Extra large  1am1154
TOMMEL OPP: Isco spilte en god kamp og scoret det viktige 2-1-målet da Real Madrid slo Osasuna 3-1 lørdag kveld.

Referat: Osasuna (B)

Real Madrid slet seg til seier i Pamplona mot bunnlaget Osasuna i en underholdende kamp.

Osasuna 1-3 Real Madrid
Estadio El Sadar, Pamplona
LaLiga Santander, runde 22
Lørdag 11. februar, kl. 20:45

0-1 Cristiano Ronaldo (24') Assist: Karim Benzema
1-1 Sergio León (32') Assist: Fuentes
1-2 Isco (62')
1-3 Lucas Vázquez (90+3') Assist: Marcelo

Real Madrid dro til Baskerland for å møte Osasuna til dyst lørdag kveld i jakten på tre nye poeng. Los Blancos hadde ikke spilt på 13 dager, men møtte et Osasuna-lag som ennå hadde til gode å vinne på hjemmebane denne sesongen. Real Madrid fikk alt annet enn en enkel oppgave, og slet til tider med Osasunas høye press og aggressive spillestil. Etter snaut 25 minutter scoret dog Cristiano Ronaldo sitt og Real Madrids første mål for kampen og sendte hovedstadslaget i føringen. Men bare snaut ti minutter seneren svarte Sergio León da han lobbet ballen over Keylor Navas på frekt vis. I andreomgang var det stort sett Real Madrid som sto for sjansene, og Osasuna virket slitne. Isco sendte Real Madrid i føringen etter en drøy time mens Lucas Vázquez fastsatte sluttresultatet da han kopierte avslutningen til León tre minutter på overtid. 

Real Madrid XI: Navas - Danilo (James Rodríguez 57'), Nacho, Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro, Isco (Kovacic 87'), Modric - Ronaldo, Benzema (Vázquez 72')

Skrekkskade og Ronaldo-scoring 

Det har vært en dårlig dag i LaLiga hvis man tenker på skader. Tidligere i dag måtte Barcelona-spiller Aleix Vidal forlate banen med det som kunne se ut som et ankelbrudd. Etter et snaut kvarter av kveldens kamp skulle dog enda en spiller bli tvunget til å forlate banen grunnet en skade. Osasunas Tano Bonnín gikk voldsomt hardt inn i en duell med Isco. Begge ble liggende men Isco kom seg relativt kjapt opp på beina igjen. Men Tano gikk det dessverre ikke like bra med. Spanjolen skrek ut i smerte og tv-bildene viste tydelig at midtstopperen var ferdigspilt for kvelden. Osasuna bekreftet i pausen at Tano har pådratt seg brudd i både leggbeinet og ankelen, og han er dermed nesten garantert ferdigspilt for sesongen. 

I perioden rett etter skrekkskaden klarte ingen av lagene å skape noen store sjanser. Samtlige av de 22 spillerne ute på banen så rett og slett litt rystet ut, og det tok tid før kampen var skikkelig i gang igjen. Real Madrid slet med å spille seg igjennom Osasuna sin forsvarsfemmer, noe som begynte å frustrere Real Madrid-spillerne. Dog så skulle Los Blancos etterhvert klare å spille seg igjennom det tettpakkede forsvaret. Etter snaut 25 minutter var det faktisk litt bakrom å spore bak forsvaret til Osasuna. Dette oppfattet Cristiano Ronaldo tidlig og portugiseren satte fart mot Osasuna sitt mål. Karim Benzema spilte ballen til portugiseren som kom i full fart. Real Madrids nummer syv gikk litt med ballen før han fyrte av et skudd. Skuddet var ikke spesielt godt plassert, men det var såpass hardt at Salvatore Sirigu fortsatt måtte parere og hente ballen ut av nettet. Real Madrid hadde endelig fått scoringen sin, og det på sin første sjanse i kampen.

Utlikning og eventyrmiss

Real Madrid begynte etterhvert å få kampen inn i sitt spor, og det lå flere mål i luften. Tross i at Zinedine Zidane hadde valgt å starte med fem forsvarsspillere, så kom Real Madrid med mange spillere i angrep. Real Madrid stormet i angrep men mistet ballen tidlig, og det var et hav av bakrom bak forsvaret til Los Blancos. Osasuna-backen Fuente oppfattet dette og slo en rask og presis pasning i bakrom til Sergio León som satte på turboen. Spanjolen parkerte både Sergio Ramos og Raphaël Varane før han så avsluttet på lekkert vis med å lobbe ballen over en utrusende Keylor Navas. 

