Extra large javi s nchez 4.2.2017
SCORET: Javier Sánchez scoret og berget poeng for Real Madrid Castilla da de spilte 1-1 mot Leioa i Baskerland.

Castilla-referat: Leioa (B)

Castilla fikk med seg ett poeng fra en skikkelig regnværskamp i Baskerland.

Leioa 1-1 Real Madrid Castilla
Estadio Sarriena, Leioa
Segunda B, jornada 24
Lørdag 4. februar, kl. 18:30

1-0 Óscar García (1') Assist: Jorge García
1-1 Javi Sánchez (59')

Real Madrid XI: Zidane - Hakimi (Tejero 81'), Sánchez, Hermoso, Quezada - Tena, Febas - Enzo, Díaz, Muñoz - Campuzano (Vergos 77')

Det var duket for en spennende kamp da Leioa tok imot Real Madrid Castilla i regnværet i Baskerland i kveld. Leioa lå på en imponerende 2. plass, mens Castilla lå på en 8. plass. Castilla sto i forkant av kampen bare med en seier i 2017, mens Leioa sto med tre strake seire og hadde ikke tapt siden starten av november. Real Madrid fikk seg en skikkelig kalddusj fra start av, og det tok bare 30 sekunder før ballen lå i nettet bak Luca Zidane. Hjemmelaget gikk rett i angrep da Jorge García spilte ballen videre til Óscar García. Spanjolen kom alene med Luca Zidane og gjorde ingen feil og sørget for at Castilla fikk en forferdelig start på kampen.

Etter 1-0-scoringen til Leioa tok Castilla over banespillet totalt. Vertene hadde ikke mye å by på offensivt og la seg bakpå med sin komfortable 1-0-ledelse. Castilla hadde store deler av spillet, men slet med å spille seg igjennom Leioas kompakte forsvarsfemmer. Gjestenes største sjanse kom etter 25 minutter, da Achraf Hakimi fosset nedover Castillas høyreside. Høyrebacken slo et godt innlegg, men avslutningen til Víctor Campuzano ble for svak. Det var Castilla som hadde mesteparten av spillet men det var i tillegg Leioa som sto for de største sjansene. Etter snaut en halvtime spilt kom gjestene til en stor sjanse da de avsluttet i stanga. Heldigvis for Real Madrid så holdt Luca Zidane returen. Stort mer skjedde det ikke i løpet av den første omgangen, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Leioa.

Andreomgangen skulle dog bli langt mer underholdende enn den første. Andreomgangen var bare et minutt gammelt da Víctor Campuzano fort kunne utliknet for Castilla. Spanjolen prøvde seg på et spektakulært brassespark, men Leioa-keeper, Ángel Díez fikk akkurat fingertuppene på ballen og hindret scoring. Fem minutter senere vare det vertene som var farlig frempå. Et langt innlegg landet på tverrliggeren, men heldigvis for Castilla var det ingen Leioa-spillere som rakk frem til returen. Minuttet senere traff Leioa nok en gang treverket. Luismi Quezada hadde ballen, men skled når han skulle slå en pasning. Ballen havnet hos en Leioa-spiller, men heldigvis for Castilla så gikk avslutningen nok en gang i tverrliggeren.

Etter en snau time spilt skulle dog Real Madrid Castilla endelig få sin etterlengtede scoring. Et frispark ble svingt innover fra Luismi Quezada, men frisparket var svakt. Ballen gikk inn rett til keeperen, men Ángel Díez klarte ikke holde ballen. På returen kom Javi Sánchez som hadde få problemer med å sette inn 1-1 fra fem meter. Etter en sjansebonanza i løpet av den første timen, så roet det seg litt ned. Det tok ti minutter før neste store sjanse ble skapt, og den var til Real Madrid Castilla. Achraf Hamiki kom, som så mange ganger før, i full fart nedover Castillas høyreside. Spansk-marokkaneren slo inn til Enzo Zidane, men dessverre for Castilla så gikk avslutningen til dagens kaptein noen få centimetere over.

Mot slutten av kampen ble det tydelig at begge lag jaktet den avgjørende scoringen. Begge lag gikk offensivt ut, men slurvet mye på den siste tredjedelen og ingen av dem klarte å utnytte de gode mulighetene de fikk på kontring. På overtid fikk Leioa dagens siste sjanse. Vertene prøvde seg på et langskudd fra ca. 25 meter, men Luca Zidane reddet mesterlig. Dermed endte det med poengdeling i Baskerland, noe som er Castillas tredje strake uavgjort.

Castillas beste: Sergio Díaz