasningene sine. Vant i tillegg alle duellene han var involvert i og kom seg til to skuddmuligheter. Definitivt en av banens beste spillere.

Martin Ødegaard - Heerenveen

Den norske attenåringen ble klar for Heerenveen 9. januar og ble presentert dagen etter. Ødegaard valgte draktnummer 17 i Heerenveen, og har allerede rukket å starte to kamper for blå-hvite. Det virker som nordmannen har fått en god start i sin nye klubb, og han har høstet lovord fra flere hold i Nederland. Det er også verdt å nevne at Ødegaard fikk sin første sjanse fra start i cup-tapet mot AZ Alkmaar onsdag 25. januar. 

ADO Den Haag 14. januar 2-0 (H) - Martin Ødegaard fikk sin Heerenveen-debut i hjemmekampen mot ADO Den Haag. På stillingen 2-0 til hjemmelaget begynte fansen å rope på den teknisk begavede nordmannen, og Heerenveen-trener, Jurgen Streppel oppfylte ønsket til fansen. Ødegaard ble byttet inn med noen minutter igjen av full tid, og rakk naturligvis ikke å sette sitt preg på kampen. 

PSV Eindhoven 22. januar 3-2 (B) - Heerenveen gikk på et sviende nederlag da de gjestet det nederlandske storlaget PSV Eindhoven. Heerenveen ledet på et tidspunkt 1-2, men to raske mål før full tid sørget for hjemmeseier. Ødegaard ble byttet inn etter rundt en time og fikk en halvtime på seg. Nordmannen gjorde et godt innhopp og ble snytt for straffe bare minutter før PSV snudde kampen. Ødegaard driblet bort to PSV-spillere før den tredje felte han, men til Heerenveen-fansens store fortvilelse ble ikke gjestene tildelt straffespark. Ødegaard lykkes med det meste han foretok seg og bommet blant annet ikke på en eneste dribling. Gjorde alt i alt et godt innhopp.

Groningen 29. januar 0-0 (H) - Ødegaard fikk sin debut fra start når Groningen kom på besøk med Alexander Sørloth og Ruben Yttergård Jenssen fra start. Nordmannen slet i begynnelsen med å involvere seg, og ble til tider litt usynlig. Fikk ikke vist frem de offensive kvalitetene sine veldig godt, men var meget god i pasningsspillet. Bommet bare på tre pasninger igjennom kampen og hadde en treffsikkerhet på 93% på pasningene sine. Ble byttet ut etter 70 minutter og gjør alt i alt en okei kamp.

Jesus Vallejo - Eintracht Frankfurt

Jesus Vallejo og Frankfurt har bare spilt to kamper i løpet av januar. Først møtte de overraskelseslaget RB Leipzig før Schalke sto på motsatt banehalvdel. Frankfurt har hatt en fantastisk poeng og ligger på en meget imponerende 3. plass i Bundesliga. Dog så er det hele ti poeng opp til RB Leipzig på andreplass, mens Hoffenheim og Borussia Dortmund puster dem i nakken. 

RB Leipzig 21. januar 3-0 (B) - Frankfurt fikk skikkelig bank da de dro til Leipzig for å møte overraskelseslaget RasenBallsport Leipzig. Jesus Vallejo spilte nok sin svakeste kamp i Frankfurt-drakten, og spanjolen hadde dermed ikke akkurat noen god dag på jobb. Han var meget svak i pasningsspillet og hadde bare en treffsikkerhet på litt over 60%, slet i tillegg stort med duellspillet. Toppet det hele ved å score selvmål etter snaut 70 minutter, og dette er nok en kamp spanjolen helst vil glemme. 

Schalke 27. januar 0-1 (B) - Etter braktapet mot RB Leipzig måtte Frankfurt ut i nok en vanskelig bortekamp da de gjestet Veltins-Arena for å møte Schalke. Det ble mye kriging og Vallejo vant rundt halvparten av duellene sine, men var dårlig i pasningsarbeidet. Hadde bare rundt 60% treffsikkerhet på pasningene sine. Spiller en helt ok kamp, men ikke noe mer. 