Real Madrid hadde fått en liten kalddusj, og startet jakten på nok et ledermål. Bare minutter etter 1-1-scoringen til León var Karim Benzema svært nære å sende Los Blancos i ledelsen igjen. Cristiano Ronaldo slo en smart pasning til franskmannen. Spissen prøvde å vente ut Salvatore Sirigu, men da han måtte avslutte var italieneren der og reddet på vakkert vis, mens Karim Benzema ble hengende med hue. Rett før pause holdt Osasuna på å ta ledelsen da de fikk avsluttet etter en corner, men Keylor Navas var lynraskt nede og fikk avverget. 

Ny skade og ny scoring

Andreomgang var bare noen minutter gammel før Osasuna kom til en stor sjanse. Vertenes soleklart beste spiller, Sergio León var nok en gang farlig frempå da han prøvde å skru ballen i mål fra litt over 20 meter. Men til spanjolens store frustrasjon så var Keylor Navas med på notene og reddet mesterlig. Målvakten holdt Real Madrid inne i kampen! Rundt ti minutter ut i andreomgang kom kampens andre leggskade. Danilo ble liggende etter en særdeles sen stempling. Reprisene viste at brasilianeren ble stemplet kraftig på innsiden av leggen, og han ble båret ut på båre og hjulpet inn i garderoben av støtteapparatet. Inn for høyrebacken kom James Rodríguez, noe som viste at Zinedine Zidane var klar for å ta ledelsen for andre gang i kampen. Real Madrid fortsatte jakten på 2-1-målet, og det kom etter en drøy time. Karim Benzema mottok ballen i meget god posisjon, men klarte på et eller annet vis å sløse bort muligheten. Heldigvis for Real Madrid klarte Isco å plukke opp ballen fra Benzema og spanjolen pirket inn 2-1-målet.

Sjanser og spikeren i kista

Real Madrid tok fullstendig over, og Osasuna-spillerne virket virkelig slitne. Flere ganger ble det opphold grunnet at en Osasuna-spiller måtte ha behandling som følge av krampe. Real Madrid følte seg aldri skikkelig truet, og spilte på det trygge. Når sjansen bød seg var dog ikke Los Blancos vonde å be, og hovedstadslaget kom til noen gode sjanser i løpet av det siste kvarteret i kampen. Med et kvarter igjen av kampen fikk Cristiano Ronaldo alle tiders sjanse da han ble spilt opp alene med Salvatore Sirigu. Portugiseren fyrte av et hardt skudd langs bakken, men en svært lang italiensk tå satte en stopper for portugiserens andre scoring for dagen. I det klokken passerte 90 minutter skjedde det noe spesielt på Estadio El Sadar i Pamplona. James Rodríguez kom seg fri på venstresiden, før han spilte ballen inn i Osasunas 16-meter. Lucas Vázquez kom i full fart og det var faktisk vanskeligere å bomme på sjansen spanjolen fikk enn det var å score. Men høyrevingen klarte altså å sette ballen over. Dog så viste reprisen at Real Madrids nummer 17 fort kunne hatt både straffe og fått tildelt corner, men slik ble det ikke.

Osasuna satte inn en liten sluttspurt, men klarte ikke true Real Madrid noe særlig. Noen minutter senere skulle dog Vázquez få den etterlengtede scoringen sin. Marcelo spilte ballen mot Cristiano Ronaldo, men portugiseren hoppet over ballen. Dermed havnet ballen hos nevnte Vázquez, som tok to-tre touch før han lobbet ballen på vakkert vis over Sirigu. Om ikke kampen var avgjort fra før så ble den i alle fall det da og Lucas Vázquez kunne feire sin første ligascoring for Real Madrid for sesongen. Dermed vant Real Madrid 3-1 over Osasuna i Baskerland og sikret seg sin første borteseier i LaLiga mot baskerne på drøyt fem år.

Spillerkarakterer:

Keylor Navas (5 BB) - Spiller en meget god kamp! Holder til tider Real Madrid inne i kampen med sine gode redninger og er trygg som banken ellers i kampen. Man ser tydelig at han ønsker å sette en stopper for alle keeperryktene rundt Real Madrid om dagen. 

Danilo (3) - Spiller en kamp helt på det jevne. Man kan tydelig se at han har fått beskjed om å spille på det trygge, og dette mestrer han godt. Komme fremover når sjansen byr seg, men er disiplinert og svært sjeldent ute av posisjon. Alt i alt en god kamp av Danilo som dessverre må forlate banen med en leggskade etter en liten time. 

