VINNERE: Real Madrid U17 vant Al Kass International Cup i Doha.

Vinnere av Al Kass International Cup

Real Madrid U17 seiret i finalen og vant Al Kass International Cup.

Real Madrid har tidligere blitt kritiserte for å ikke produsere egne spillere, og kun fokusere på å hente inn de største stjernene i fotballverden. De siste årene har det omsider blitt noe bedre, hvor ingen "Galacticos" har blitt hentet inn, og spillere som Lucas, Nacho, Morata, og Carvajal som alle har vært en del av akademiet er en del av spillerstallen. I tillegg til å utvikle spillere eller se til eget akademi for spillere, så har fokuset vært på å hente inn unge talenter som Asensio, og Vallejo.

Spesielt på lagene under Castilla, så begynner denne tankegangen å høste frukter, og flere av akademi-lagene dominerer i sine ligaer. U17-laget viste i januar at de er en talentfull tropp, og hentet hjem troféet i Al Kass International Cup. Turneringen tok sted i Doha, hvor lagene først gikk gjennom et gruppespill, før sluttspillet tok plass. En rekke store navn var å finne i turneringen: Bayern München, Paris Saint Germain, Roma, og PSV, hvor alle sendte sine største talenter under 17 år.

Real Madrid U17 ble plassert i Gruppe D, hvor motstanderne var Paris Saint Germain og Al Ahli. Sistnevnte var motstanderen i det første oppgjøret, hvor Los Blancos sine unggutter vant hele 1-6, etter scoringer av Sanchez, Pérez (2), Juárez (2) og Marín. Ungguttene fra Paris utgjorde neste motstander, og denne gang var det mange endringer i troppen, hvilket resulterte i 1-2 tap. Marín scoret det eneste målet til ungguttene i nederlaget mot Paris Saint Germain.

Tross tap mot Paris Saint Germain, så ble Real Madrid U17 gruppevinnere, etter at Al Ahli to en overraskende 2-1 seier over PSG. Turen gikk dermed videre til kvartfinalen hvor Kashiwa Reysol var motstanderen. Det ble et nervepirrende oppgjør, hvor sluttresultatet ble 2-2, etter to scoringer av Pérez. Dermed var det duket for straffekonkurranse, hvor ungguttene fra Madrid seiret 4-2. Kashiwa røk dermed ut, mens turen gikk videre til semifinalen for Los Blancos.

I semifinalen ventet ubeseirede Eintracht Frankfurt, som tidligere hadde gjort rent bord mot Esperance de Tunis og Roma i gruppespillet, samt PSV i kvartfinalen. Real Madrid ble dog for sterke for de tyske ungguttene, og allerede etter 10 minutter stod det 0-2, i favør Los Blancos. Kampen endte til slutt 1-3, hvor De Blas, Garay og Sanchez stod for målene. Turen gikk dermed videre til turneringens store høydepunkt, finalen.

I finalen ventet overraskelseslaget Aspire Academy, som hadde vunnet alle sine fire kamper på vei mot finalen. Aspire Academy holder til i Qatar, som var vertslandet for turneringen og det var derfor til stor glede at hjemmehåpet var i finalen. Det ble en tøff batalje hvor Los Blancos var nærmest scoring i første omgang, uten hell. Ti minutter før slutt fikk omsider Real Madrid den fortjente scoringen etter at Simal brøt en ball og scoret. Et minutt før full tid fastsatte Marín resultatet til 2-0. Ungguttene fra Madrid ble dermed mestere i turneringen, og tar med troféet, samt 75.000 dollar hjem til Madrid.

Har du tro på Real Madrid sine unggutter?