Extra large  he14505
COMEBACK: Gareth Bale scoret i returen etter kun tolv minutter på banen.

Referat: Espanyol (H)

Real Madrid hadde god kontroll mot Espanyol og vant 2-0 på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 2-0 Espanyol
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 23
Lørdag 18.februar, kl.16.15

1-0 Álvaro Morata (33') - assist Isco
2-0 Gareth Bale (83') - assist Isco

Lørdag ettermiddag var det igjen LaLiga, og denne gang var det Espanyol som stod på motsatt banehalvdel. Kampen startet rolig med få sjanser. Like etter halvtimen var spilt fikk omsider Los Blancos hull på byllen da Isco la inn til Morata som stanget ballen i mål fra fem meter til 1-0. Flere mål ble det ikke i den første omgangen. Real Madrid fortsatte som i første omgang, og dominerte spillet uten å skape de helt store sjansene. 25 minutter ut i omgangen kom Bale inn for Morata, og kun tolv minutter senere satte waliseren ballen i mål. Denne gang også etter en pasning fra Isco. Flere mål ble det ikke i kampen, og alle tre poengene ble værende i Madrid, hvilket betyr videre tabelltopp. 

Real Madrid: Casilla; Carvajal, Pepe, Varane, Nacho (Marcelo 81'), Kovacic (Casemiro 61'), Kroos, Isco, Lucas, Morata (Bale 71'), Ronaldo

Espanyol (4-2-3-1): Lopez, Duarte, Reyes, Caricol, Lopez, Fuego, Diop, Reyes, Jurado, Piatti, Moreno

Sjansefattig

Lørdag ettermiddag var det duket for Real Madrid sin tredje kamp på en uke. Denne gang var det Espanyol som stod på motsatt banehalvdel da runde 23 av LaLiga Santander ble sparket i gang. Los Blancos spilte en god kamp mot Napoli i midtuken, og var ivrige etter å fortsette det gode spillet. Slik så det omsider ikke ut i begynnelsen av første omgang, hvor verken vertene eller gjestene skapte noe nevneverdig. Real Madrid hadde ballen mest, men sjansene utestod. 

Tolv minutter ut i omgangen kom den første sjansen da Pepe steg til værs på en corner fra Kroos, men headingen gikk utenfor. Minuttet senere var det Morata sin tur til å vise seg frem med to skuddfinter i boksen, men pasningen ble blokkert ut til corner. Nærmere kom ikke Los Blancos i begynnelsen av første omgang, men ting så omsider ut til å lysne drøye 20 minutter ut i kampen, hvor man så første tegn på tenning og vilje. 

Enveiskjøring 

Cristiano ønsket å vise at han var med i kampen etter 27 minutter, da han tok en vakker elastico-finte, men det endte i klarering. Real Madrid fikk en meget stor sjanse en halvtime ut i kampen, da Lucas brøt en ball nære gjestene sin 16-meter. Kantspilleren slapp til Ronaldo, som sendte ballen videre til Morata på bakerste stolpe, men spanjolen bommet på ballen, og det endte med hjørnespark. Få sekunder senere satte Cristiano ballen i mål, men ble korrekt avblåst for offside, etter Morata var aktiv i spillet og plassert i offside. 

Det tok omsider ikke lang tid før Real Madrid fikk scoringen de jaktet. Tre minutter senere slo Isco et perfekt innlegg til Morata på bakerste stolpe. Spissen gjorde ingen feil denne gang, og headet ballen sikkert i mål til 1-0. Morata fikk en ny stor sjanse fire minutter senere, da Nacho spilte han opp i feltet, men Morata slurvet med avslutningen og bommet. Like før hvilen var midtspissen nok en gang i fokus, da han ble hindret i et skuddforsøk, men dommeren vinket spillet videre. Det stod dermed 1-0 til Real Madrid inn til pause, etter å ha totalt dominert den første omgangen. 

Bremsen på

Real Madrid startet den andre omgang med bremsen på, og ting gikk en smule trått. Fire minutter ut i omgangen stormet omsider Morata opp langs siden, og slapp videre til Cristiano, som igjen spilte videre til Lucas, men avslutningen ble blokkert. Perioden som fulgte var meget sjansefattig , og det var gjestene fra Barcelona som var nærmest. Like før timen var spilt kontret Espanyol etter en svak corner, og var tre mot to, men Carvajal og Varane jobbet seg tilbake i posisjon, og dommeren blåste til slutt av for hands. Meget tvilsom avgjørelse av dommeren, mulig at Espanyol ble frarøvet en stor mulighet der. 

Real Madrid grep sjansen og kontret direkte på gjestene. Carvajal slo en pasning tversover til Ronaldo, som dro seg innover i banen og fyrte av, men skuddet ble blokkert. Like etter timen ble rundet var gjestene frempå igjen, og Hernan Perez fyrte av et skudd, men Casilla var trygg og dyttet ballen utenfor stolpen. Kun få minutter senere var Los Blancos frempå igjen, denne gang med en rekke forsøk uten at noen endte i mål. Ballen endte til slutt opp hos Casemiro som blåste ballen over mål. 

