Extra large  1am0396
SEIER: Real Madrid vant 3-1 over Napoli i den første 8.delsfinalen, og sikret et godt utgangspunkt før returkampen.

Referat: Napoli (H)

Real Madrid var klart best mot Napoli og sikret et godt utgangspunkt før returkampen.

Real Madrid 3-1 Napoli
Estadio Santiago Bernabéu
Champions League, 8.delsfinale
Onsdag 15.februar, kl.20.45

0-1 Lorenzo Insigne (8') - assist
1-1 Karim Benzema (19') - assist Carvajal
2-1 Toni Kroos (49') - assist Ronaldo
3-1 Carlos Casemiro (54') 

Onsdag kveld var det duket for Champions League på Santiago Bernabéu, hvor Napoli stod på motsatt banehalvdel. Allerede etter 20 sekunder kom vertene til en stor sjanse ved Benzema, men Reina stod i veien. Det var omsider gjestene som satte ballen i mål først. Insigne fyrte av et skudd fra over 30 meter, som stusset forbi Navas til 0-1. Real Madrid hevet seg etter scoringen, og drøye ti minutter senere sendte Carvajal inn et vakkert innlegg som Benzema stanget i mål til 1-1. Flere mål ble det ikke før pause, tross en rekke gode sjanser spesielt fra vertene. Real Madrid fikk en pangstart på den andre omgangen med scoring allerede etter fire minutter. Ronaldo spilte opp Kroos som smelte ballen i hjørnet til 2-1. Kun fem minutter senere kom kampens flotteste scoring da Casemiro smelte til på hel volley og i mål til 3-1. Det ble ikke flere scoringer på Bernabéu, tross en rekke sjanser og Real Madrid tar dermed med seg et godkjent utgangspunkt til Napoli. 

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane (Pepe 70'), Ramos, Marcelo, Modric, Casemiro, Kroos, James (Lucas 76'), Benzema (Morata 80'), Ronaldo

Napoli: Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam, Zielinski (Allan 75'), Diawara, Hamsik (Milik 83'), Mertens, Callejón, Insigne

Endelig for Benzema

Onsdag kveld var det duket for det første av to oppgjør mot Napoli i 8.delsfinalen i Champions League. Motstanderne fra Napoli har vært meget gode den siste tiden, og det var derfor knyttet stor spenning til det første møtet mellom klubbene. Vertene kom best i gang og skapte en stor sjanse allerede etter 20 sekunder, da Ronaldo spilte fri Benzema, men Reina var med på notene og reddet avslutningen. Gjestene kom seg fort med i kampen igjen, og skulle få uttelling kun få minutter senere. 

Åtte minutter ut i kampen fyrte Insigne av et frekt skudd fra over 30 meter, som stusset i gresset og forbi Navas til 0-1. God avslutning av den italienske angriperen, men også meget svakt keeperspill av Navas. Real Madrid var nødt til å presse hardt for scoring, og kun få minutter senere fikk Benzema en ny sjanse. Ronaldo spilte ballen inn i feltet til den franske angriperen, men Benzema klarte ikke å få nok kraft i ballen til å sende ballen forbi Reina. 

Vertene hadde noe på gang, og var stadig fremme på motstander sin banehalvdel, men gjestene forsvarte seg med mange mann og gjorde det vanskelig. Like før klokka nådde 20 minutter fikk Benzema en ny sjanse, og denne gangen gjorde han ingen feil. Carvajal slo et vakkert innlegg med utsiden til franskmannen som steg til værs bak Albiol, og stanget ballen i mål til 1-1. Et vakkert innlegg fra høyrebacken, og en sikker heading sendte lagene like langt igjen. 