Raphaël Varane (3) - Samme som Danilo og forøvrig store deler av forsvaret så gjør Varane en grei kamp. Han har hatt bedre dager og han har absolutt hatt dårligere dager. Påvirker ikke kampen nevneverdig men spiller på det trygge og tar få sjanser. Som med Danilo, spiller en grei kamp. 

Sergio Ramos (3+) - Gjør ingen store feil og har ikke noen direkte påvirkning i baklengsmålet. Får en god sjanse til å score i andreomgang, men klarte ikke få headingen i mål. Gjør alt i alt en solid kamp i sin kamp nummer 500 som Real Madrid-spiller. 

Nacho (3-) - Nacho gjør heller ikke noen store feil, men slet litt med å få has på en god Sergio León. Mangler litt på farten og blir fraløpt fra nevnte León ved noen anledninger, men gjør ellers en solid kamp.

Marcelo (4-) - Gud hvor godt det er å ha Marcelo tilbake igjen! Nacho har gjort sakene sine godt som backup på venstrebacken, men med Marcelo så får Real Madrid en helt annen flyt i angrepsspillet. Brasilianeren involverer seg mye offensivt, men mangler det lille ekstra, særlig på innleggene sine. Krydrer kampen med noen herlige tekniske detaljer, og gjør alt i alt en god kamp og en grei oppkjøring til den kommende Champions League-kampen mot Napoli. 

Luka Modric (3) - Modric returnerte, i likhet med Marcelo, tilbake til startoppstillingen etter et skadeavbrekk. Modric så  litt rusten ut men ga midtbanen etterlengtet balanse i fraværet av Toni Kroos. Gjør ingen store feil, men briljerer ikke så mye som vi er vandt med når kroaten trer på seg Real Madrid-drakten. 

Casemiro (4) - Casemiro, du Casemiro. Hvor skal man starte? Brasilianeren utpeker seg ikke og er tilnærmet usynlig, noe som er helt etter boken når man spiller i rollen han spiller i. Vinner tilnærmet alt han er i av dueller og gir Real Madrid en ekstrem trygghet. Mangler selvfølgelig litt på pasningsbiten, men gjør opp for dette med sine eminente taklingsferdigheter. 

Isco (4+) - I en kamp som dette var det fantastisk for Real Madrid å ha en spiller som Isco. Spanjolen løp, slet og taklet i 87 minutter før han ble erstattet av Mateo Kovacic. Jobber virkelig som en helt og har de nødvendige ferdighetene til å åpne et kompakt Osasuna-forsvar. Kveldens prestasjon gir Zidane hodebry når han skal velge en midtbanetrio mot Napoli.

Cristiano Ronaldo (3) - Scorer et fint mål, men burde og kunne fått med seg flere målpoeng fra denne kampen. Kunne fort fått med seg en finfin assist på sjansen til Benzema, men franskmannen bommet. Burde også scoret minst ett til ettersom han fikk noen gode muligheter mot Sirigu, men det blir litt svakt i det avgjørende øyeblikket. Gjør alt i alt en ok kamp, men burde scoret mer. 

Karim Benzema (3) - Starter kampen veldig godt og jobber, noe uvanlig, veldig godt i starten av kampen. Dabber av litt ettehvert og burde selvfølgelig scoret på gigantsjansen sin. Dog så så det ut som at franskmannen var noe piggere enn det han har vært den siste tiden, og kanskje dette er starten på en formperiode for Real Madrids nummer ni?

Innbyttere:

James Rodríguez (3+) - Kommer inn for en skadet Danilo og får en drøy halvtime på å vise seg frem. Viser at han har et veldig godt samarbeid med Cristiano Ronaldo, da disse to til stadighet fant hverandre. Skapte problemer for Osasuna med venstrefoten sin, men kom ikke til noen gode sjanser selv. Kunne og burde fått en målgivende pasning på sjansen til Lucas Vázquez, men slik ble det ikke.

Lucas Vázquez (4) - Kom inn for Karim Benzema og fikk snaut 20 minutter på seg. Satte skikkelig fart i angrepene, noe som plaget meget slitne Osasuna-forsvarere. Kom seg til en gigantsjanse som han på ett eller annet vis klarte å bomme på, men scoret et vakkert mål bare noen minutter senere. Alt i alt et godt innhopp av den lynraske spanjolen. 

Mateo Kovacic (N/A) - Får for lite spilletid til vurdering.

Hva syns du om kveldens kamp?

Pmn6