Extra large  1rm9495
HENGEKAMP: Real Madrid tapte hengekampen mot Valencia på Mestalla.

Referat: Valencia (B)

Real Madrid klarte ikke å beseire Valencia på Mestalla, og er fortsatt et poeng foran Barcelona.

Valencia 2-1 Real Madrid
Estadio Mestalla, Valencia
LaLiga, runde 16
Onsdag 22.februar, kl.18.45

1-0 Simone Zaza (4') - assist Munir
2-0 Fabián Orellana (9') - assist Nani

2-1 Cristiano Ronaldo (43') - assist Marcelo

Onsdag kveld spilte Valencia og Real Madrid en hengekamp fra runde 16 på Mestalla. Det var vertene som kom best i gang og kontret gjestene i senk. Allerede etter fire minutter lå ballen i mål, etter en vakker scoring av Zaza. Fem minutter senere stormet Valencia i angrep igjen, og Orellana satte ballen i mål til 2-0. Real Madrid kom mer med i kampen, men slet med å skape sjanser. Reduseringen kom omsider to minutter før hvilen, hvor Ronaldo steg til værs og stanget inn 2-1. Etter hvilen var Real Madrid det beste laget, men de virkelig store sjansene utestod. Vertene var også frempå ved enkelte tilfeller, men heller ikke de klarte å sette ballen i mål. Dermed endte det 2-1 til Valencia på Mestalla, som beholder alle tre poengene. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane (Nacho 73'), Ramos, Marcelo - Modric (Lucas 75'), Casemiro, Kroos - James (Bale 61'), Benzema, Ronaldo

Valencia: Alves - Cancelo, Garay, Mangala, Gaya - Parejo, Pérez, Munir, Orellana (Soler), Nani (Sequeira) - Zaza (Suarez)

Tatt på senga

Onsdag kveld var det duket for en ny kamp for Real Madrid, og denne gang var det hengekampen mot Valencia fra runde 16 som skulle spilles. Begge lagene har hatt gode resultater den siste tiden, og det var et meget spennende oppgjør på Mestalla. Det var gjestene fra Madrid som åpnet med å ha kontroll over ballen, men det skulle ikke ta lang tid før vertene skulle vise seg frem. Kun fire minutter ut i kampen stormet Valencia i angrep, og Munir spilte ballen Zaza som stod feilvendt. Det hindret omsider ikke italieneren som utnyttet en noe passiv Varane, vendte opp og klemte ballen vakkert i mål til 1-0. 

Zaza omsatte den første sjansen Valencia skapte i kampen, og på deres andre sjanse gikk det ikke stort bedre. Like før klokka rundet ti minutter stormet vertene på en kontring, etter en feilpasning fra Varane. Nani spilte frem Orellana som hadde hele høyresiden å boltre seg i, grunnet at både Ramos og Marcelo var ute av posisjon. Chileneren gjorde ingen feil, og satte ballen mellom beina på Navas til 2-0. To sjanser og to mål var fasiten før klokka i det hele tatt krysset ti minutter, hvor vertene var både effektive og gode i kontringsspillet. 

Vertene fra kysten var ikke ferdige med å kontre gjestene fra Madrid i senk, for kun fire minutter etter Orellana sin scoring så var de frempå igjen. Ballen endte til slutt opp hos Munir i god skuddposisjon, men avslutningen til unggutten ble blokkert ut til corner. Valencia utnyttet de store rommene bak midtbanen til Los Blancos gang på gang. Et kvarter ut i kampen var det omsider Real Madrid sin tur til å kontre, hvor Benzema stormet fremover i banen og slapp ballen ut til Ronaldo. Portugiseren skjøt et innlegg gjennom feltet til James, men ballen ble blokkert. Ser ut til at ballen treffer armen til Gaya, men spillet gikk videre. 