Real Madrid med initiativet 

Vertene fortsatte den offensive tankegangen etter scoringen, og like før halvtimen var spilt fikk Cristiano en meget stor sjanse. Modric spilte Ronaldo alene med Reina på vakkert vis, men portugiseren blåste avslutningen over mål. Stor sjanse for vertene! Kun få minutter senere fikk Los Blancos frispark nede ved dødlinja, og ballen endte til slutt opp hos Modric som ladet kanonen, men ansiktet til Albiol stod i veien. To minutter senere var det Napoli sin tur, og Hamsik skjøt like utenfor stolpen til Navas. 

Fire minutter kom Real Madrid til nok en stor sjanse, også denne gang signert Benzema. Carvajal spilte frem Ronaldo på siden, som igjen slo en vakker pasning inn til Benzema. Franskmannen forsøkte å lobbe over Reina, men ballen gikk via stolpen og ut til corner. Hjørnespark skulle det omsider aldri vært, ettersom Reina ikke var nær ballen, men det førte til en ny sjanse for vertene. Kroos slo inn til Varane som ruvet i feltet, retningen ble omsider for dårlig og ballen ble klarert. Flere scoringer ble det ikke i første omgang, og lagene gikk dermed til hvilen på stillingen 1-1, hvor Real Madrid etterhvert ble det klart beste laget. 

Markryper og Casemiro-magi

Real Madrid startet den andre omgangen slik de avsluttet den første, med å styre spillet. Det tok ikke lang tid før Los Blancos høstet frukter av det kraftige presset. Fire minutter ut i omgangen driblet Ronaldo seg forbi en forsvarsspiller, før han la ballen ut til Kroos på 16 meter. Tyskeren limte ballen i hjørnet med et vakkert skudd langs bakken, som få gjør bedre enn han. Real Madrid gikk opp i ledelsen, men de var ikke ferdige for kvelden med det. 

Marcelo viste frem skuddfoten etter 53 minutter, men avslutningen gikk en meter over målet til Reina. Kun minuttet senere testet en annen brasilianer skuddfoten, og denne gang med bedre resultat. Napoli klarerte ballen rett ut til Casemiro som smelte ballen i mål på hel volley fra om lag 25 meter. En vakker scoring fra Casemiro, som vanligvis ikke er like treffsikker. Real Madrid økte dermed ledelsen til 3-1, og ting så fort lysere ut. 

Sjanser til begge lag og annullering 

Casemiro fikk selvtillit etter den vakre scoringen og testet skuddfoten igjen ti minutter senere, denne gang med mindre hell, hvor ballen gikk like utenfor stolpen til Reina. Minuttet senere fikk Mertens alle tider sjanse til å utlikne da Callejón spilte han fri i feltet, men belgieren blåste ballen over målet til Navas. Samme mann var frempå igjen etter 70 minutter, men en våken Navas gjorde seg stor og reddet avslutningen til den lynhurtige angriperen. 

Vertene var omsider ikke ferdig med å skape hodebry for gjestene fra Italia. 73 minutter ut i kampen spilte Kroos en pasning til James som det er høy aldersgrense på. Colombianeren fikk omsider ikke nok trykk i avslutningen, og Reina reddet. Fortsatt 3-1 på Bernabéu. Ti minutter før slutt satte den tidligere Real Madrid-spilleren Callejón ballen i mål, men den spanske kantspilleren var offside, og scoringen ble derfor annullert. 

Tre minutter senere ladet Modric skuddfoten fra 20 meter, men avslutningen gikk like over. En langt mer skuddvillig Modric enn vi er vandt med i kveld. Kun minuttet senere kombinerte Real Madrid flott, hvor ballen endte opp hos Marcelo som hadde alle muligheter til å øke ledelsen, men avslutningen gikk til side for målet. Flere mål ble det ikke på Bernabéu, og Real Madrid vant dermed kampen. Det vil si at Los Blancos har et godkjent utgangspunkt, før de vender snuten mot Napoli om tre uker. 

