Extra large  he13385
SCORET OG LAGET STRAFFE: Luismi Quezada både scoret for Castilla og lagde straffespark da Castilla vant 3-1 over Fuenlabrada.

Castilla-referat: Fuenlabrada (H)

Castilla tok en fortjent seier over Fuenlabrada og påførte gjestene sitt første tap på over to måneder.

2-1 Víctor Campuzano (78') Assist: Enzo Zidane

Real Madrid XI: Zidane - Hakimi, Sánchez, Hermoso, Quezada - Muñoz, Seoane - Díaz (Abner 82'), Campuzano,(Lin 85') Enzo - Vergos (Tena 74')

Det var duket for nok en runde i Segunda B da Real Madrid Castilla tok imot Madrid-laget Fuenlabrada på Estadio Alfredo Di Stéfano søndag kveld. Gjestene var i god form før møtet med unnggutta til Real Madrid, og Fuenlabrada sto uten tap på de siste åtte seriekampene, og man måtte tilbake til slutten av november for å finne forrige gang de ikke fikk med seg poeng fra en kamp. Castilla på sin side sto uten tap på sine siste tre kamper, men hadde heller ikke vunnet på sine siste fire kamper. Castilla sto altså bare med en seier i 2017 før møtet med sin Madrid-rival, selv om det skal nevnes at det fort kunne vært flere om det ikke hadde vært for et par tvilsomme dommeravgjørelser i tidligere kamper.

I forrige runde spilte Castilla mot Leioa på bortebane. Da havnet ballen i nettet allerede etter 30 sekunder, og Castilla holdt på å kopiere forrige helgs motstander i kveld. Etter bare 30 sekunder kom greske Nikos Vergos til en meget god sjanse, men Fuenlabrada-keeper, Pol Freixanet reddet på vakkert vis. Castilla gikk hardt ut fra start og jaktet en tidlig scoring. Etter rundt syv minutter kom vertene til nok en god sjanse, og nok en gang med Nikos Vergos. Et frispark ble slått innover, og Pol i Fuenlabrada-målet ga en skummel retur. Castillas greske spiss var raskt frempå for å sette ballen i mål, men Fuenlabradas målvakt klarte å avverge scoring.

Det var ingen tvil om at Castilla hadde startet kampen best, og det var derfor ekstra irriterende av det var Fuenlabrada som skulle få kampens første scoring. Gjestene rullet opp et pent angrep som endte med et innlegg. Innlegget havnet rett i fanget på Luca Zidane, og det var få som skjønte at dommeren blåste straffespark når franskmannen tok ballen i hendene. Reprisen viste at Luismi Quezada så vidt fikk hånda på innlegget til Fuenlabrada-spilleren, og Castilla fikk dermed straffe mot seg på grunn av hands. Segunda Bs toppscorer, Dioni, var iskald fra elleve meter og sendte gjestene opp i føringen foran et glissent Estadio Alfredo Di Stéfano.

Castilla intensiverte presset sitt og jaktet iherdig et utlikningsmål. Det tok ikke lang tid før unggutta fikk betalt for presset. Etter snaut 20 minutter mottok nevnte Luismi Quezada en pasning fra Mario Hermoso rundt midtbanen. Mannen som lagde straffesparket til Fuenlabrada var revansjelysten og klinket til fra 30 meter. Ballen gikk som en prosjektil og suste inn i nettet bak Pol Freixanet i Fuenlabrada-målet. Castilla svarte nærmest umiddelbart og det var kamp igjen i Madrid! Etter noen hektiske minutter så roet kampen seg betraktelig og det var svært få sjanser som ble skapt. Store deler av kampen ble utspilt rundt midtbanen og det ble til tider mer kriging enn fint spill. Det nærmeste noen av lagene var ny scoring før pause var da Nikos Vergos og Víctor Campuzano kombinerte fint noen minutter før pause, men et langt Fuenlabrada-bein hindret greske Vergos i å komme alene med keeper. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Når lagene satte i gang igjen etter hvilen var det liten tvil om hvilket av lagene som var mest sultne på scoring. Real Madrid Castilla tok styringen fra første spark på ballen, og var småfarlig frempå allerede etter noen minutter. Javi Muñoz, som nyter godt med tillit etter at Martin Ødegaard gikk til Heerenveen, mottok ballen ved midtbanen. Spanjolen gikk noen meter før han, noe overraskende, prøvde seg på et langskudd fra omlag 40 meter. Skuddet var meget hardt, men for dårlig plassert til å overliste keeper. Men det var et tydelig skremmeskudd om at Castilla jaktet scoring og sin første seier på over en måned. Snaut ti minutter etter langskuddet til Muñoz var Víctor Campuzano farlig frempå. Den tidligere Espanyol B-spilleren mottok et fantastisk innlegg fra Luismi Quezada, men dessverre for Castilla så ble headingen hans for svak og dermed reddet.

Etter sjansen til Campuzano så dalte kampen i kvalitet, som i førsteomgang. Mye av spilletiden ble tilbrakt rundt midtbanen og ingen av lagene klarte å spille seg til noen nevneverdige sjanser. Santiago Solari valgte til denne kampen å begynne med samtlige av sine tre angrepsspillere, nemlig Sergio Díaz, Víctor Campuzano og Nikos Vergos. Dette førte til at Díaz ble brukt som venstreving, Campuzano fikk sjansen som offensiv midtbanespiller mens Nikos Vergos ble mannen på topp. Da det var igjen rundt et kvarter av kampen ble grekeren tatt av banen til fordel for Francisco Tena, og det var tydelig at Santiago Solari ønsket å demme opp for mulige kontringsmuligheter til gjestene. Det tok dog ikke mange minuttene etter dette før Castilla endelig var i ledelsen. Enzo Zidane gikk med ballen før han spilte ballen perfekt videre til Víctor Campuzano. Spanjolen tok en touch før han satte ballen iskaldt under Fuenlabrada-keeper, Pol Freixanet og sendte dermed Castilla i ledelsen for første gang i kampen.

Fuenlabrada prøvde å sette inn en sluttspurt i jakten på utlikning, men Solari gjorde noen smarte defensive bytter da han tok av Sergio Díaz og satte inn en langt mer defensivt orientert Abner. Med fem minutter igjen av kampen ble også Víctor Campuzano tatt av banen, men det kunne se ut til at det ikke var med taktisk begrunnelse, da spanjolen holdt seg til låret og hadde kraftig smerte. Inn kom Lin Liangming som truet bakrommet. Når man setter inn en sluttspurt så får man som regel en gyllen mulighet til å score, og det fikk også Fuenlabrada. Noen minutter før full tid kom gjestene alene med Luca Zidane, men den franske U21-kapteinen reddet mesterlig og sørget for at Real Madrid Castilla til slutt vant 2-1 og sikret seg sin andre seier i 2017.

Castillas beste: Luismi Quezada