Extra large ramos uefa
UEFA: Sergio Ramos ble intervjuet i forkant av oppgjøret mot Napoli.

Ramos: - Napoli er i god form

UEFA intervjuet Real Madrid sin kaptein Sergio Ramos i forkant av oppgjøret mot Napoli.

Lørdag kveld spilte lagets kaptein Sergio Ramos sin kamp nummer 500 for Real Madrid mot Osasuna. Kapteinen er en viktig brikke for Los Blancos, både ute på gressmatta og i garderoben. Denne sesongen har han overgått sin rekord for antall mål scoret, samt scoret en rekke viktige mål i viktige oppgjør. I kveld venter et nytt viktig oppgjør da Napoli gjester Santiago Bernabéu til det første av to oppgjør i 8.delsfinalene. UEFA snakket med Ramos i forkant av kampen, og kapteinen sa følgende: 

Det kommer til å bli en tøff kamp. De er i god form, Champions League er alltid vanskelig og lagene er dynamiske, raske og spiller bra i kontringsfasen, så vi er nødt til å være forsiktig i forsvar. 
Vi går inn i 8.delsfinalen i Champions League og dere har aspirasjoner om bli den første klubben til å forsvare deres tittel, noe som ikke har skjedd siden 1991. Jeg forestiller meg at du sier: "Denne gang kan vi gjøre det"
Om ingen har gjort det, så er det fordi det er veldig vanskelig, men vi er mesterne og vi kan nyte den følelsen av å forsvare tittelen og forsøke å vinne den igjen, hvilket ingen har gjort. Det er en ekstra motivasjon. Vi går steg for steg, med ydmykhet og respekt for motstanderne vi spiller mot, og vi vil forsøke å gjøre ting riktig. 

Hvordan tror du onsdagens kamp mot Napoli går? 

Det kommer til å bli en tøff kamp. Napoli er i form for øyeblikket. Champions League er alltid vanskelig og lagene er dynamiske, raske og spiller bra i kontringsfasen, så vi er nødt til å være veldig forsiktige i forsvar. Vi må prøve å forhindre at de scorer, og gjøre vårt beste for å forsøke å komme til den neste runden. 

Denne sesongen ser ut til å bli en av deres beste foran mål. Hva er grunnen til det: sjansene dere får eller trening? 

Det er en miks. Du bruker mange timer på trening, men du må ha ambisjoner. DNAet til Real Madrid er å kjempe til siste sekund. Det betyr at i hvilket som helst minutt, selv i det siste, så må du tro at alt er mulig. Jeg har dedikert mye tid på luftspill, forbedre teknikken hver dag, og nå høster det frukter. Denne sesongen har jeg overgått min forrige rekord. Jeg håper å være stand til å score flere, og fortsette å hjelpe laget med flere avgjørende mål. Men jeg må huske at hovedjobben som forsvarsspiller er å ikke slippe inn mål og spille bra. 

La oss snakke om Zidane. Hvordan vil du beskrive påvirkningen han hadde når han ankom? 

Veldig stor. Han er i stand til å formidle ydmykheten og talentet han hadde som spiller til å håndtere garderoben om nødvendig. Det er en god dyd. Han har sikkerheten, og nærheten til spillerne. Han vet hvordan vi tenker og i en garderobe som vår er det ikke lett, fordi det er spillere fra hele verden, fra forskjellige kulturer og skikker. Men han har vært i stand til å finne en balanse i garderoben. Til slutt så merker laget det, og du kan se resultatene fra det ute på gressmatta. Vi er fornøyde med han og glade for at han er kapteinen på vårt skip. 

Hva tilfører han laget taktisk? 

Han gjør det veldig bra i den kategorien. Han studerer hver enkelt motstander for å se hvordan vi kan overraske dem, hvordan vi kan være mer effektive basert på hvordan de spiller, og jeg syns han har gjort det bra. Folk kan si hva de vil, men i mine øyne så har det ingenting å gjøre med flaks. Disse resultatene er ikke tilfeldige. Vi har beseiret gode lag. Vi har kun gode resultater og rekorder, men det vinner ikke titler. Vi ønsker å oppnå våre mål, og vi er tilbake på den rette vei. 

Du har spilt 500 kamper for Real Madrid. Du må være veldig stolt. 

Ja. Det har vært en lang tid, og jeg føler meg privilegert til å representere den beste klubben i verden. Selvfølgelig, om du er kaptein så er det litt ekstra. For meg er det et stort ansvar, fordi du er en av de første personene folk ser og du er nødt til å være et eksempel i hvert eneste aspekt. Du er nødt til å legge merke til hver eneste detalje, hendelse, bevegelse du gjør, både på og av banen. Det har hjulpet meg til å utvikle meg og bli en bedre fotballspiller, og over alt en bedre person. 

Hvordan lever du med presset av å spille for det beste laget i verden?

Enten så lærer du å leve med det eller så er du ikke klar til å være her. De første årene var det vanskeligste, men du opparbeider erfaring fra feilene du gjør og lærer fra de. De utvikler deg som person og spiller. Det er det du trenger for å håndtere presset. Jeg kommer til å være evig takknemlig til Real Madrid, de har trent meg som spiller og spesielt som person når jeg har møtt et problem. Jeg har blitt utdannet slik at jeg er mye sterkere. Det er som er skjold som beskytter deg fra eksterne og kritiske kilder. 

Hva liker du mest med å være en fotballspiller? 

Være glad og gjøre noe jeg liker. Å spille gjør at jeg føler meg fri, glad og det hjelper meg til å koble av fra alt annet. Om du kan gjøre det du liker, og være glad for å drive med idrett og vinne titler, hva annet kan du be om i livet?

Hva syns du om det Ramos sa til UEFA? 

Real 960x200 pause