Dårlig flyt

Real Madrid fikk bedre kontroll på kampen etter det første kvarteret, men Valencia forsvarte seg godt og hindret gjestene. Ronaldo ble spilt gjennom 17 minutter ut i kampen, og kom til avslutning, men dommeren blåste feilaktig av for offside. Kun tre minutter senere var det Benzema sin tur til å teste skuddfoten, og franskmannen klemte til fra godt over 20 meter, men Alves var med på notene og reddet. Kampen roet seg noe ned etter de første 20 minuttene som var meget hektiske. 

En halvtime ut i kampen fikk Valencia frispark like utenfor den venstre siden av 16-meteren og Parejo stilte seg opp. Den spanske midtbanespilleren klemte til, men Navas var klar og reddet forsøket. Fem minutter senere var gjestene frempå, hvor James la inn til Ronaldo, men ballen ble brutt. Alves fikk omsider ikke kontroll på ballen og ga en retur som endte opp hos Kroos. Tyskeren la videre inn til Benzema, men nok en gang ble avslutningen blokkert. 

Den flyvende portugiser

Få minutter senere var Los Blancos frempå igjen, denne gang stormet Carvajal fremover og fintet to mann før han la inn til Benzema. Franskmannen forsøkte å hæle ballen i mål, men Alves reddet nok en gang. Real Madrid stanget mot forsvaret til Valencia, men hadde store problemer med å bryte gjennom. To minutter før hvilen fikk gjeste fra Madrid omsider reduseringen. Marcelo svingte inn et vakkert innlegg til Ronaldo som knuste alle i lufta, og stanget inn 2-1. Portugiseren fikk selvtillit etter scoringen, og forsøkte et raid før han fyrte av fra 25 meter, men avslutningen ble nok en gang blokkert. Dermed gikk lagene til hvilen på stillingen 2-1. 

Trykk fra start

Etter en skuffende første omgang, så var det behov for en betraktelig bedre oppvisning fra Los Blancos i andre omgang. Kun to minutter ut i omgangen kom Marcelo fremover i banen, og la ut til Benzema, som igjen spilte tilbake Marcelo. Brasilianeren fyrte av fra straffemerket, men igjen ble skuddet blokkert. Fem minutter senere var brasilianeren frempå igjen, og klemte til fra skrå vinkel, men Alves var med på notene og holdt ballen i fast. Kun minuttet etter var Real Madrid frempå igjen, denne gang var det James som spilte frem Ronaldo. Portugiseren ble presset av Mangala, og falt, men en blanding av lett fall og lite kontakt resulterte i utspark. 

En time ut i kampen var det vertene sin tur å utfordre, og Parejo stormet inn i feltet før han skjøt, men Casemiro blokkerte ut til corner. Fem minutter senere fikk Ronaldo en sjanse på hodet igjen, men portugiseren fikk ikke nok trykk i headingen og Alves reddet. Kun få sekunder senere klønet Varane i forsvar, hvilket sendte Zaza alene med Navas, men målvakten var våken og brøt ballen. Zaza ropte på straffe, men dommeren vinket ballen videre. 

Alle fremover

Valencia var omsider ikke fornøyde, og stormet i angrep etter 70 minutter, hvor Munir og Zaza kom alene mot Varane, men et fantastisk returløp fra Marcelo hindret Munir. De neste fem minuttene gjorde Zidane to bytter, hvor Varane og Modric gikk av banen, mens Nacho og Lucas entret. Verken Bale som hadde kommet inn tidligere i kampen, eller Lucas klarte å sette sitt preg på kampen, hvilket gjorde at sjansene uteble. 

Fem minutter før full tid kom Lucas i god innleggsposisjon, men kantspilleren forsøkte å lobbe ballen i lengste hjørne og bommet grovt. Minuttet før full tid var det Ramos sin tur til å prøve skuddfoten da han smelte til på volley fra 20 meter, men avslutningen gikk utenfor. To minutter på overtid var Real Madrid frempå igjen, og denne gang fikk Ronaldo satt hodet til ballen, men headingen gikk like utenfor målet til Alves. Nærmere kom ikke Los Blancos, og det endte derfor 2-1 til Valencia på Mestalla. Det betyr at Real Madrid fortsatt kun er et poeng foran Barcelona, med en kamp mindre spilt. 

