TRE POENG: Real Madrid Castilla tok tre nye poeng i lokaloppgjøret mot Rayo Majadahonda.

Real Madrid Castilla kjempet seg til tre nye poeng mot byrival Rayo Majadahonda.

Segunda B, jornada 26
Søndag 19.februar, kl.12.00

0-1 Federico Valverde (78') - assist Hakimi

Real Madrid XI: Luca, Hakimi, Sánchez, Hermoso, Quezada, Febas, Seoane (Valverde  48'), Muñoz (Tena 56'), Diaz, Nikos, Enzo (Cédres 72')

Real Madrid Castilla slet seg til seier i den forrige runden av Segunda B mot byrival Fuenlabrada, og søndag ventet nok et oppgjør mot en byrival, denne gang Rayo Majadahonda. Castilla klatret til fjerdeplass etter seieren forrige helg, og ville med seier mot helgens motstander har los på kvalifisering til LaLiga 1|2|3. Byrival Rayo Majadahonda derimot kom inn til kampen med en dårlig periode bak seg, og trengte en opptur for å henge med i toppen.

Det ble en hurtig start på kampen, hvor ballen svingte mellom begge lag, og allerede etter to minutter kom Muñoz til en avslutning, men skuddet gikk høyt over mål. Kun to minutter senere var Achraf på vei fremover, men unggutten ble taklet på siden av 16-meteren. Noe som preget kampen var en rekke tøffe dueller, og allerede etter seks minutter pådro Seoane seg kampens første gule kort da han var for tøff i en duell.

Kun sekunder senere var Quezada meget god da han hindret skudd fra god posisjon med godt timet takling. På tross av enkelte små sjanser så var det langt mellom de virkelig store sjansene, og Rayo Majadahonda forsvarte seg godt mot Solari sine unggutter. Achraf var veldig sentral i spillet, og kom gang på gang på løp opp langs siden, men medspillerne rotet bort ballen eller ble hindret med en gang de ble involvert. Spesielt Enzo hadde store problemer med å sette sitt preg på kampen.

En halvtime ut i kampen rullet Real Madrid Castilla opp, og Nikos spilte en perfekt pasning gjennom feltet til Sergio Diaz i god posisjon. Unggutten fra Paraguay kunne nærmest rulle ballen i åpent mål, men Diaz blåste ballen over mål etter at ballen traff ankelen. Stor, stor sjanse for Castilla der. Syv minutter senere ble Febas taklet meget stygt, hvilket resulterte i gult kort til en spiller på vertene sitt lag. Et rødt kort i den situasjonen hadde vært lett å forsvare for dommeren, da knotten var i låret på Febas.

Febas fortsatte å irritere på seg motstanderne, og kun to minutter senere fikk nok en spiller fra Rayo Majadahonda gult kort da han hindret Aleix på vei fremover. Vertene fra utsiden av Madrid var nærmest like før hvilen, men Luca Zidane hadde full kontroll på avslutningen. Dermed gikk lagene til hvile på stillingen 0-0, hvor Real Madrid Castilla var det beste laget, og Achraf Hakimi den klart beste spilleren.

Kun to minutter ut i den andre omgangen rullet vertene opp, og et skudd smalt i treverket ved siden av Luca og ut. Stor sjanse for Rayo Majadahonda der. Solari gjorde kampens første endring like etter vertene sin sjanse, hvor Valverde kom inn for Seoane som fikk seg en smell like før hvilen. Verken vertene eller gjestene klarte å skape noe de kommende minuttene, og det førte til et nytt bytte fra Solari etter 56 minutter da Tena kom inn for Muñoz.

Da klokka rundet timen var Castilla på vei fremover, og Nikos kom seg i god skuddposisjon, men avslutningen gikk like utenfor mål. Det gikk langt mellom sjansene, og hver gang ungguttene til Real Madrid kom fremover hindret vertene dem ved hjelp av ulovlige midler, hvilket resultert i en rekke gule kort. Solari gjorde nok et bytte etter 73 minutter da han tok ut Enzo, og satte inn Cedres. Enzo var Castilla sin soleklart dårligste spiller, og det var kun et spørsmål om tid før byttet kom.

Tolv minutter før slutt kom omsider Valverde i skuddposisjon, etter et innkast som Achraf stusset videre. Valverde smelte til fra godt over 20 meter, og motstanderne sin målvakt var sjanseløs. Praktfull scoring av unggutten. Et minutt før slutt kom vertene fremover, men avslutningen gikk utenfor buret til Luca fra kloss hold. På overtid skapte Hakimi nok en stor sjanse da han stormet fremover, og spilte ut til Cédres, men unggutten blåste ballen over.

Det endte dermed 0-1 på Estadio Cerro del Espino, hvilket betyr tre nye poeng til Real Madrid Castilla. Ungguttene er fortsatt seks poeng bak andreplassen, men kun tre poeng bak Toledo. Det er dermed duket for en spennende avslutning på sesongen for Solari og hans unge spillere, hvor det eneste målet er å kapre andreplassen, slik at de kan kvalifisere seg til LaLiga 1|2|3.

Banens Beste: Achraf Hakimi