Mål i returen

Ronaldo ville også vise seg frem og fikk en god mulighet etter 68 minutter da Morata slo en ball inn i feltet. Portugiseren steg til værs, men headingen gikk over målet til Lopez. Tre minutter senere var det duket for Bale sin retur til gressmatta, og Bernabéu ga han en varm velkomst. Det gikk omsider lenge før en ny stor sjanse ble skapt, nærmest var Carvajal som fyrte løs fra godt over 25 meter, men avslutningen gikk rett i fanget på Lopez. 

78 minutter ut i kampen var det Lucas sin tur til å få en sjanse, denne gang etter en fantastisk pasning fra Kroos. Kantspilleren klemte til på volley, men avslutningen gikk like utenfor den nærmeste stolpen. Kun fem minutter senere kom kampens store høydepunkt da Isco spilte frem Bale på løp. Waliseren gjorde ingen feil alene med Lopez og satte ballen i det lengste hjørne til stor jubel fra fansen og lagkameratene. Det tok Bale kun tolv minutter å score i returen til fotballbanen. 

Real Madrid var omsider ikke ferdige, for to minutter før full tid stormet Cristiano inn i boksen på et innlegg fra Carvajal. Portugiseren bommet på ballen, og ble felt, men dommeren vinket spillet videre til stor fortvilelse fra Ronaldo. Et minutt på overtid ble Cristiano nok en gang dratt ned i feltet, denne gang etter en pasning fra Isco. Dommeren pekte på straffemerket, men linjedommeren ville det annerledes og vinket feilaktig av for offside. Dermed endte kampen med 2-0 seier til Real Madrid. 

Statistikk

Skudd: 12
Skudd på mål: 3
Ballbesittelse: 68%
Innlegg: 28
Hjørnespark: 13
Offside: 4
Antall pasninger: 649
Vellykkede pasninger: 573 (88%)

Spillervurderinger

Kiko Casilla (3): Får kun en avslutning mot seg, og har en meget rolig dag på jobben. Redder det ene skuddet han skal, og gjør ellers ingen feil. 

Dani Carvajal (3+): Har en rolig dag defensivt, og forsøker tidvis å slippe seg løs fremover. Har noen gode innlegg, og pasninger, men kunne muligens bidratt i større grad fremover for å skape mer rom. 

Pepe Lima (3+): Er trygg de få gangene han får noe mot seg, og er sterk i luftrommet. Blir ikke satt på noen store prøvelser, men virker trygg. Godt å ha portugiseren tilbake i spill. 

Raphaël Varane (3+): Som sin makker så blir han satt på få prøvelser. Sterk i luftrommet, og et meget hurtig returløp på Espanyol sin kontring. Er trygg defensivt og god i pasningsspillet. 

Nacho Fernández (4): Blir lite utfordret defensivt, og er tidvis meget aktiv fremover. Har noen gode pasninger og forsøker å delta i spillet fremover. Kombinerer flott med Isco og Ronaldo offensivt. 

Mateo Kovacic (3): Kriger som en helt og løper som vanlig utrolig mye. Får en smell i en duell med Diop, men blir lappet sammen og fortsetter kampen. Får ikke helt satt sitt preg på kampen, og blir byttet ut etter 61 minutter. 

Toni Kroos (4): Viser frem sin silkefot i ny og ned. Flink til å vende spillet og har gode dødballer. Varierer mellom å ligge offensivt og defensivt i banen, og bidrar med trygghet. Treffer på 88 av 95 pasninger. 

Isco Alarcón (5- BB): Har to målgivende pasninger, og er tidvis meget god. Viser gode bevegelser, og ønsker å ta del i spillet. Jobber meget hardt, og kampens beste spiller i dag. Treffer på 90% av sine pasninger. 

Lucas Vázquez (3): Er aktiv og løpet mye. Forsøker en rekke innlegg, men slår alt for mange svake. Får noen skudd på mål, og kunne muligens satt ballen i mål. Fortsatt noe preget av lite motstand i posisjonen. 

Álvaro Morata (4-): Scorer et mål og er aktiv fremover. Burde muligens scoret to til, men kommer til sjanser og viser at han ønsker å spille. Jobber meget godt, og presser forsvaret hardt. Viser at han er et alternativ. 

Cristiano Ronaldo (3): Ikke like god som mot Napoli, og er ikke like mye involvert som han kan være. Får noen muligheter, men er ikke like skarp som tidligere. Viser frem teknikken med en magisk elastico-finte. Burde fått straffe på overtid. 

Innbytterne: 

Carlos Casemiro (4-): Kommer inn og balanserer midtbanen. Er god i duellspillet og går 100% inn i alle dueller. Får hvile 60 minutter hvilket er godt med tanke på hva som venter. 

Gareth Bale (4): Kommer inn etter 71 minutter, og scorer etter kun tolv minutter på banen. Er litt forsiktig i begynnelsen, men er 100% på når han får muligheten. Godt å ha waliseren tilbake i spill. 

Marcelo Vieira (N/A): Spiller kun ti minutter, og er får derfor ingen vurdering. 

Hva syns du om dagens kamp? 

Pmn6