Diego Llorente - Málaga

Det har vært en dårlig måned for både Diego Llorente og Málaga. Laget fra den spanske solkysten har spilt fire kamper i løpet av årets første måned, men står bare med ett fattig poeng som kom mot dumpekandidat Osasuna. Diego Llorente har heller ikke hatt noen god måned, og av forskjellige grunner har det bar blitt en kamp på spanjolen i løpet av januar.

Celta Vigo 8. januar 3-1 (B) - Startet på benken men kom inn etter bare elleve minutter grunnet en skade. Forhindrer et nytt Celta-mål bare minutter etter han kommer inn, men kan ikke gjøre stort med Celta sine tre scoringer. Gjorde et godt innhopp. Er god i det oppbyggende spillet og hadde en treffsikkerhet på 79% på pasningene sine, vinner i tillegg nesten alle duellene han er involvert i. Blant Málagas beste spillere tross i en generelt sett svak Málaga-kamp.

Real Sociedad 16. januar 0-2 (H) - Startet på benken og ble sittende der igjennom hele kampen. Har startet begge kampene på benken under den nye treneren, Marcelo Romero.

Osasuna 27. januar 1-1 (B) - Noe overraskende så var ikke Llorente med i troppen til 0-0-kampen mot Osasuna. Det er ikke meldt om noen skade på spanjolen og det blir spennende å se hvordan Málaga-fremtiden hans blir under den nye treneren Marcelo Romero. 

Borja Mayoral - Wolfsburg

Som med Frankfurt så har Wolfsburg og Mayoral bare spilt to kamper i januar. Etter en særdeles svak høst med åtte tap på 16 kamper har det bedret seg litt for ulvene. Wolfsburg avsluttet året med to seire og har i tillegg forsterket laget i januar med Yunus Malli fra Mainz, Riechedly Bazoer fra Ajax og Paul-Georges Ntep fra Rennes etter salget av Julian Draxler til Paris Saint-Germain. 

Hamburg 21. januar 1-0 (H) - Året startet bra for Wolfsburg da en sen scoring av Mario Gomez sørget for seier mot Hamburg. Borja Mayoral startet på benken men kom inn med ti minutter igjen av kampen. Rakk ikke sette noe særlig preg på kampen, men traff på alle de fire pasningene han slo. 

Augsburg 28. januar 1-2 (H) - Begynte nok en gang på benken men ble byttet inn med rundt 20 minutter igjen av kampen. Klarte ikke sette noe preg på kampen og slet litt med å involvere seg. Kom på noen fine løp og lykkes med det han foretok seg da Wolfsburgs tre kamper lange seiersrekke ble brutt. 

Burgui - Sporting Gijón

Sporting Gijón har slitt i januar og har bare fått med seg ett fattig poeng i løpet av årets fire første kamper. Laget fra Gijón står uten seier siden starten av desember og sliter i bunnen av La Liga Santander. Burgui sliter også, og spanjolen har bare spilt fire minutter med La Liga-fotball for Sporting Gijón i januar. På de siste ti kampene har Burgui vært utelatt fra kamptroppen ved fem anledninger, og det er tydelig at spanjolen sliter med å spille seg inn på et allerede svakt Sporting Gijón-lag. Burgui har heller ikke startet en kamp for Sporting Gijón siden slutten av oktober. 

Las Palmas 7. januar 1-0 (B) - Burgui var ikke med i kamptroppen.

Eibar 15. januar 2-3 (H) - Burgui var ikke med i kamptroppen.

Real Betis 22. januar 0-0 (B) - Burgui startet på benken og kom inn når det bare var fire minutter igjen av kampen. Rakk naturligvis ikke å sette sitt preg på kampen.

Athletic Club 29. januar 2-1 (B) - Burgui startet på benken og kom igjen med litt over ti minutter igjen av kampen. Slet med å involvere seg og ble veldig usynlig. Slo bare fire pasninger på den tiden han var på banen, og han bommet ikke på noen av dem. Det ble veldig tydelig at han slet med å involvere seg, og han klarte ikke å påvirke kampen i det hele tatt.

Hva syns du om unggutta sine prestasjoner?

Pmn6