Statistikk

Skudd: 22
Skudd på mål: 5
Ballbesittelse: 72
Innlegg: 41
Hjørnespark: 11
Offside: 5
Antall pasninger: 597
Vellykkede pasninger: 536 (89.8%)

Spillervurderinger

Keylor Navas (2): Overbeviser ingen med dagens opptreden. Stillestående på mål nummer en uten å være skyldig i målet. Svak på mål nummer to, hvor ballen går for lett mellom bena på han. Får ikke mange skudd på seg, men slipper inn to mål. 

Dani Carvajal (3): Forsøker å bidra fremover, og kombinerer ofte med midten og kanten. Sliter derimot med innleggene, og er tidvis alt for upresis. Blir ikke så mye utfordret defensivt, og har god kontroll bakover. 

Raphaël Varane (1): Meget meget svak kamp fra franskmannen. Henger ikke med på kontringene, presser svakt og roter med ball i beina. Burde vært tatt av mye tidligere. Må opp noen hakk om han ønsker å beholde plassen. 

Sergio Ramos (2): Heller ingen meget sterk kamp fra kapteinen. Ute av posisjon på mål nummer to, hvilket gir Valencia hele siden å boltre seg i. Vinner ikke frem på offensive dødballer, og bidrar ellers lite. 

Marcelo Vieira (3-): Ofte med fremover, men sliter med å få noe ut av det. Har et flott innlegg som resulterer i mål mot slutten av første omgang. Slipper ikke like mye til som vanlig, og er ute av posisjon på mål nummer to.  

Luka Modric (2+): Får ikke satt sitt preg på kampen, på tross av god jobbing. Blir nølende i siste fase av spillet og finner ikke løsningene han vanligvis gjør. Ser sliten ut og blir tatt av til fordel for Lucas.

Carlos Casemiro (3): Jobber som vanlig mye og bryter en rekke baller, men blir litt for treg når Valencia kontrer. Har lite å bidra med fremover, og burde kanskje vært ofret for en offensiv spiller. Godkjent kamp, men kunne gjort mer på kontringene. 

Toni Kroos (3+ BB): Jobber fletta av seg, og spesielt god til å presse motstanderne sitt forsvar. Får ikke tid og rom til å utnytte sin fantastiske pasningsfot som vanlig, men gjør det godkjent og er "best" av Real Madrid sine spillere. 

James Rodríguez (2): Får ikke satt sitt preg på kampen, og blir løpende litt i mellom. Har noen gode pasninger, og forsøker å holde ballen i gang. Blir tatt av til fordel for Bale. 

Karim Benzema (2+): Forsøker å kombinere med angrepet og midtbanen, men får ingen baller i god posisjon. Tidvis litt stillestående. Har lite å jobbe med, og derfor ingen spesielt gode sjanser. 

Cristiano Ronaldo (3): Jobber tidvis godt, og kommer seg i god posisjon, men har lite å jobbe med. Er sterk på målet og stiger til værs. Jobber godt i feltet, men alt for ofte er ballene upresise. 

Innbytterne: 

Gareth Bale (2+): Får ikke preget kampen slik han kan gjøre. Er sjeldent i god posisjon, og holder seg alt for ofte på kanten. Ønsker å se mer fra Bale når Real Madrid stanger. 

Nacho Fernández (2+): Spiller store deler av tiden som stopper alene, og erstatter en meget svak Varane. Blir ikke satt på store prøvelser, og klarer seg greit, men er tidvis litt ute av posisjon. 

Lucas Vázquez (1+): Bidrar med absolutt ingenting. Bommer på innlegg, og er ingen trussel på mål. Burde blitt sittende på benken, og latt Isco slippe til. 

Hva syns du om kveldens kamp? 

Pmn6