Statistikk

Skudd: 20
Skudd på mål: 6
Ballbesittelse: 50%
innlegg: 20
Hjørnespark: 5
Offside: 7
Antall pasninger: 574
Vellykkede pasninger: 505 (88%)

Spillervurderinger

Keylor Navas (3): Ingen god involvering på Napoli sitt mål. Står veldig offensivt plassert, og blir overrasket over farten ballen får etter stussen. Spiller seg opp i andre omgang, og er trygg. Har enkelte gode redninger. 

Dani Carvajal (4+): Slår en meget vakker målgivende pasning til Benzema tidlig i kampen. Er med offensivt tidvis, og kombinerer til tider meget godt med angrepet. Slipper mindre til i andre omgangen, og trygger derfor mer defensivt. 

Raphaël Varnae (4-): Er trygg i mange dueller og viser frem sin hurtighet ved enkelte tilfeller. Får ikke veldig mange dueller å bryne seg på. Viser at han er sterk i luftrommet, og en spiller en god gjennomført kamp. 

Sergio Ramos (4-): Kommuniserer dårlig med Navas ved enkelte tilfeller, men er ellers trygg og styrer laget godt. Noe mer defensiv enn vanlig, og mulig det var en klok beslutning. Må av med skade. Krysser fingrene for at det ikke er alvorlig. 

Marcelo Vieira (4+): Er veldig aktiv fremover, og skaper stor uro når Real Madrid konstant angriper med to spillere på den venstre siden. Er en viktig faktor offensivt, men burde muligens satt ballen i mål seks minutter før slutt. 

Luka Modric (5-): Dikterer tempoet i kampen, og jobber som en helt begge veier. Er trygg med ball, og involverer seg hele tiden i spillet. Treffer på 78 av 85 pasninger, og er en stor bidragsyter. Mer skuddvillig enn tidligere, hvilket er positivt. 

Carlos Casemiro (5 BB): Ingen spesielt god første omgang, hvor han sliter med tempoet til Napoli sine spillere. Spiller seg omsider opp i andre omgang, og dominerer midten fullstendig. Kjemper gjennom hele kampen, og har viktige brudd. Scorer et vakkert mål, og spiller totalt sett en meget god kamp. 

Toni Kroos (5-): Har som Casemiro ingen spesielt god første omgang, hvor han tidvis blir for treg. Spiller seg omsider opp i andre omgang, scorer et vakkert mål, og spiller en pasning til James som kun han kan. Trygg i pasningsspillet som vanlig. 

James Rodríguez (4-): Jobber som en helt spesielt i første omgang. Er aktiv og deltar i oppbyggingen av angrepsspillet. Burde satt ballen i mål på pasningen fra Kroos. Viser at han kan tilføre laget noe. 

Karim Benzema (5 BB): Jobber mye bedre enn tidligere, kommer seg til gode posisjoner og deltar i oppbyggingen av angrepene. Scorer et mål på hodet, men burde muligens satt noen flere sjanser i mål. Positiv kamp fra franskmannen. 

Cristiano Ronaldo (5-): Spiller en rekke gode pasninger, og er en viktig bidragsyter i kveld. Kombinerer fint med backene, og flytter seg mye rundt for å delta i spillet. Noe svak foran mål, og har noen svake balltap, ellers en meget god kamp fra portugiseren. 

Innbytterne:

Pepe Lima (3): Kommer inn for Ramos etter 70 minutter. Virker trygg, og er sikker i pasningsspillet. Får ikke mye å bryne seg på, men det flott å se han tilbake på banen. 

Lucas Vázquez (2+): Tilfører lite når han kommer inn. Mister ballen og slår svake pasninger. Har en dårlig periode nå, og ser ut til å preges av at han har hatt lite motstand om plassen. 

Álvaro Morata (N/A): Viser seg ikke frem nevneverdig, og deltar ikke i spillet. Er kun på banen i 10 minutter, og kvalifiserer derfor ikke til en vurdering. 

Hva syns du om kampen? 

Pmn6